in

Kαι περάσαμε όμορφα, πολύ όμορφα με τον Σέρλοκ στο Γυάλινο

Αυτή την Κυριακή επιλέξαμε να δούμε τον αγαπημένο ήρωα του μεγάλου μου γιού, τον Σέρλοκ Χόλμς στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στη Νέα Σμύρνη.
Είχαμε διαβάσει όλα τα σχετικά σχόλια για την παράσταση και δεν σας κρύβω ότι είχαμε μιαν ανησυχία όσον αφορά τις θέσεις που δεν είναι καθίσματα θεάτρου. Μεγάλο άγχος γιατί την τελευταία φορά που τολμήσαμε σαν θεατές να κάτσουμε σε τέτοιες θέσεις, δεν μας βγήκε σε καλό.
Καθίσαμε λοιπόν νωρίς και σχετικά μπροστά, ανυπομονώντας για την έναρξη.
Ο Σέρλοκ (Πατρίκιος Κωστής) με την χαρακτηριστική του αμφίεση, κρατώντας τον μεγεθυντικό του φακό, έχοντας δίπλα του τον καλό φίλο, στρατιωτικό γιατρό κύριο Γουότσον (Δημήτρη Λιακόπουλο) κι ένα επιτελείο έξι ακούραστων και πολυτάλαντων ηθοποιών μας μάγεψαν.
Η πλοκή του έργου δεν περιορίζεται στο πλατώ του θεάτρου (παροτρύνοντας το κοινό να ακονίσει την παρατηρητικότητα του) αλλά και γύρω και μέσα απ’ τον κόσμο. Μας έκανε τρομερή εντύπωση το ταλέντο αλλά και η τρυφερότητα των συντελεστών, όσον αφορά τη συμμετοχή των μικρών θεατών στο έργο. Σε άλλες ατυχείς περιπτώσεις τα παιδάκια ίσως να έκλαιγαν ή να ούρλιαζαν, αλλά είδαμε με ικανοποίηση ότι τα μικρά ένιωθα οικεία και το απολάμβαναν στο έπακρο. Τα χαμόγελα τους πλήθυναν ακόμα περισσότερο στο εντυπωσιακό τέλος της παράστασης.
Τα έχει όλα η παράσταση αυτή, δράση, χορό, μυστήριο αλλά και δυσεπίλυτα μαγικά κόλπα.
Εξαιρετικές οι κυρίες Μάντζαρη Ιωάννα, Φουρλάνου Ράνια αλλά και η μουσικός Λήδα Μανιατάκου η οποία δρούσε και υποκριτικά (αν και δεν βρισκόταν στο κέντρο των δράσεων με τη μουσική της και τις γκριμάτσες της, κέρδισε το κοινό).
Περάσαμε καταπληκτικά.
Ευχαριστούμε το ΕΛΑ ΜΑΖΙ που μας έδωσε την ευκαιρία να την απολαύσουμε.

Από Sunny

Καλοί τρόποι είναι η συμφιλίωση της μεγάλης ιδέας που έχουμε για τον εαυτό μας με τη μικρή ιδέα που έχουμε για τους άλλους.

5 Comments

Leave a Reply
  1. Οταν πήγαμε εμεις είχε παιδικο πάρυ από 2 ζευγαρια δίδυμων αδερφών διαφορετικής τάξης – ήταν καλεσμενοι δηλαδη μαθητέσ από 2 τμηματα του σχολείου …Φανταστείτε τη φασαρία μέσα στο θέατρο.. Δεν πολυκαταλάβαμε την παράσταση..

  2. Έχουμε δει την παράσταση και άρεσε πολύ στα παιδιά!Βέβαια ήμασταν τυχεροι γιατί την συγκεκριμένη μέρα γινόταν κάποια απεργία και το θέατρο ήταν μισογεμάτο, οπότε δεν είχε φασαρία κι ευτυχώς ούτε πού μικρά παιδάκια!Παντως είναι απολαυστική, οι ηθοποιοί παίζουν με κέφι και τα παιδιά το απολαμβάνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Ενθουσιαστήκαμε με την Κιβωτό στις οκτώ παρόλο που πήγαμε προκατειλημμένοι από όσα είχαμε ακούσει…

Είδαμε τη παράσταση «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι» στο Θέατρο Τέχνης