in

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Γνωρίστε την εταιρία Olive Tree – Handmade Olive Wood

Olive tree wood

Η επεξεργασία του ξύλου ελιάς είναι παράδοση για εμάς. Περνώντας από γενιά σε γενιά η τέχνη της ξυλογλυπτικής έγινε μεράκι και αφοσίωση μας, και ακολουθώντας πιστά τις τεχνικές των προγόνων μας σας προσφέρουμε μοναδικά χειροποίητα προϊόντα κατευθείαν από τη μητέρα φύση. Η αγάπη μας για το ξύλο, επεκτάθηκε και σε άλλα είδη, κάθε ένα μοναδικό για τις ιδιότητες του. Η επεξεργασία γίνεται εξ’ ολοκλήρου στο χέρι από εμάς τους ίδιους, σε ένα μοναδικά φτιαγμένο εργαστήριο με πρωταγωνιστή το ξύλο ελιάς. Μπορείτε να εξερευνήσετε το χώρο μας και να δείτε από κοντά όλη την διαδικασία επεξεργασίας. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα για εσάς στα καταστήματα μας, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Ουρανούπολη και στην Πάρο. Φτιάξτε τα αγαπημένα σας προϊόντα που έχετε ονειρευτεί από ξύλο ελιάς κατόπιν παραγγελίας.

Τα ξύλα δεν είναι προϊόντα υλοτομίας αλλά προέρχονται από φυσικά απομεινάρια κλαδέματος των δένδρων όταν αυτά δεν μπορούν να αποδώσουν πια άλλους καρπούς. Είναι μία φυσική διαδικασία εξυγίανσης και ανάπτυξης των ελαιόδεντρων, που συμβαίνει μία φορά τον χρόνο. Έπειτα το ξύλο, αφήνεται να ξεκουραστεί και να ωριμάσει με τον χρόνο. Με δουλειά και υπομονή το ξύλο επεξεργάζεται μέχρι να λάβει την τελική του μορφή. Τα τελικά ξύλινα έργα αλείφονται με αγνό ελαιόλαδο, χωρίς χημικές ουσίες. Αυτή είναι και η συντήρησή τους μετά από μακροχρόνια χρήση, που αναδεικνύει τις φυσικές γραμμές και αποχρώσεις του ξύλου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΛΙΚΟΥ

1.Όλα τα χειροποίητα σκεύη χρησιμοποιούνται κανονικά και είναι ιδανικά για τρόφιμα καθώς είναι πιο υγιεινά σε σχέση με άλλα προϊόντα
ξύλου η πλαστικού.
2.Το ξύλο ελιάς με την πυκνότητα (92%) και την διαχρονικότητα του αποτελεί φυσική και υγιεινή επιλογή.
3.Κάθε χειροποίητο αντικείμενο από ξύλο ελιάς είναι μοναδικό και γι’αυτό μπορεί να υπάρχουν μικρές διαφορές στο χρώμα, στο βάρος η στις διαστάσεις.
4.Είναι κατασκευασμένα από ένα κομμάτι ξύλο, ποτέ κολλημένο η ενωμένο.
5.Το ξύλο ελιάς είναι πολύ ανθεκτικό, πρακτικό και κυρίως δεν απορροφά μυρωδιές η ουσίες.
6.Στα ξύλινα σκεύη δεν χρησιμοποιείτε βερνίκι η άλλα χημικά υλικά.
7.Τα προϊόντα μας κατασκευάζονται από ξύλο δέντρων που δεν παράγουν πλέον καρπούς και αναφυτεύονται συνεχώς για να τα αντικαταστήσουν.

Οδηγίες καθαρισμού και συντήρησης.

1.Πλένουμε τα ξύλινα σκεύη στο χέρι με ένα οποιοδήποτε καθαριστικό πιάτων και ένα σφουγγάρι (δεν συνιστάται το πλυντήριο πιάτων).
2.Σκουπίστε τα με μια πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν.
3.Μετά το πλύσιμο αλλά και περιστασιακά εφαρμόζουμε με κατάλληλο μέσο (χαρτί, βαμβάκι, πανί) φυτικό λάδι στις επιφάνειες του αντικειμένου
για ενυδάτωση και διατήρηση των ζωντανών χρωμάτων και την ανάδειξη των “νερών” του ξύλου.
4.Σκουπίστε το επιπλέον λάδι με μια καθαρή χαρτοπετσέτα η χαρτί κουζίνας.
5.Αποφύγετε την έκθεση του αντικειμένου για πολλές ώρες σε υψηλή θερμοκρασία, ηλιοφάνεια η υγρασία.

https://olivetreewood.com

Facebook: https://www.facebook.com/olivetreewood/

Facebook: https://www.facebook.com/OlivetreewoodFactory/

Instagram: https://www.instagram.com/olivetreewoodgr/

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Φυτικά καλλυντικά από την εταιρία ΜΑΥΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Η κυρία Βλεφαρίδου και το πορτραίτο του Άγιου Βασίλη