Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μικροί Εικονογράφοι – Το κίτρινο Υποβρύχιο στο Μουσείο Ηρακλειδών

18 Μαΐου @ 11:00 πμ - 12:30 μμ

Εργαστήρι εικονογράφησης για παιδιά 8 – 12 ετών

Διοργάνωση

Μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό θα ταξιδέψουμε με τους ήρωες της ιστορίας μας κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Θα δούμε τα μυστήρια πλάσματα που κουρνιάζουν στα σκούρα νερά του βυθού και τα πολύχρωμα κοράλλια που χορεύουν στο ρυθμό των κυμάτων. Θα κοιτάξουμε αληθινές φωτογραφίες με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι δύτες, αλλά και τα παράξενα εξαρτήματα και τεχνολογίες της εποχής του μεγάλου παραμυθά Ιουλίου Βερν. Θα εξερευνήσουμε παράξενα είδη ψαριών, φανταστικά τέρατα, μωβ χταπόδια και γιγάντια καλαμάρια, αλλά θα μπούμε και σε υποβρύχια και σκάφανδρα και θα δούμε τα εργαλεία πλοήγησης που βοήθησαν τον άνθρωπο να εξερευνήσει το πανέμορφο υποθαλάσσιο σύμπαν.

Στο πρακτικό μας μέρος, με μεικτές τεχνικές σε συνδυασμό με ζωγραφική και πρωτότυπες τεχνοτροπίες, θα διαλέξουμε ποια σκηνή από την ιστορία θα γίνει το εξώφυλλο στο δικό μας ημερολόγιο καραβιού! Φεύγοντας κάθε παιδί όχι μόνο θα πάρει το μοναδικό έργο που θα έχει δημιουργήσει, αλλά θα έχει θαυμάσει την θέληση του Ανθρώπου για γνώση, την εξέλιξη των επιστημών και της τεχνολογίας και θα έχει συνειδητοποιήσει την δύναμη της φύσης και το χρέος του ανθρώπου να τη φροντίζει.

Το εργαστήρι είναι βασισμένο στο βιβλίο του Antonis Papatheodoulou σε εικονογράφηση Iris Samartzi, «20.000 Λεύγες κάτω από τη Θάλασσα» των εκδόσεων Παπαδόπουλος.

Σχεδιασμός & Επιστημονική Επιμέλεια:
Ρωξάνη Γιάννου, RoxRox InFlux, Εικαστικός, Ιστορικός Τέχνης.

Κόστος: 10,00 € / 8,00 € το δεύτερο παιδί
Ηλικίες: 8 – 12 ετών

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Μαΐου
Ώρα:
11:00 πμ - 12:30 μμ

Χώρος Διεξαγωγής

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16
Αθήνα, 11851
+ Χάρτης Google

Στείλε το σχόλιο σου