in

Fight Girl, η βραβευμένη ταινία στον Δαναό

Fight Girl, η ταινία που βράβευσαν οι νέοι της Ευρώπης στο CineDoc KIDS στον ΔΑΝΑΟ για μια προβολή στις 9/2.

 

Ταινία μυθοπλασίας για ηλικίες 11+

Johan Timmers | 84’ | 2019 | Ολλανδία, Βέλγιο

Trailer: https://vimeo.com/364003552

 

Η ταινία Fight Girl του Ολλανδού σκηνοθέτη Johan Timmers, που κέρδισε το Βραβείο Νεανικού Κοινού 2019 της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έρχεται τον Φεβρουάριο στην Αθήνα.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Πρόκειται για τη ιστορία της δωδεκάχρονης Μπο, που μετά τον χωρισμό των γονιών της λαμβάνει μέρος στην ομάδα kickboxing της γειτονιάς της και ανακαλύπτει ότι έχει πραγματικό ταλέντο…

Η Μπο έχει εκρηκτικό και απείθαρχο χαρακτήρα και όταν η οικογένειά της μετακομίζει σε μια υποβαθμισμένη συνοικία του Άμστερνταμ τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Η Μπο δεν αντέχει τους συνεχείς τσακωμούς των γονιών της και τώρα πρέπει να μοιράζεται ένα μικρό δωμάτιο με τον αδελφό της και να προσαρμοστεί σε ένα νέο σχολείο. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να μάθει να συγκρατεί τον θυμό της και να αποδεχθεί ότι δεν μπορεί να ελέγξει τον κόσμο γύρω της.

Μια τυχαία συνάντηση οδηγεί την Μπο στο fightclub της γειτονιάς της. Βλέποντας το ταλέντο και την ενέργειά της, η προπονήτρια της δίνει την ευκαιρία να προπονηθεί σκληρά και να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα kickboxing. Σε αυτή την πολεμική τέχνη, επιτρέπονται χτυπήματα με τα χέρια και τα πόδια αλλά χρειάζεται μεγάλη ισορροπία και αυτοέλεγχος. Η Μπο κατακτά σταδιακά αυτές τις νέες δεξιότητες που θα της είναι χρήσιμες σε όλη της τη ζωή.

«Είναι μια ιστορία για τους νέους που προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στον κόσμο», λέει ο σκηνοθέτης Johan Timmers, «αλλά και μια ταινία για το girl power”.

Μια πραγματικά Ευρωπαϊκή βράβευση

Η ταινία ξεχώρισε σε μια πραγματικά Ευρωπαϊκή βράβευση, καθώς νέοι 12-14 ετών από 55 πόλεις την ψήφισαν ως Καλύτερη Νεανική Ταινία του 2019, στα πλαίσια των βραβείων κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η ταινία απέσπασε επίσης το European Children’s
Film Association Award, το βραβείο Cinekid Καλύτερης Οικογενειακής Ταινιάς της Ολλανδίας και Καλύτερης Νεανικής Ταινίας στο Φεστιβάλ του Μάλμο.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την Εβίτα Οικονόμου, πρωταθλήτρια Ελλάδος στο kickboxing.

Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Oμοσπονδία Κickboxing.

Πληροφορίες

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 16:00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109

Η ταινία θα προβληθεί στα ολλανδικά με ελληνικούς υποτίτλους. Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ / 5 ευρώ παιδικό

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.cinedoc.gr/ & κατάλογος ΕΔΩ

Οι ταινίες του CineDoc είναι διαθέσιμες online: https://vimeo.com/channels/cinedoc

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

CineDoc

 

Σε συνδιοργάνωση με τους: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος | Anemon Productions | Moving Docs | Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ | Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | Δήμος Βόλου| ABCinema | CineCinema Αμαλιάδας | Ααβόρα | Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας | Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Αφήστε μια απάντηση

Ο Κεραμιδοτρέχαλος από τον Μάρκο Σεφερλή

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου γιορτάζει τα 5 χρόνια του