Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το STEM Education για πρώτη φορά στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!

17 Φεβρουαρίου @ 11:00 πμ - 1:30 μμ

|Επαναλαμβανόμενη Εκδήλωση (Προβολή όλων)

An event every week that begins at 11:00am on Κυριακή, repeating until 14/04/2019

Το STEM Education για πρώτη φορά στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!

Κυριακές 17 και 24 Φεβρουαρίου, 17 και 31 Μαρτίου και 7 και 14 Απριλίου 2019

Πόσο καλά κατανοούν τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού τη θεωρία των φυσικών επιστημών που διδάσκονται στις σχολικές τάξεις; Ποιες απορίες τους μένουν αναπάντητες;
Πώς η θεωρία μπορεί να γίνει βίωμα; Πώς ένα σχολικό μάθημα μετατρέπεται σε ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία;

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας θέλοντας να συμβάλει στην καλύτερη αφομοίωση της σχολικής ύλης μαθητών Δημοτικού στο πεδίο των Φυσικών Επιστημών, συνεργάζεται με τον οργανισμό STEM Education προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν γνώση βιωματική.

Μέσα από τα προγράμματα STEM οι μαθητές μαθαίνουν τον τρόπο που λειτουργούν οι συσκευές στην καθημερινή ζωή, πώς συμπεριφέρονται τα ζώα, πως αναπτύσσονται τα φυτά, πως λειτουργεί το σώμα μας και άλλα πολλά. Ζητήματα που διδάσκονται από τη σχολική ύλη, αλλά η έλλειψη πρακτικής εφαρμογής στερεί από τον μαθητή τη χαρά της διάδρασης.

Σας περιμένουμε να βιώσουμε μαζί αυτή τη νέα εμπειρία στο Μουσείο!!!

Ο πρώτος Κύκλος Επιστημονικών Εργαστηρίων, που διοργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με τον οργανισμό STEM Education, έχει τίτλο «Ερευνώ τον Φυσικό κόσμο» και απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 12 ετών.
Το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο εξετάζει το φαινόμενο του Ηλεκτρισμού και του Ηλεκτρομαγνητισμού μέσα από σειρά εργαστηριακών πειραμάτων. Είναι συμβατό με τα σχολικά εγχειρίδια, εστιάζοντας ταυτόχρονα στην πρακτική εφαρμογή που εμπεριέχει η γνώση.
Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και ερευνούν, πειραματίζονται, προβληματίζονται, συνεργάζονται, αναπτύσσουν τη σκέψη τους και οικοδομούν μια στέρεη και ουσιαστική γνώση. Μια γνώση, εφόδιο για τη ζωή και την εξέλιξή τους.

Το Πρόγραμμα, περιλαμβάνει σειρά 6 Εργαστηρίων από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, τα οποία θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένα τις Κυριακές 17 και 24 Φεβρουαρίου, 17 και 31 Μαρτίου και 7 και 14 Απριλίου.
Κάθε Εργαστήριο θα έχει διάρκεια 50 λεπτά.

Υπάρχουν 2 επιλογές ωραρίων: 11.00π.μ. ή 12.30μ.μ.
Η επιλογή θα πρέπει να τηρηθεί και για τα 6 μαθήματα του Κύκλου.

Τιμή Κύκλου Εργαστηρίων: 50€ (στην τιμή περιλαμβάνεται η Είσοδος σε όλες τις Εκθέσεις του Μουσείου, καθώς επίσης η Δωρεάν είσοδος του Γονέα/συνοδού). Η τιμή για τον αδερφό/ή συμμετέχοντα είναι 40€.
Για παιδιά από 8 έως 12 ετών.

Για κρατήσεις θέσεων: 210 8015010 και 210 8015870 (εσωτ. 513)

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Φεβρουαρίου
Ώρα:
11:00 πμ - 1:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Όθωνος 100
Κηφισιά, Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
210 8015870
Ιστοσελίδα:
https://www.gnhm.gr/

Στείλε το σχόλιο σου