in

Η τέχνη της ιστόρησης εφαρμοσμένη σε προγράμματα μουσειακής αγωγής με την προφορική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη ( 9 & 10/9)

Ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό σεμινάριο 12 ωρών, Με αφορμές από την έκθεση του Ιδρύματος Μ. & Β. Θεοχαράκη: «Μαρία Κάλλας: Ο Μύθος Ζει»

Και με περισσότερα από 200 προσωπικά αντικείμενα της χαρισματικής Μαρίας Κάλλας!

Η ιστόρηση ανέκαθεν χρησιμοποιούνταν ως μέσο ψυχικής ανακούφισης αλλά και διαπαιδαγώγησης τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Οι προφορικές ιστορίες μεταφέρονταν στο χρόνο μεταδίδοντας κωδικοποιημένες πληροφορίες που αποκτήθηκαν από την εμπειρία αναρίθμητων ανθρώπων.
Αυτό είναι που κάνει αυτές τις ιστορίες ανεκτίμητες στην παιδαγωγική διαδικασία, καθώς η γνωριμία με ένα γνωστικό αντικείμενο – όπως τα εκθέματα σε ένα μουσείο – γίνεται με γοητευτικό και βιωματικό τρόπο.
Οι ιστορίες και τα μουσειακά αντικείμενα αποτελούν μαρτυρίες ζωής.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο πληροφορεί και προσφέρει μεθοδολογικά εργαλεία και τεχνικές για τη χρήση της προφορικής αφήγησης και της δημιουργίας ιστοριών μέσα σε θεματικούς χώρους, όπως αυτούς των μουσείων.

Θα δειχτούν:

– Τρόποι γενικού σχεδιασμού και εμπλουτισμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τη χρήση της προφορικής αφήγησης και της δραματικής ανάγνωσης.
– Ασκήσεις δημιουργικής γραφής πάνω στα εκθέματα και το γενικό υλικό της έκθεσης.
– Δημιουργία νοητικών χαρτών με στόχο εκπαιδευτικό, πάνω σε θεματικές της έκθεσης.
– Παραδείγματα εφαρμογών σε εξειδικευμένες ομάδες εκπαίδευσης ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.

Το σεμινάριο θα είναι διαδραστικό και θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους πανέμορφους εκθεσιακούς χώρους του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκης με κεντρικό σημείο διεξαγωγής τον 5ο όροφο (κλειστό στο ευρύ κοινό) όπου εκτίθεται μόνιμα συλλογή έργων του Σπύρου Παπαλουκά.

Απευθύνεται σε παιδαγωγούς, μουσειοπαιδαγωγούς, εμψυχωτές, σπουδαστές σχετικών σχολών, αφηγητές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, κ.ο.κ. αλλά και σε άτομα που ενδιαφέρονται για το θέμα ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 & ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στις 10.00 με 16.00 μ.μ.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 90€ & 70 Ευρώ για φοιτητές και ανέργους.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ – κάντε εγκαίρως την προαγορά σας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ 6972 261037 & Ι.Θ. 210-3611206 (εσωτ. 1042)

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

5 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Ρεσιτάλ Φθινοπωρινής Ισημερίας στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής

Η Κυρά της Ρω από 5 Οκτώβρη στο θέατρο Σφενδόνη