in ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Η Μαρία Πενταγιώτισσα έρχεται Αθήνα

 Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη έρχεται Αθήνα

 Με τα ευνοϊκά σχόλια των κριτικών και το θερμό χειροκρότημα του κοινού στις αποσκευές της η «Μαρία Πενταγιώτισσα» που σκηνοθέτησε ο Μάνος Καρατζογιάννης συνεχίζει με επιτυχία το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μας μια από τις καλύτερες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού. Στην εμβληματική κωμωδία του Μποστ τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μαρίας κρατά ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτς και της εγγονής Μαρίτσας  η Βίκυ Σταυροπούλου.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Γραμμένο στα 1982 είναι ένα από πιο αστεία, σχεδόν σπαρταριστά έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, γραμμένο στον προσφιλή του 15σύλΛαβο. Μια ξεκαρδιστική παρωδία ηθών βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά.

Η Μαρία η Πενταγιώτισσα, κατά κόσμον Μαρία Δασκαλοπούλου, ήταν γνωστή στο χωριό της – Πενταγιοί Φωκίδας – για τις ερωτικές της περιπέτειες. Εραστές και αγαπητικοί δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ η ίδια θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις πρώτες φεμινίστριες στην Ελλάδα. Με όχημα την ιστορία της θρυλικής Μαρίας του τόπου μας ο Μποστ και πάντα «σε ζωντανή σύνδεση» σαρκάζει τους θεσμούς και αμφιβάλλει για τη νέα κοινωνική πραγματικότητα.

Το έργο του Μποστ τα έχει όλα: χιούμορ, συγκίνηση, πολιτικό στοχασμό, αγάπη για τους ανθρώπους, μα κυρίως δυο στοιχεία συχνά αντικρουόμενα στη νεοελληνική συνείδηση: τη λαϊκότητα και τη λογιοσύνη. Μπορεί να πει με λίγα πολλά και να θίξει με τη φαινομενική αλαφράδα του βαθιά ζητήματα του καιρού μας.

Παίζουν: 

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | ΒΙΚΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ | ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ | ΜΕΛΕΤΗΣ  ΗΛΙΑΣ | ΑΡΓΥΡΗΣ  ΑΓΓΕΛΟΥ | ΧΑΡΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ| ΔΑΝΑΗ  ΜΠΑΡΚΑ | ΓΙΩΡΓΟΣ  ΔΕΠΑΣΤΑΣ | ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΚΕΥΗΣ | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΜΙΤΣΑΚΗΣ

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία  ΜΑΝΟΣ  ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ,  Σκηνικά  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ,  Κοστούμια ΒΑΝΑ  ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ, Μουσική  ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ  ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Χορογραφίες – Κινησιολογία ΒΡΙΣΗΙΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

Προπώλησηviva.gr

Πληροφορίες:  6973303041 | 6972776991 |

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

2                      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ             ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

3                      ΑΓΡΙΝΙΟ                       ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣ

4                      ΠΑΤΡΑ                         ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ

6                      ΑΙΓΑΛΕΩ                      ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ

7                      ΛΙΒΑΔΕΙΑ                     ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

10                    ΓΑΛΑΤΣΙ                       ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ

11                    ΑΧΑΡΝΕΣ                     ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

12                    ΠΕΙΡΑΙΑΣ                     ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

14                    ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ            ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ

 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Ο Πήτερ Παν στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκη!

Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου αναδύεται απ’ το «Θαλασσόκοσμο» και γράφει.