in ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Φώτης Σπύρος – Νίκος Χρηστίδης: “Aρκεί να έχουμε θέληση, καλή διάθεση και λίγο παραπάνω χιούμορ”

Η ομάδα του Φώτη Σπύρου μας ξεσηκώνει για τα καλά, αποδιώχνοντας τις κακιές σκέψεις που είχα μπολιάσει μέσα μας τον τελευταίο καιρό και μας προτείνει την παιδική παράσταση «Ο ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΥΣΟΣ» σε διασκευή Ξένιας Καλογεροπούλου. Η παράσταση περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και είναι βέβαιο ότι θα σπάσει ταμεία, δεδομένης της περσινής επιτυχίας. Ανακρίναμε το αχτύπητο δίδυμο Φώτη Σπύρο – Νίκο Χρηστίδη για να μάθουμε περισσότερα για τα καλοκαιρινά σχέδια της ομάδας…

Δήμητρα Τσιαούση: Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου έρχεται σαν μια ηλιαχτίδα φωτός στην εποχή του κορωνοϊου με την παράσταση «Ο ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΥΣΟΣ». Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στα παιδιά μέσω της παράστασης?

Φώτης Σπύρος – Νίκος Χρηστίδης: Να μην φοβούνται να ακολουθήσουν το όνειρο τους και να πιστεύουν στην δύναμη της θέλησης.

 

Δήμητρα: Για μια ακόμα φορά εμπιστεύεστε κείμενα που φέρουν την πινελιά της αγαπημένης Ξένιας Καλογεροπούλου στην καλοκαιρινή σας περιοδεία. Τι χαρακτηριστικό έχει η γραφή της?

Φώτης – Νίκος: Έχει φρεσκάδα. Κρατώντας βέβαια τις κλασσικές αξίες που είναι χρήσιμο κάθε παιδί να γνωρίσει.

 

Δήμητρα: Ποιο στοιχείο σας συγκίνησε στην ιστορία ώστε να επιλεχθεί το συγκεκριμένο στην φετινή περιοδεία σας?

Φώτης – Νίκος: Η ανάγκη των ηρώων να επικοινωνήσουν, να γνωρίσουν ο ένας τον πολιτισμό του άλλου και να μπορέσουν να πορευτούν μαζί… Πράγματα σπουδαία και αναγκαία για μια καλύτερη συμβίωση με τους γύρω μας.

 

Δήμητρα: Η επιλογή των δυο ηρώων είναι συμβολική ή έχει πρακτικό ρόλο?

Φώτης – Νίκος: Είναι μια τόσο γεμάτη παράσταση από συναισθήματα, κωμικές στιγμές, ατμόσφαιρες που προκαλούν συγκίνηση πραγματικά δεν σταθήκαμε στο αριθμό των χαρακτήρων… Ήταν ένα έργο που πρωτοανέβασε η Ξένια Καλογεροπούλου στο θέατρο Πόρτα και ύστερα παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών σε συμπαραγωγή Θέατρου Πόρτα και Φεστιβάλ Αθηνών με τεράστια επιτυχία. Μιλάμε δηλαδή για ένα απ’ τα σπουδαιότερα θεατρικά έργα για παιδιά που γράφτηκε ποτέ και θέλαμε να ανεβάσουμε από καιρό. Ωστόσο η παρούσα κατάσταση ήταν μια καλή ευκαιρία να ανέβει το συγκεκριμένο έργο προκειμένου να αποφύγουμε μια πολυπρόσωπη μεγάλη παραγωγή και να υπακούσουμε στου κανονισμούς του ΕΟΔΥ.

 

Δήμητρα: Η επιτυχημένη συνεργασία σας κρατάει αρκετά χρόνια. Ποια στιγμή της πορείας σας ήταν καθοριστική στο να δεθεί η ομάδα περισσότερο?

Φώτης – Νίκος: Συνήθως η ομάδα δένεται στα δύσκολα, αλλά δοκιμάζεται και στα εύκολα. Σίγουρα στην αρχή της συνεργασίας που ήταν ένα νέο ξεκίνημα και για τους δύο είδαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες κι έτσι όλο αυτό προχώρησε.

 

Δήμητρα: Το μήνυμα της γεφύρωσης των διαφορών είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι εφικτή η ισορροπία των αντιθέτων στις μέρες μας?

Φώτης – Νίκος : Πιστεύω πως ναι… αρκεί να έχουμε θέληση, καλή διάθεση και λίγο παραπάνω χιούμορ στην καθημερινότητά μας

 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Αφήστε μια απάντηση

Διαδικτυακή Καλοκαιρινή Λέσχη Ανάγνωσης

Ο Τεχνοχώρος CARTEL σε νέο θεατρικό χώρο