Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Eυρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Γιορτάζουμε την προστασία της ελληνικής φύσης στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ

19 Μαΐου @ 8:00 πμ - 5:00 μμ

Το δίκτυο Natura 2000, ένα ψηφιδωτό αποτελούμενο από τις πιο όμορφες και ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας, ζωντανεύει στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ.

Παίζοντας με δαχτυλομπογιές, αποτυπώνουμε σε ένα γιγαντιαίο ψηφιδωτό το μήνυμά μας υπέρ της προστασίας της φύσης. Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια βιοποικιλότητα του τόπου μας, χειροτεχνούμε και ζωγραφίζουμε φυτά και ζώα που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα της ελληνικής φύσης και με την τεχνική του ψηφιδωτού, βάζουμε το δικό μας λιθαράκι στο μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του κόσμου. Συνδυάζουμε όλα τα παραπάνω με ένα ταξίδι-έκπληξη, αφήνοντας την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας να μας μεταφέρει σε μια περιοχή Natura 2000.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Πρόγραμμα LIFE-IP 4 NATURA

(Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, WWF Ελλάς, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και Πράσινο Ταμείο)

Για παιδιά 4 ετών και άνω, νέους και οικογένειες.

Κυριακή 19/05
10:30-13:30
14:00-17:00

Έως 25 άτομα (γονείς και παιδιά) ανά 30 λεπτά
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας*

*Εγγραφή σε λίστα προτεραιότητας στον Μεσογειακό Κήπο. Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30′ νωρίτερα.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19 Μαΐου
Ώρα:
8:00 πμ - 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364
Καλλιθέα, 176 74
+ Χάρτης Google
Ιστοσελίδα:
https://www.snfestival.org

Στείλε το σχόλιο σου