in ,

4/9: Έναρξη παραστάσεων και προγραμμάτων στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Με δυναμικό και ανανεωμένο πρόγραμμα δράσεων και προγραμμάτων, το Ίδρυμα Ευγενίδου επιστρέφει και καλωσορίζει τους φίλους του!

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, ανοίγει ξανά τους χώρους του, στις 4 Σεπτεμβρίου, για να υποδεχθεί τους φίλους του, με νέες παραστάσεις, νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια. Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος Ευγενίδου, θα προσφέρουν στους μικρούς και μεγάλους φίλους του μοναδικές εμπειρίες. Πάνω από 60 χρόνια, με το άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό δυναμικό του, το Ίδρυμα Ευγενίδου προσφέρει δραστηριότητες και προγράμματα που συμβάλλουν στην προαγωγή της εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες της παιδείας και των τεχνολογικών εξελίξεων.

Οι νέες παραστάσεις του Ψηφιακού Πλανηταρίου, θα χαρίσουν στους θεατές, μικρούς και μεγάλους, αξέχαστες εμπειρίες και εικόνες. Το φετινό πρόγραμμα παραστάσεων περιλαμβάνει προβολές που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους με πρωτότυπες παιδικές παραγωγές.

Στον θόλο του Ψηφιακού Πλανηταρίου επιστρέφει ο αγαπημένος και μυστηριώδης κύριος Τιλτ, το πανέξυπνο ρομπότ από την μακρινή Αυστραλία που συνεχίζει να μας μαθαίνει την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές, η Lucia, το κολιμπρί που συναντά τον ταξιδιάρη πιγκουίνο Τζέιμς Χειμέριο και τον φιλικό αρκούδο Βλαδίμηρο Τσέχοφ και μαζί αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες, καθώς και το αγαπημένο Polaris, που εξηγεί γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης!

Από τις 23 Σεπτεμβρίου, ο θόλος του Πλανηταρίου θα κατακλυστεί από τεράστιους Δεινόσαυρους… της Ανταρκτικής  που κάποτε περιπλανιούνταν ελεύθερα σε ένα καταπράσινο τοπίο και σύντομα θα μας αποκαλύψουν την ιστορία τους και θα συνεπάρουν όλες τις ηλικίες.

Με στόχο να παρουσιαστούν οι Φυσικές Επιστήμες και οι νέες Τεχνολογίες με έναν εκπαιδευτικό και βιωματικό τρόπο που όλοι θα αγαπήσουν, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, επαναφέρει φέτος τα αγαπημένα εργαστήρια πειραμάτων αλλά και πολλές online δράσεις για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία των φυσικών επιστημών από το σπίτι τους.

Με το πρόγραμμα «Το Αόρατο Φως» και με πειράματα που πραγματοποιούνται στον χώρο του Κέντρου, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να κάνουν ένα ταξίδι στον «αθέατο» κόσμο του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, από τα ραδιοκύματα και τα μικροκύματα, το ορατό φως και τα χρώματα, μέχρι το υπέρυθρο και το υπεριώδες, και εξερευνούμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας.

Οι φίλοι της ρομποτικής θα μάθουν βασικές προγραμματισμού ενός ρομπότ, θα εξοικειωθούν με την επιστήμη της ρομποτικής και θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους με το εργαστήριο «Marty, τα πρώτα βήματα ενός ρομπότ» όπου με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού θα καταφέρουν να προγραμματίσουν το ρομπότ τους και να το δουν να ζωντανεύει και να κάνει διάφορες κινήσεις και εκφράσεις, να παίξει ποδόσφαιρο ακόμα και να χορέψει.

Όλα τα προγράμματα και τα εργαστήρια αλλά και οι επισκέψεις στον χώρο της Έκθεσης θα πραγματοποιούνται τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες που επιβάλλονται για την ασφαλή επίσκεψη στον χώρο.

Στον εξαιρετικά σχεδιασμένο χώρο του UTech Lab, το ταξίδι στη σύγχρονη τεχνολογία παίρνει νέες διαστάσεις. Τα παιδιά μαθαίνουν δημιουργώντας, σε ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, στοχευμένο στην σύγχρονη τεχνολογία. Στα προγράμματα του UTech Lab έχουν συμπεριληφθεί καινοτόμα εργαστήρια τόσο για φυσική παρουσία αλλά και με online συμμετοχή. Στόχος του UTech Lab είναι να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, ενθαρρύνοντας την ενεργή και ομαδική εργασία, ενισχύοντας την απόκτηση και βελτιστοποίηση δεξιοτήτων στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν πιο δημιουργικοί. Με τον άρτιο τεχνολογικά εξοπλισμό από 3D printers, κιτ ηλεκτρονικής, arduino, κιτ ρομποτικής, υπολογιστές, iPad, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, studio ήχου και green screen, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε βιωματική επαφή με τις νέες τεχνολογίες και να εξοικειωθούν με την χρήση τους με την καθοδήγηση των ειδικά εκπαιδευμένων εισηγητών.

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, συνεχίζει να προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στην τεχνική και επιστημονική γνώση. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τις ψηφιακές και έντυπες συλλογές της Βιβλιοθήκης αλλά και να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει δημιουργήσει.

Από 4 Σεπτεμβρίου, ελάτε να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας με όλα τα καινοτόμα προγράμματα και παραστάσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.eef.edu.gr/

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

“Back To Museum” – Δωρεάν Είσοδος για όλα τα παιδιά 1-13 Σεπτεμβρίου στο Museum of Illusions Athens

Θερινό σινεμά στο ΚΠΙΣΝ και το Σεπτεμβρίο