in

Το αγάπησα!Το αγάπησα! ΣυμπαθητικόΣυμπαθητικό

“Κάποτε, ένα σύννεφο” της Μαριβίτας Γραμματικάκη/ Εκδόσεις Καλέντη

Κάποτε, ένα σύννεφο γέννησε βροχή. Και η βροχή γέννησε μια σταγόνα διαφορετική.

Μια σταγόνα θαρραλέα και δυνατή που ήθελε να ταξιδεύει μόνη της και να μην ακολουθεί τη βροχή.

Μια μέρα, μετά από ένα μεγάλο ταξίδι, κάθισε να ξαποστάσει στην άκρη ενός παραθυριού. Ξαφνικά, μια δάκρυνη σταγόνα έπεσε δίπλα της. Ξαφνιάστηκαν σαν κοιτάχτηκαν. Καμία από τις δύο δεν είχε ξαναδεί την άλλη…

Δύο σταγόνες διαφορετικές θα συναντηθούν και θα ταξιδέψουν πάνω από θάλασσες, λίμνες, ποτάμια και βουνά, αναζητώντας το τέλος του ουρανού και την άκρη της γης. Ένα κείμενο για μικρούς και μεγάλους που αποτυπώνει το ταξίδι της ζωής, τον δρόμο της ενηλικίωσης μέσα από τη συνύπαρξη, την κατανόηση, τη φιλία και όλα όσα είναι η αγάπη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Σελίδες: 40, Βιβλιοδεσία: δεμένο, Διάσταση: 21X29, Τιμή: 14,00 €, ISBN: 978-960-594-055-3

web: https://kalendis.gr/product/kapote-sinnefo/

Μαριβίτα Γραμματικάκη

Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε βιόλα στο Ωδείο Αθηνών και από το 1993 έγινε μόνιμη μουσικός στην Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής.Παράλληλα με τη μουσική της πορεία, ασχολήθηκε από το 1983 μέχρι το 1990 με τη συγγραφή κειμένων παιδικών εκπομπών για την Ελληνική Τηλεόραση δίπλα στη Φραγκίσκη Καρόρη και έκανε την παρουσίαση της εκπομπής «Ο κόσμος της Μουσικής». Το 2010 δημιούργησε το βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού «Κόκκινη κλωστή τραγουδά ένα βιολί» και διδάσκει σε μαθητές δημοτικού αλλά και σε εκπαιδευτικούς την τέχνη του παραμυθιού και της μουσικής ως μέσο επικοινωνίας και δημιουργίας. Το 2015 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το θεατρικό της έργο για εφήβους “The game”, ενώ το έργο της «Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα» ανέβηκε στo θέατρο OLVIO (2016-2017). Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορούν τα βιβλία της για παιδιά «Το μπλε κοχύλι» και «Το μαγικό βιολί», το οποίο παρουσιάστηκε ως θεατρικό-μουσικό έργο για παιδιά τον Μάιο του 2011, στη Λυρική Σκηνή και συνάντησε μεγάλη επιτυχία. Στη σειρά Οι περιπέτειες του Ασηλάμπα Ντελασύ κυκλοφορούν τα βιβλία: «Το αστέρι του γίγαντα», «Το νησί της χαράς» και «Η καρδιά του βασιλιά». Επίσης, η χριστουγεννιάτικη ιστορία με τίτλο «Εγώ το ξωτικό» παρουσιάστηκε αρχικά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, τον Δεκέμβριο του 2018, ως διήγημα για αφηγητή και ορχήστρα, σε μουσική του Κωστή Κριτσωτάκη.

Αιμιλία Κονταίου

Γεννήθηκε το 1984 στο Ηράκλειο Αττικής. Αποφοίτησε με έπαινο από τη σχολή ΑΚΤΟ στην Αθήνα, από το τμήμα του κόμικς και έχει διακριθεί με το Β’ Βραβείο νέων ταλέντων του περιοδικού 9 της Ελευθεροτυπίας. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από σαράντα βιβλία και κάθε φορά που μία καινούρια ιστορία έρχεται στα χέρια της, έχει τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια χαρά με την πρώτη της ζωγραφιά. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις εικονογράφησης. Το 2013, εικονογράφησή της συμπεριελήφθη στο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Βιβλιοθήκης Νέων Μονάχου (Internationale Jugendbibliothek, Muenchen), Arche Kinder Kalender 2013.

Από xanpet

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Σάββατο με βιβλιοπαρουσιασείς στον ΙΑΝΟ

Εντυπώσεις από την παράσταση “Ως την άκρη του κόσμου”