in ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Εντυπώσεις: Τα Φανταστικά Κουμπιά και η Βροχή των Αστεριών

Γράφει η Αγγελική Καλέμη

Διαβάσαμε & Σας προτείνουμε Τα Φανταστικά Κουμπιά και η Βροχή των Αστεριών.

Καινούριο βιβλίο στο σπίτι, καινούρια ευκαιρία για σφιχτή αγκαλιά, ανυπόμονα χεράκια να ξεφυλλίσουν, γουρλωμένα μάτια και ορθάνοιχτα παράθυρα στη αχαλίνωτη παιδική φαντασία.

Η συγγραφέας Ελπίδα Μηναδάκη μας ταξιδεύει στο Φανταστικοχώρι όπου προετοιμάζεται  για το χορό των αστεριών του, ενώ ξεχωρίζει για τα μαγικά κουμπιά του αλλά και την ευτυχία των κατοίκων του.

Η Ιστορία

Όλη η πόλη προετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή στην οποία ο νυχτερινός ουρανός φοράει τα πιο λαμπρά του αστέρια που μπερδεύονται και παίζουν με τα περίτεχνα κουμπιά που φορούν οι προσκεκλημένοι. Ένας σκυλάκος, ο κουμπότρυπας ονειρεύεται να διακριθεί σαν σούπερ ήρωας  και να γίνει σημαντικός για τον τόπο του.  Το κακό όμως που υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, εμφανίζεται για να κλέψει τη χαρά, τα όνειρα και τις ευχές τους. Σαν από μηχανής Θεός, ο σκυλάκος βρίσκει τον τρόπο και επαναφέρει την ελπίδα και την αισιοδοξία, ενώ η συλλογική προσπάθεια και η προσφορά εξυμνείτε και αποδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο της σε κάθε προσπάθεια.

Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι το αδύνατο είναι δυνατό, ότι το καλό πάντα βρίσκει το τρόπο να βγαίνει νικητής ακόμα και μέσα από τις στάχτες ενώ τέλος, μας θυμίζει ότι δεν πρέπει πότε να σταματήσουμε να έχουμε πίστη στον εαυτό μας και στα όνειρά μας.

Τι ξεχωρίσαμε

  1. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται μπορεί να είναι προχωρημένο και «δύσκολο» για ηλικίες κάτω των 6, αλλά αποτελεί ιδανική ευκαιρία εμπλουτισμού και εξοικείωσης με μεταφορικές έννοιες.
  2. Αποτελεί μια ευκαιρία για τα παιδιά , να αναπτύξουν την φαντασία τους αφού τους καλεί να δημιουργήσουν εικόνες πέρα από τις τετριμμένες, προερχόμενες από το κόσμο του ονειρικού.
  3. Ξεχώρισα την εντυπωσιακή πλούσια εικονογράφηση του. Κάθε εικόνα κυριολεκτικά αποτελεί ένα πίνακα ζωγραφικής. Από τις καλύτερες καλλιτεχνικές δουλειές που έχω συναντήσει σε παιδικό παραμύθι. Αγαπημένο μου σαλόνι η αποτύπωση των παιδικών ονείρων. Ακόμα και τα παιδιά μου, στάθηκαν σε αυτές τις εικόνες και συζητήσαμε πολύ για ό,τι βλέπαμε.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα για παιδιά Δημοτικού.

Από Αγγελική Καλέμη

Είμαι η μαμά του Γιώργου (4 ετών) και του Θάνου (2 ετών), αλλιώς Αγγελική Καλέμη. Δεν σταματάμε οικογενειακώς να κινούμαστε και όταν θυμάμαι ότι είμαι και δημοσιογράφος, αρχίζω να γράφω για όσα ανακαλύπτουμε στο elamazi! Μεγαλώνω μαζί με τα παιδιά μου και είμαι έτοιμη να ζήσω μαζί τους νέες παιχνιδιάρικες εμπειρίες!!

Αφήστε μια απάντηση

Μοναδικό το Ξύλινο Σκάκι από την Olive Tree The Wooden World

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακών Έργων για τη Μεγάλη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή