in

“Γοργόνες και μάγκες” κέντρο βρεφικής κολύμβησης

Η πρώτη εκπαιδευτική και αθλητική εμπειρία του μωρού, είναι καθοριστική για όλη την μετέπειτα εκπαιδευτική του δραστηριότητα. Το ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ είναι το μόνο ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ κέντρο βρεφικής κολύμβησης.

Βaby swimming – Υδρογυμναστική εγκύων – Aquaerobic – Παιδικά Πάρτυ

Ο χώρος μας

Οι “ΓΟΡΓΟΝΕΣ & ΜΑΓΚΕΣ”, είναι ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης, που αφουγκράζεται τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας και αποτελεί ένα ιδανικό  περιβάλλον ψυχαγωγίας και άσκησης για τα βρέφη, τα μικρά παιδιά, τους γονείς και τις μέλλουσες μητέρες.
Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις τους, διεξάγονται μαθήματα βρεφικής κολύμβησης (baby swimming), υδρογυμναστικής για εγκύους, aquaerobic, ενώ τα Σαββατοκύριακα διοργανώνονται παιδικά πάρτι, με ομαδικά παιχνίδια μέσα και έξω από το νερό.

Η φιλοσοφία μας

Η ιδέα της δημιουργίας του “Γοργόνες και μάγκες” προέκυψε μετά από πολύχρονη ενασχόληση με την εκμάθηση κολύμβησης σε μαθητές πολύ μικρής ηλικίας και προυπηρεσία σε διάφορα κολυμβητήρια σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Έχοντας αποκτήσει λοιπόν, από τη μία επίγνωση των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων των βρεφών και των νηπίων και από την άλλη σαφή εικόνα των διατιθέμενων εγκαταστάσεων και υποδομών στα δημοσια κολυμβητήρια, κρίθηκε ότι έχει ωριμάσει πλέον ο καιρός για μια ιδιωτική πρωτοβουλία στο χώρο της βρεφικής κολύμβησης (baby swimming). Έτσι…

Οι “Γοργόνες και μάγκες” στήθηκαν με μεράκι και ιδιαίτερη μέριμνα για την ασφάλεια και την υγιεινή, από εξειδικευμένο προσωπικό (γυμναστές και παιδαγωγούς), με εμπειρία στη φροντίδα βρεφών και νηπίων και βαθιά γνώση των απαιτήσεών τους.Η όλη προσπάθεια αποσκοπεί στην ύπαρξη ενός χώρου διαμορφωμένου εξ’ αρχής για να υπηρετήσει στο ακέραιο τις ανάγκες των μωρών, ώστε να παίζουν, να αθλούνται και να κοινωνικοποιούνται σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, αλλά και των γονέων, οι οποίοι από την πλευρά τους θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε μια δραστηριότητα αξιοπρεπώς και χωρίς να ταλαιπωρούνται…

Οι “Γοργόνες και μάγκες” φιλοδοξούν ότι αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους γονείς και τα παιδιά και παρέχουν μια ολοκληρωμένη υπηρεσία.
Οι εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν:

 • Εσωτερική, θερμαινόμενη πισίνα (σταθερή θερμοκρασία 32ο C), ΧΩΡΙΣ ΧΛΩΡΙΟ, καθαριζόμενη με την πλέον τεχνολογικά εξελιγμένη μέθοδο, με όζον (ενεργό οξυγόνο).
 • Ευρύχωρα αποδυτήρια, ακριβώς δίπλα στην πισίνα, με άφθονο ζεστό νερό και όλα τα απαραίτητα είδη για ένα άνετο και ασφαλές μπάνιο μετά το μάθημα (πάγκοι, παιδικά καθίσματα, μπανιερίτσες, σεσουάρ).
 • Όλο τον εξοπλισμό που αφορά τους συμμετέχοντες στα τμήματα baby swimming, (ειδικά μαγιό, αδιάβροχες πάνες, σκουφάκια, βατραχοπέδιλα, παιχνίδια).
 • Ευχάριστο χώρο αναμονής για τους συνοδούς.
 • Παιδότοπο κατάλληλο ακόμη και για πολύ μικρές ηλικίες, καθώς και δημιουργικές απασχολήσεις: κατασκευές, ζωγραφική, ομαδικά παιχνίδια κλπ.
 • Κουζίνα την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι γονείς για τις ανάγκες των παιδιών, πχ προετοιμασία-συντήρηση γάλατος ή φαγητού.
 • Εύκολο Parking.
 • Πρόσβαση με ράμπα για τα καρότσια.

*** Όλοι οι συμμετέχοντες στα τμήματα βρεφικής κολύμβησης (baby swimming), υδρογυμναστικής εγκύων, aquaerobic φέρουν τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Baby swimming

Το Baby Swimming, εκτός από το γεγονός ότι είναι η μοναδική δραστηριότητα που μπορεί να ακολουθήσει ένα βρέφος από τόσο μικρή ηλικία, έχει και ένα πλήθος άλλων ευεργετικών επιδράσεων, όπως:

 • Δίνει τη δυνατότητα στα μωράκια να διασκεδάζουν και ταυτόχρονα να μάθαίνουν να κολυμπούν.
 • Μέσω της ήπιας άσκησης, αποκτούν καλύτερη αντίληψη του σώματός τους, ενώ παράλληλα ενισχύεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
 • Εκτονώνει την ενεργητικότητα τους και τους επιτρέπει να κοιμούνται περισσότερο και πιο ήρεμα.
 • Παρέχει στους γονείς την ευκαιρία να μοιράζονται ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους.
 • Βοηθά τα βρέφη, μέσω της ένταξής τους σε τμήμα, να ξεκινήσουν να κοινωνικοποιούνται με τον πιο ομαλό τρόπο.
 • Αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα ώστε να γίνει ο αθλητισμός τρόπος ζωής.

 

Παιδικά πάρτι

Οι «ΓΟΡΓΟΝΕΣ & ΜΑΓΚΕΣ» σας δίνουν τη δυνατότητα να πρωτοτυπήσετε στη γιορτή του παιδιού σας, με τη διοργάνωση ενός φανταστικού pool party (πάντα με την εποπτεία καθηγητών – ναυαγοσωστών) και τη διεξαγωγή ομαδικών παιχνιδιών μέσα στην πισίνα.

Για τους λιγότερο ¨τολμηρούς¨ γίνονται παιδικά πάρτυ και στο χώρο του παιδότοπου, ο οποίος διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας, ώστε να φιλοξενήσει παιδικές δραστηριότητες όπως σκυταλοδρομίες, παιχνίδια με μπάλα, τσουβαλοδρομίες, κηπουρική, θέατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική, κυκλοφοριακή αγωγή και άλλα δημιουργικά αντικείμενα.

Επιπλέον παρέχεται, εφόσον το επιθυμείτε, πλήρης κάλυψη και με άλλες υπηρεσίες όπως:

 • Catering
 • Κλόουν
 • Μπαλονοστολισμό
 • Φωτογράφηση
 • Βιντεοσκόπηση

 

Aquaerobic

To “ AQUAEROBIC ” είναι ο πιο ευχάριστος και ταυτόχρονα αποδοτικός τρόπος αερόβιας γυμναστικής. Μέσα από ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα με ποικιλία ασκήσεων, ώστε να μη γίνεται ποτέ βαρετό, σμιλεύει το κορμί και χαρίζει φυσική κατάσταση και ευεξία. Αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης, με πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους συμβατικούς:

 • Γυμνάζει ολοκληρωμένα και ομοιόμορφα, καθώς συμμετέχουν όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος.
 • Η αντίσταση του νερού πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων και επιφέρει ταχύτατα αποτελέσματα.
 • Το σώμα δεν υφίσταται κραδασμούς και καταπονήσεις των οστών και των αρθρώσεων (όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο στίβο, στο διάδρομο, στα βάρη κλπ.) που οδηγούν σε τραυματισμούς.
 • Είναι ιδανικό για όσους έχουν καιρό να γυμναστούν, αφού μέσα στο νερό δεν γίνονται απότομες κινήσεις. Έτσι αποφεύγονται, «πιασίματα» και μυϊκοί πόνοι που συχνά μας κρατούν μακριά από την άσκηση.
 • Διεξάγεται σε ευχάριστο περιβάλλον, ομαδικά, σε συνδυασμό με μουσική και κίνηση και έτσι δεν κουράζει.
 • Η άσκηση μέσα στο νερό επιφέρει σύσφιξη και κατά συνέπεια αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση απέναντι στη χαλάρωση (πχ μετά την περίοδο της εγκυμοσύνης, ή μετά από δίαιτα).
 • Η επαφή με το υγρό στοιχείο χαρίζει ψυχοσωματική χαλάρωση και διώχνει το άγχος και την ένταση.

Υδρογυμναστική εγκύων

Η ήπια άσκηση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, έχει πια αποδειχτεί, ότι όχι μόνο δεν αντενδείκνυται, αλλά επιφέρει σημαντικές θετικές επιδράσεις, τόσο στην εγκυμονούσα όσο και στο μωράκι της. Άλλωστε, πλέον πολλά μεγάλα μαιευτήρια του εξωτερικού διαθέτουν πισίνες όπου ασκούνται οι μέλλουσες μητέρες και προετοιμάζονται για τον τοκετό. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένα από τα οφέλη που επιτυγχάνονται με την άσκηση στο νερό:

 • Βελτίωση του κυκλοφορικού και πρόληψη των ευρυαγγειών που ενδέχεται να παρατηρηθούν κατά την κύηση.
 • Ψυχοσωματική χαλάρωση, απαραίτητη κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης η οποία συχνά συνοδεύεται από έντονο άγχος.
 • Άμβλυνση των μυϊκών πόνων της μέσης.
 • Διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της γραμμής της εγκύου με αποτέλεσμα την αύξηση της αυτοεκτίμησής της.
 • Ευρύτερη αντίληψη του σώματος και των αλλαγών που δέχεται αυτό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και κατ΄ επέκταση πρόσληψη μεγαλύτερης ποσότητας οξυγόνου, τόσο από τη μέλλουσα μαμά όσο και από το έμβρυο.
 • Ασύγκριτη αίσθηση ανακούφισης από το βάρος της κοιλιάς, που μόνο η άνωση του νερού μορεί να προσφέρει.
 • Ταχύτερη επάνοδο από τη διαδικασία του τοκετού.

Το σύστημα καθαρισμού της πισίνας με όζον (ενεργό οξυγόνο) είναι το πλέον σύγχρονο, καθώς απευθύνεται σε ευαίσθητες ομάδες όπως εγκύους και βρέφη, ενώ γίνονται συχνότατες δειγματοληψίες και αναλύσεις ώστε να μην υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας ως προς την υγιεινή.

Φυσικά, η υδρογυμναστική εγκύων πρέπει να εφαρμόζεται με τη σύμφωνη γνώμη του μαιευτήρα.

 

Υπεύθυνη Προγράμματος: Γιούλη Θάνου – Μπεζεργιάννη,

Kαθηγήτρια κολύμβησης, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,ναυαγοσώστρια, πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Αρχιπελάγους 88, Ανω Γλυφάδα

[av_google_map height=’400px’ zoom=’16’ saturation=” hue=” zoom_control=’aviaTBzoom_control’]
[av_gmap_location address=’Arxipelagous 88 ‘ city=’Ano Glyfada’ country=” long=’23.77009190000001′ lat=’37.89503759999999′ marker=” attachment=” imagesize=’40’][/av_gmap_location]

[/av_google_map]

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

33 Comments

Leave a Reply
 1. Ο χώρος είναι όμορφος, ζεστός και γίνεται καλή δουλειά από τους δασκάλους αλλά και από τη κα Θάνου. Περίπου πριν δυο χρόνια πήγενα το γιο μου, αλλά δυστυχώς έπρεπε να σταματήσουμε( την κολύμβηση) λόγω κάποιου προβλήματος υγειας που υπήρχε στο μικρό. Παρόλα αυτά γνωρίζω από φίλους μας στέλνουν τα μικρά μωρά τους , ότι συνεχίζεται η καλή δουλεια.

 2. θελαμε και μεις να παμε στο κολυμβητηριο τη μικρη οταν ηταν ενος ετους, αλλα μας απετρεψε ο παιδιατρος (μονο λογω φυλου), τωρα πανε και τα δυο κοριτσια μου (8 +4 ετων) και ειναι ενθουσιασμενες!!!!

 3. την ιδια ερωτηση εχουμε ολοι. τοκ οστος ειναι σημαντικο, φυσικα. εμεις 2 χρονιες πηγαιναμε στο οακα το οποιο νοικιαζει τις πισινες σε συλλογους διαφορων δημων. ειναι εξαιρετικες οι εγκαταστασεις και οι τιμες για καθε βαλαντιο! σας το προτεινω ! εχετε δωρεαν δοκιμες για να δοκιμασει το παιδι προτου γραφτει. μην ξεχασετε να εχετε μαζι και πιστοποιητικο υγειας απο γιατρο- παιδιατρο. εμεις πηγαιναμε στο Νηρεα – Δημο Χαιδαριου! πολυ καλες εμπειριες. το σταματησαμε λογω αποστασης και μονο.

 4. Εμείς προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε στα 2,5 αλλά δεν ήθελε καν να μπει στο νερό … παρότι στη θάλασσα δεν αντιμετωπίζαμε τέτοιο θέμα. Νομίζω πως φοβόταν το χώρο της πισίνας! Τώρα που κοντεύουμε 4 θα ξαναπροσπαθήσουμε. Αλλά μετά από αυτή την εμπειρία έχω να πω στις μανούλες, κι από βρέφη αν γίνεται και το θέλετε ξεκινήστε πισίνα.

 5. Όσο πιο μικρό είναι τόσο καλύτερα. Εξοικειώνονται με το νερό και μετά ποιος τα πιάνει.Πάντως και εμείς που ξεκινήσαμε φέτος (4 ετών) δε δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα. Ανυπομονούμε να έρθει η μέρα για βουτιές και μπουρμπουλήθρες!

 6. Είχαμε πάει στις ‘γοργόνες και μάγκες’ όταν ήταν 6 μηνών και το είχαμε λατρέψει…πηγαίναμε σχεδόν 1,5 χρόνο πέρσι όμως δυστυχώς σταματήσαμε……το κόστος του ήταν ελαφρώς απαγορευτικό. Πάντως οι κοπέλες που είναι στη πισίνα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Εμείς περιμένουμε το καλοκαιράκι για τα μπάνια μας. Είναι πιο οικονομικό…….

Αφήστε μια απάντηση