in

Καινούρια εκπαιδευτική χρονιά για το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης

10920098_834754163229409_8233783875665082767_o

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Άρχισαν οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2015-16 στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, που έχει μακρόχρονη και διακεκριμένη παρουσία στην πόλη, παράλληλη με την πολιτιστική ιστορία της και έχει καθιερωθεί με το υψηλό επίπεδο παροχών του, καθώς κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στα γνωστότερα Ωδεία της χώρας.

Μετά από μία εξαιρετικά δραστήρια χρονιά όπου εμφανίσθηκαν η Ορχήστρα και οι Χορωδίες του Ωδείου σε 2 συναυλίες που άφησαν εποχή, η μουσικοθεατρική παράσταση της Μουσικής Προπαιδείας ενθουσίασε το κοινό, οι καλλιτεχνικές- μαθητικές συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο και στην αίθουσα συναυλιών του “Μύλου Μασούρα” ήταν σε αισθητά υψηλό επίπεδο , αρχίζουμε δυναμικά και φέτος μαθήματα και τον προγραμματισμό μας για πολλές καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές  διοργανώσεις.

Να θυμίσουμε ότι στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης καλύπτεται όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης , από την προσχολική ηλικία (Μουσική Προπαιδεία) έως τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων μουσικών, ικανών να αντιμετωπίσουν προκλήσεις του επαγγελματικού χώρου.

Λειτουργούν  οι Τομείς :

Κλασσικής μουσικής  με τις σχολές : Μουσικής Προπαιδείας, Πιάνου, εγχόρδων (βιολί, βιόλα, Βιολοντσέλο), Κιθάρα, Ξύλινων-Χάλκινων Πνευστών, Μονωδίας-Φωνητικής, Ακκορντεόν, Βυζαντινής Μουσικής, Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Ενοργάνωση, Φούγκα) ,Υποχρεωτικά Θεωρητικά και Ειδικά μαθήματα (Μουσική Δωματίου, Χορωδίες παιδική και εφήβων , γκρουπ κλασσικού και σύγχρονου αυτοσχεδιασμού κ.λ.π.)

Επίσης λειτουργούν οι Τομείς:

Αρμονίου , Ταχύρυθμων Συστημάτων Ενηλίκων και Ελεύθερης Παιδείας.

Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης

* Οι εγγραφές  ξεκίνησαν από  1 Σεπτεμβρίου 2015 και συνεχίζονται όλο το έτος. Τον Σεπτέμβριο λειτουργούν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την προετοιμασία των κατατακτηρίων και εισαγωγικών εξετάσεων .

* Υπεύθυνη και αναγνωρισμένη μουσική εκπαίδευση (ειδικευμένοι καθηγητές για όλες τις σχολές).

* Επαγγελματικός προσανατολισμός, προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων.

* Υποτροφίες, χαμηλά δίδακτρα , εκπτώσεις.

* Χώροι εξοπλισμένοι με άρτιας ποιότητας όργανα (πιάνα με ουρά, όρθια πιάνα, Klavinova, βιολιά και βιολοντσέλα όλων των μεγεθών, πνευστά όργανα, ακορντεόν , κιθάρες  και Αρμόνια).

* Μουσική βιβλιοθήκη και δισκοθήκη με πλήρη στερεοφωνικά συγκροτήματα.

* Αίθουσα για συναυλίες, σεμινάρια και κοντσέρτα για δύο πιάνα με ουρά.

* Διοργάνωση συναυλιών των καθηγητών, των μαθητών όλων των ηλικιών σε σύνολα μουσικής δωματίου, σόλο εμφανίσεις, συναυλίες των χορωδιών, , Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής , συναυλίες Φωνητικής  Μουσικής, μαθητική ορχήστρα.

* Ανταλλαγές συναυλιών – ταξίδια μέσω του δικτύου πόλεων των Δημοτικών Ωδείων.

* Σεμινάρια και συναυλίες σημαντικών καλεσμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

* Επιτροπές γα τις κατατακτήριες, πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών στον εκπαιδευτικό χώρο.

* Οργάνωση εκπαιδευτικών ταξιδιών για ακρόαση επιλεγμένων συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .

Εγγραφές και πληροφορίες στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Λ. Δημοκρατίας 1 (ΜΥΛΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑ) στον Α΄ όροφο πρωί και απόγευμα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 25510 26 627

 

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση