in ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα! ΣυμπαθητικόΣυμπαθητικό

Ιστόρηση & Διαδραστικά Προγράμματα στο Μουσείο και στην Εκπαίδευση με τη Σάσα Βούλγαρη

Ιστόρηση & Διαδραστικά Προγράμματα στο Μουσείο και στην Εκπαίδευση με την Μέθοδο της αφηγήτριας Σάσας Βούλγαρη και για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο 12 ωρών, με αφορμές από εκθέματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Στα πλαίσια της έκθεσης  «Φασιανός & Χρόνης: 30 χρόνια φιλίας»

Η αφηγήτρια Σάσα  Βούλγαρη πρωτοπόρος με πορεία 26 χρόνων συντονίζει ένα διαδραστικό εργαστήριο για την αξιοποίηση της Τέχνης της Αφήγησης σε εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα στο μουσείο και σε κάθε χώρο εκπαίδευσης και δημιουργίας.

Τα είδη των προφορικών ιστοριών δημιουργήθηκαν ανώνυμα και μεταφέρθηκαν στους αιώνες με τρόπο τυποποιημένο διατηρώντας τη σοφία τους. Γοήτευσαν γενιές και αξιοποιήθηκαν ως μέσο ψυχικής ανακούφισης, διαπαιδαγώγησης και θεραπείας σε ενήλικες και παιδιά.

Πλέον χρειάζεται ειδική γνώση και διδασκαλία τεχνικής για να αντιληφθεί κάποιος τον τρόπο λειτουργίας της αφήγησης και να την εφαρμόσει αποτελεσματικά σε προγράμματα σε σχολεία βιβλιοθήκες μουσεία αυτογνωσία και αλλού.

Οι ιστορίες αποτελούν μαρτυρίες ζωής και μεταφέρουν βίωμα.

Το εργαστήριο πληροφορεί και προσφέρει μεθοδολογικά εργαλεία και τεχνικές για τη χρήση της αφήγησης και της δημιουργίας ιστοριών μέσα σε συγκεκριμένους θεματικούς χώρους, όπως π.χ. μία τάξη ή ένα μουσείο.

ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

  • Τεχνικές αφήγησης – εισαγωγή: αναπνοή, τόνος φωνής, φωνήματα, σωματικά ηχεία κ.α.
  • Αρχές κατασκευής ενός προγράμματος με βάση την προφορική αφήγηση.
  • Εργαλεία δημιουργίας πρωτότυπων ιστοριών πάνω σε ένα θεματικό αντικείμενο.
  • Δημιουργία νοητικού χάρτη πάνω σε μια ενότητα με εκπαιδευτικό ή άλλο χαρακτήρα.
  • Εξειδικευμένα παραδείγματα εφαρμογών με αφορμή τα εκθέματα

Το εργαστήριο είναι διαδραστικό. Θα πραγματοποιηθεί στους εκθεσιακούς χώρους του Ιδρύματος Θεοχαράκη με κεντρικό σημείο διεξαγωγής τον 5ο όροφο (κλειστό στο ευρύ κοινό) όπου εκτίθεται μόνιμα συλλογή έργων του Σπύρου Παπαλουκά.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές: εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς όλων των ειδικοτήτων, μουσειοπαιδαγωγούς, εμψυχωτές, ηθοποιούς, ψυχολόγους, αφηγητές, κ.λ.π. και σε άτομα που ενδιαφέρονται για το θέμα ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

ΣΥΛΛΗΨΗ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ της ΣΑΣΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ με λίγα λόγια

Με βαθειά γνώση στην προφορική αφήγηση δημιουργεί σύγχρονες γέφυρες καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκπαίδευσης και αυτογνωσίας που αξιοποιούν την Iστόρηση σε καινοτόμες δράσεις και νέα πεδία. Βασικοί Τομείς της Μεθόδου είναι η Τεχνική της Προφορικής Αφήγησης, η Δημιουργική Γραφή, η Καλλιέργεια της Φωνής καθώς και στοιχεία Αυτογνωσίας και Ετερογνωσίας.

Info:

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 14 & ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 στις 10.30 με 16.30 μ.μ.
  • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 90€ & 70 Ευρώ για φοιτητές και ανέργους (κάτοχοι κάρτας).
  • ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ – κάντε εγκαίρως προ-αγορά!

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 10671, Αθήνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ 6972 261037 & Ι.Θ. 210-3611206 (εσωτ. 1042

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Έρχεται τον Νοέμβρη στο θέατρο Αλκυονίς

Η συνέχεια της “Σμύρνης” στον Ελληνικό Κόσμο