in , ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα! ΣυμπαθητικόΣυμπαθητικό Δεν μου άρεσεΔεν μου άρεσε

ΕΙΔΑΜΕ τον Κεραμιδοτρέχαλο με τον Μάρκο Σεφερλή

 

Ο Μάρκος Σεφερλής είναι συνδεδεμένος στο νου των περισσοτέρων ως συντελεστής σε παραστάσεις ενηλίκων επιμελούμενος το κείμενο και τη σκηνοθεσία, σε επιθεωρήσεις, διασκευές γνωστών ταινιών κ.α. Η συμβολή του από το 2007 σε παιδικές παραστάσεις είναι λιγότερο γνωστή στο ευρύ κοινό. Θυμίζω τις παιδικές παραγωγές «Πλούτος του Αριστοφάνη», «Ο Ζυμαρούλης», «S.O.S.E. τον πλανήτη». Φέτος, παρουσιάζει τον πασίγνωστο “Κεραμιδοτρέχαλο” της Άλκης Ζέη στο Θέατρο Περοκέ ανανεώνοντας την παιδική σκηνή του.

Τα οικολογικά μηνύματα της παράστασης

Η παράσταση εστιάζει στα οικολογικά μηνύματα περί προστασίας της φύσης και του φυσικού πλούτου των πόλεων, όπως ακριβώς και το ίδιο το βιβλίο, χωρίς να παρεκκλίνει των μηνυμάτων του βιβλίου. Οι τάχιστοι ρυθμοί των πόλεων και η παραμέληση των παιδιών, λόγω φόρτου εργασίας των γονιών, η μη επαφή με τη φύση, όλα γύρω από την ζωή σε μια μεγαλούπολη. Έτσι, η παράσταση του Μάρκου Σεφερλή σέβεται το αρχικό κείμενο.

Η πινελιά του Μάρκου

Από την άλλη πλευρά, δεν θα μπορούσε να λείπει η δική του πινελιά, ως προς τον αυτοσχεδιασμό, την επαφή και επικοινωνία με το κοινό του. Από τα πρώτα λεπτά της εμφάνισής του ως Κεραμιδοτρέχαλου ξεσηκώνει το κοινό και σκορπά το γέλιο ειδικά στους μικρότερους θεατές. Η επικοινωνία με τον θεατή δεν μένει μόνο στα… εξ αποστάσεως, αλλά ο θεατής κυριολεκτικά ανεβαίνει στη σκηνή και ζει βιωματικά την παράσταση.

Σκηνικά – Κοστούμια – Χορογραφίες

Η συνεργασία του σκηνοθέτη με την Δέσποινα Βολίδη στα σκηνικά κρατά αρκετά χρόνια και δείχνει δεμένη. Εναλλάσσονται δυο βασικά σκηνικά, το ένα εντός του δωματίου του μικρού Μπόμπιρα και το άλλο σε εξωτερικό χώρο.

Έντονα χρώματα έχουν επιλεγεί τόσο για τα σκηνικά όσο και τα κοστούμια των ηθοποιών από την Άννα Ζιαζια, που φωτίζουν την υπόθεση.  Από τα ατού της παράστασης είναι οι χορογραφίες της Κατερίνας Κασμερίδου, που επίσης συνεργάζεται επί σειρά ετών με τον σκηνοθέτη στις παραστάσεις ενηλίκων. Χάρη στη δική της παρέμβαση και σε συνδυασμό με την μουσική επιλογή, η παράσταση έχει πολλα στοιχεία μιούζικαλ. Σημειωτέον, οι καλλίφωνοι ηθοποιοί συνέβαλαν αρκετά σε αυτο!

Επίσης, το κουδουνάκι ως συμβολισμός παρέμεινε στην παράσταση και έδωσε πολλά χαμόγελα στα παιδιά. Φεύγοντας κράτησαν το κουδουνάκι τους για να το χρησιμοποιήσουν στο σπίτι με την καθοδήγηση… του Μάρκου!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η έκθεση “Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια” στο Κοτσανά

Είδαμε την παράσταση “Ο θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας”