in

FamilyGames στο ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ «Ανθρώπων Βήματα»

FamilyGames

Το παιχνίδι γίνεται οικογενειακή υπόθεση!

 “Μπορείς να ανακαλύψεις περισσότερα για έναν άνθρωπο μέσα σε μια ώρα παιχνιδιού από ότι μέσα σε έναν χρόνο συζήτησης”.  ~ Πλάτωνας

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και γονείς μαζί

Στο ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ «Ανθρώπων Βήματα», στην Ηλιούπολη, ξεκινούν τον Δεκέμβριο πρωτότυπες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, που αποκαλύπτουν πώς το παιχνίδι γίνεται τρόπος σύνδεσης και σχέσης.

Το παιχνίδι ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς συμβάλλει στη δημιουργία και τη διατήρηση μιας συναισθηματικής και υποστηρικτικής σχέσης, που είναι πολύ σημαντική για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.

Οι γονείς μαθαίνουν να αποκωδικοποιούν τα μηνύματα των παιδιών τους και να ενδυναμώνουν τον γονεϊκό τους ρόλο. Τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, μαθαίνουν να εκφράζονται, να δημιουργούν, να συνεργάζονται, ενισχύοντας, παράλληλα, την αυτοεκτίμησή τους.

Τις ομάδες παιχνιδιού για γονείς και παιδιά συντονίζουν η Βούλα Δημητρίου, Κοινωνική Λειτουργός, Κοινωνιολόγος, που εργάζεται ως θεραπεύτρια ομάδων παιδιών και γονέων και η Σεμόιρα Ζούλα, Ψυχολόγος, με πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και στον συντονισμό ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης.

Οι συναντήσεις γίνονται την ίδια ημέρα και ώρα κάθε εβδομάδα, προτείνεται οι συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν έναν κύκλο τουλάχιστον πέντε δραστηριοτήτων, ώστε να δημιουργήσουν μια «ρουτίνα» στο μαζί και να μπορέσουν να δουν τους στόχους τους να κατακτώνται.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες:

Κέντρο Συμβουλευτικής & Θεραπείας “Ανθρώπων Βήματα”

Σαρανταπόρου 4, Ηλιούπολη

Τηλέφωνα επικοινωνίας:210 9934278, 6957211252

Email:

Facebook: https://www.facebook.com/familychildtherapy/

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Μπόμπιρες εν δράσει (9-24 μηνών)

κάθε Τρίτη 11:00 – 12:00 και κάθε Παρασκευή 17:00-18:00

Τα βρέφη παρατηρούν, βιώνουν πολύτιμα συναισθήματα, μαθαίνουν να ανταποκρίνονται σε νέες καταστάσεις και να συνυπάρχουν με συνομήλικους. Απολαμβάνουν την παρέα των γονιών τους στο τόσο σημαντικό για την εξέλιξή τους παιχνίδι.

Συνάντηση 1η (4/12 & 7/12):Εν-δυο τα χέρια μου χτυπώ

Ήχοι, ρυθμοί, μελωδίες, παιχνίδια, που απαιτούν κίνηση και εμπλέκουν ενεργά το σώμα. Το παιδί αναγνωρίζει τις κινητικές δυνατότητές του και μαθαίνει να συντονίζει τα μέλη του σώματός του στο ρυθμό της μουσικής.

Συνάντηση 2η(11/12 &14/12):Μικρά χεράκια, μεγάλες καλλιτεχνίες

Λερώνουμε και λερωνόμαστε, χωρίς να μας νοιάζει! Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και δημιουργούμε έργα τέχνης, με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, με χαρτιά και χρώματα.

Συνάντηση 3η (18/12 & 21/12):Μιμούμαστε τον κόσμο γύρω μας!

Πώς περπατάει ο ελέφαντας; Πώς ακούγεται το πυροσβεστικό; Μέσα από παιχνίδια μίμησης με τον γονιό και με τους συνομήλικους τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο γύρω τους και αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Μικροί Εξερευνητές (2,5 – 5,5 ετών)

κάθε Δευτέρα17:00 – 18:00 κάθε Παρασκευή 18:00-19:00

Τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τους γονείς και δημιουργούν σχέσεις με συνομήλικους, ενισχύοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και τη συναισθηματική τους αυτορύθμιση. Το κοινωνικό-δραµατικό παιχνίδι σε αυτήν την ηλικία υποστηρίζει τη δημιουργική σκέψη ενθαρρύνοντας τη φαντασία.

Συνάντηση 1η (3/12 & 7/12):Τρέχω, παίζω και πηδώ, ώρα για χορό!

Γονείς και παιδιά σε παιχνίδια και δραστηριότητες που προάγουν τη σωματική έκφραση, τον αυτοσχεδιασμό, τη φαντασία και τον ρυθμό. Επικοινωνούμε και εκφραζόμαστε μέσα από τη μουσική και την κίνηση.

Συνάντηση 2η(10/12 &14/12):Ζωγραφίζω και ζωγραφίζομαι

Ένα διασκεδαστικό εργαστήρι με πολλή ζωγραφική και συνεχείς πειραματισμούς. Δημιουργούμε αριστουργήματα, κολλώντας, κόβοντας, βάφοντας και συνδυάζοντας πολλά, διαφορετικά υλικά.

Συνάντηση 3η (17/12 & 21/12):Ζωντανεύοντας τους ήρωες των παραμυθιών

Ένα παραμύθι, μια εικόνα ή ένας ήρωας, δίνουν την αφορμή σε παιδιά και γονείς να εκφραστούν, να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να συνεργαστούν αρμονικά.

Μεγάλοι Δημιουργοί (6-11 ετών)

κάθε Δευτέρα 18:00 – 19:00 κάθε Παρασκευή 19:00-20:00

Μέσα από το παιχνίδι με τους γονείς αναπτύσσεται η αυτοεκτίμηση και η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών αυτής της ηλικίας. Ενισχύεται η δημιουργικότητα, η συγκέντρωση και η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, δεξιότητες εξαιρετικά σημαντικές και για τις σχολικές επιδόσεις.

Συνάντηση 1η (3/12 & 7/12):Τα παιχνίδια που έπαιζαν οι γονείς μου

Σκοινάκι, λάστιχο, αγαλματάκια ακούνητα, βόλοι, αλλά και επιτραπέζια, που έπαιζαν οι γονείς μας, δίνουν αφορμή να μοιραστούμε ιστορίες, να γελάσουμε και να συνδεθούμε.

Συνάντηση 2η(10/12 &14/12):Ελάτε στο ατελιέ

Γονείς και παιδιά ξετυλίγουν το ταλέντο τους, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν φτιάχνοντας ατομικές ή οικογενειακές δημιουργίες.

Συνάντηση 3η (17/12 & 21/12):Ρόλοι, κίνηση και πλάκα!

Μικροί και μεγάλοι τολμούν, εξερευνούν, συμμετέχουν με το σώμα, τον νου και τα τα συναισθήματά τους, αυτοσχεδιάζοντας και απελευθερώνοντας τη φαντασία

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

“Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Χαβάη” από το Θίασο Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Comedy club για παιδιά: Xmas Music Special με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών