in ,

Kids’ Xmas στον Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (15/12)

ΚIDS’ XMAS AT CYCLADIC!

Με τραγούδια και χορό από την Polyphonica, εργαστήριο στην έκθεση της Lynda Benglis από τον ΝΕΟΝ, εργαστήριο για τον μικρόκοσμο των μελισσών, στολίδια,φωτογραφίες και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Εισιτήρια στο: https://www.viva.gr/tickets/museum/mouseio-kykladikis-texnis/kids-xmas-at-cycladic/

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, το Kids’ Xmas at Cycladic!

Από τις 11.00 μέχρι τις 15.00, γονείς και παιδιά θα περιηγηθείτε στις συλλογές και σε όλους τους χώρους του Μουσείου! Παρέα με τα κυκλαδικά ειδώλια, η ομάδα της Polyphonica θα ζωντανέψει με τραγούδια και χορό χριστουγεννιάτικα έθιμα! Στη συνέχεια, στο Μέγαρο Σταθάτου, η ομάδα του ΝΕΟΝ θα σας παρουσιάσει τα γλυπτά της πρωτοπόρου Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Lynda Benglis και θα δημιουργήσετε τα δικά σας έργα! Κατόπιν, θα γνωρίσετε τον πρωταγωνιστή του φετινού παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής, έναν αρχαίο κυπριακό χάλκινο καθρέφτη από τις συλλογές του Μουσείου, θα φωτογραφηθείτε και θα δημιουργήσετε τους δικούς σας καθρέφτες-στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας! Τέλος, θα ανακαλύψετε τον μαγικό μικρόκοσμο των μελισσών σε ένα μοναδικό BEE EXPERIENCE EVENT από την APIVITA.

Kαι κάτι ακόμη: Στο Kids’ Xmas at Cycladic, γιορτάζουμε και ανακυκλώνουμε! Το Μουσείο προσκαλεί όλα τα παιδιά να φέρουν από ένα αντικείμενο προς ανακύκλωση για να το ρίξουν στους ειδικούς κάδους προς ανακύκλωση στις εισόδους του Μουσείου!

Ζωντανεύοντας χριστουγεννιάτικa έθιμα και γιορτές με την Polyphonica

Τραγούδι και χορός ανάμεσα στα Κυκλαδικά ειδώλια!

Οι ομάδες χορωδίας και σύγχρονου χορού της Polyphonica δημιουργούν την πιο πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη γιορτή, χωρίς να χρειάζονται τον Άγιο Βασίλη ή μια φάτνη! Στον πρώτο όροφο του Μουσείου, γύρω από τα Κυκλαδικά ειδώλια 3000 χρόνων π.Χ., τα παιδιά συμμετέχουν σε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που ξεκινά από τις προϊστορικές Κυκλάδες και φθάνει ως τις μέρες μας!

Νεοφύτου Δούκα, έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη», 1ος όροφος

Ώρα: 11.30, και 13.30
Διάρκειa: 20΄-30΄
Ηλικίες: 7-12 ετών
Χωρητικότητα: 30 παιδιά ανά παράσταση.
Είσοδος: με δελτίο προτεραιότητας που θα μοιράζεται στις 11.00 και 13.00 αντίστοιχα.
Τα παιδιά συμμετέχουν χωρίς την παρουσία γονέων.

Lynda Benglis: In the Realm of the Senses
Στο πλαίσιο της έκθεσης Lynda Benglis: In the Realm of the Senses που παρουσιάζει ο ΝΕΟΝ στο Μέγαρο Σταθάτου, παιδιά ηλικίας 4-12 ετών θα επισκεφθούν την έκθεση μαζί με τις οικογένειές τους και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα με έμπνευση τα γλυπτά της Lynda Benglis. Μέσα από τα γλυπτικά έργα της πρωτοπόρου του Μετα-Μινιμαλισμού, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά υλικά που χρησιμοποιεί η Benglis αλλά και τις υφές, τα χρώματα και τις φόρμες των έργων.

Xώρος: Μέγαρο Σταθάτου
Ώρα: 11.30 και 13.30 για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών / 12.30 και 14.30 για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών
Διάρκειa: 45΄
Χωρητικότητα: 20 παιδιά ανά εργαστήριο
Eίσοδος: Mε δελτίο προτεραιότητας που θα διανέμεται στις 11.00, 12.00, 13.00 και 14.00 αντίστοιχα στο Μέγαρο Σταθάτου.

Διαγωνισμός ζωγραφικής: «Είμαι…Πώς βλέπω τον εαυτό μου»
Έλα να γνωρίσεις τον πρωταγωνιστή του φετινού παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής του Μουσείου με τίτλο «Είμαι…Πώς βλέπω τον εαυτό μου»: Ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση «ΚΥΠΡΟΣ – ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Με αφορμή τον καθρέφτη, τα παιδιά:
• Θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν με φωτογραφικό εξοπλισμό της Nikon καθώς και να βιντεοσκοπηθούν με τη νέα Nikon Z 50 Mirrorless, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους με τρεις διαφορετικούς τρόπους με θέμα: Μεταμορφώσεις,Παραμορφώσεις και Συνεντεύξεις. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες, με την άδεια των γονέων, θα αποτελέσουν τμήμα της έκθεσης με τα έργα των παιδιών του παιδικού διαγωνισμού, που θα γίνει τον Μάϊο 2020 στο Ωδείο Αθηνών.

• Θα φτιάξουν τον δικό τους καθρέφτη/ στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το δωμάτιό τους και θα αφήσουν τις ευχές τους για το 2020.

Συνεχής ροή, 11.00 – 14.30
Χώρος : Νεοφύτου Δούκα, Πτέρυγα Ντόλλης Γουλανδρή

«THE BEE CAMP» της APIVITA
Η APIVITA και το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλούν τα παιδιά στον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας, σε ένα μοναδικό BEE EXPERIENCE EVENT!
Σε συνεργασία με το «THE BEE CAMP», μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν σε ένα εργαστήρι με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της μέλισσας για το οικοσύστημα.
Μέσα από την κυψέλη παρατήρησης με αληθινές μέλισσες, το AirBEEnBEE (ξενοδοχείο επικονιαστών), το εκπαιδευτικό δια-δραστικό παιχνίδι με θέμα την μέλισσα και φυσικά το face painting, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γλυκιά γεύση από τη μαγική αυτή κοινωνία.
Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη ευκαιρία να μάθουν για τις διαφορές και τις ομοιότητες των διατροφικών συνηθειών στην αρχαιότητα και σήμερα, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό του μουσείου.
Συνεχής ροή, 11.00 – 14.30
Χώρος : Νεοφύτου Δούκα, Πτέρυγα Ντόλλης Γουλανδρή

Το Kids’ Xmas at Cycladic πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Eurolife ERB που είναι Στρατηγικός Συνεργάτης όλων των δράσεων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Είσοδος: 5,00 κάθε παιδί (συνοδοί δωρεάν).
Tο εισιτήριο ενισχύει τους σκοπούς του Μουσείου.
Προφορίες: 210.7294.220, 10,00-13.00

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

«Κύλησε ο Τέντζερης ..» και έφτασε στον πολυχώρο Mimi & Mou

Τα επίκαιρα “Αξύριστα Πηγούνια” στο Απο Μηχανής