in

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

ΕΙΔΑΜΕ το Μαγικό Φίλτρο στο Κάτω Από τη Γέφυρα

Οι παραγωγές του Θεάτρου «Κάτω Από Γέφυρα» που έως σήμερα έχουμε παρακολουθήσει είναι προσεγμένες στη λεπτομέρεια, είτε αφορά στα μηνύματα που εκπέμπει η εκάστοτε παραγωγή, είτε αφορά στην σκηνοθεσία, είτε στην μουσική επένδυση. Η νέα τους παραγωγή «Το Μαγικό Φίλτρο» συνεχίζει την σταθερή ανοδική πορεία του θεάτρου, καθώς και την φροντίδα σε παραστάσεις που απευθύνονται σε παιδικό κοινό.

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο

Ο Μίχαελ Αντρέας Χέλμουτ Έντε (Michael Andreas Helmuth Ende) Γερμανός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας του 20ου  αιώνα που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, με τα βιβλία του να γνωρίζουν διαρκή επιτυχία.

Το βιβλίο του Μίχαελ Έντε «Το Μαγικό Φίλτρο» πραγματεύεται το καίριο θέμα της καταστροφής του περιβάλλοντος και την υπερεκμετάλλευσής από τον άνθρωπο.

Για τους συντελεστές

Η σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Σαραντοπούλου φωτίζει το κείμενο. Για τις ανάγκες της ιστορίας, αξιοποιείται όλος ο χώρος της σκηνής, αλλά και το πλαϊνό μέρος στις θέσεις των θεατών. Η ιστορία εξελίσσεται κυρίως στο σπίτι του μάγου Βούλη, ενώ οι θεατές θα βρεθούν ως το μεγάλο ρολόι της εκκλησίας με την Ροζαλία και τον Ιάκωβο. Τα σκηνικά του Κωστή Γεωργίου είναι εξίσου καλαίσθητα στη λεπτομέρεια.

Επίσης, μια όμορφη σκηνοθετική πινελιά, η εντυπωσιακή και ξεκαρδιστική είσοδος της μάγισσας Τυράννιας, την οποία υποδύεται η ίδια η σκηνοθέτης, στο σπίτι του ανιψιού της.

Η μουσική του Σάκη Τσιλίκη και οι χορογραφίες της Μυρσίνης Καταλειφού ταιριάζουν με την γραμμή του ρεαλιστικού θεάτρου και «δένουν» με το κείμενο και την ιστορία. Ο θεατής ακούει τους ήρωες να τραγουδούν για υψηλά ιδανικά, για την φιλία, την αγάπη, την καλοσύνη, την προστασία του περιβάλλοντος…

Όσο για τα κοστούμια που επιμελείται η Γιοβάννα Πρασίνου είναι προσεγμένα και στη λεπτομέρεια. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο κοστούμι της μάγισσας Τυράννιας, ξεχωριστή για το πρόσθετο πάχος της.

Για τους ηθοποιούς

Η πολύπειρη ομάδα του «Κάτω Από τη Γέφυρα» ( Κώστας Κλάδης, Οδυσσέας Κιόσκογλου, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου) εμφανίζεται δεμένη επί σκηνής έχοντας στην πορεία της πλούσιες παραστάσεις (Σολομώντεια λύση – 2015, Η ιστορία του γάτου – 2016, Ο Μάγος του Οζ – 2017, Ρωμαίος και Ιουλιέτα σαν το σκύλο με τη γάτα – 2018). Φέτος, ανανεώθηκε με την Χριστίνα Σιώμου στον ρόλο της Ροζαλίας. Εξαιρετικοί στην απόδοση των ρόλων όλοι οι ηθοποιοί. Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος  ως ο μάγος Βούλης Παλαβούλης αποθέωσε τον ρόλο μαζί με την Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου ως η θεία μάγισσα Τυράννια. Απόλυτη εκφραστικότητα και κωμική διάσταση των ρόλων!

Είναι από τις παραγωγές που ξέρεις πως βρίσκονται Κάτω Από τη Γέφυρα, αλλά αποτελούν διαμαντάκια. Μην τη χάσετε!

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Η Ζοζεφίνα για εφήβους από τις Μορφές Έκφρασης