in ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Είδαμε το “Ως την άκρη ονείρου” της Κέλλυ Σταμουλάκη

Η Κέλλυ Σταμουλάκη, γνωστή κι αγαπητή  για την δουλειά της σε μικρούς και μεγάλους και ο θίασος «Αβάντι»  μας ταξιδεύουν για μία ακόμη φορά «Ως την άκρη του ονείρου», με ένα έργο τρυφερό, πνευματώδες και αισιόδοξο που συνδυάζει αρμονικά την δράση και το όνειρο, το γέλιο και την συγκίνηση. Κυρίως ένα έργο που είναι εμπνευσμένο από υψηλά ιδανικά και πανανθρώπινες αξίες.

Υπόθεση του Έργου

«Ως την άκρη του ονείρου…» θα μας πάει η ιστορία της μικρής Πετρίνας, που με μοναδικές «αποσκευές» μια ψυχή γενναία και μια καρδιά αθώα, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο εμπόδια και αντιξοότητες, διατηρώντας όμως την αισιοδοξία και την πίστη της, για να συναντήσει τη φιλία, την αγάπη, τον έρωτα και την καλοσύνη.

Μία παράσταση με πολύ χιούμορ και τρυφερότητα, περιπέτειες κι ανατροπές, που αγγίζει σύγχρονα ζητήματα, όπως την ξενοφοβία και τη διαφορετικότητα, χρησιμοποιώντας ως όχημα την παραμυθιακή δομή. Ένα έργο που αποδεικνύει, ότι αν πιστέψεις στο καλό θα το συναντήσεις!

Ο μεγάλος μας ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, υποδύεται το φύλακα άγγελο της μικρής Πετρίνας και ερμηνεύει τις μουσικές συνθέσεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που αποδίδονται ζωντανά επί σκηνής με άρπα, βιολοντσέλο, πιάνο, λαούτο, κιθάρες, μαντολίνο, μπαγλαμαδάκι, τρομπέτα, ντιτζεριντού, φυσαρμόνικα και άλλα πνευστά και κρουστά, θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!

Η παράσταση

Το ταξίδι ζωής της Πετρίνας, σαν ένα ουράνιο τόξο που στην άκρη του βρίσκεται η ευτυχία, είναι μια περιπέτεια με όμορφες και άσχημες στιγμές χαρούμενες και λυπημένες ενίοτε συγκινητικές και άλλοτε κωμικές. Όπως η ίδια η ζωή άλλωστε. Ιδέες, ιδανικά, υψηλά νοήματα, αισιοδοξία, αποδοχή, συγχώρεση και η εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο μας μερικές από τις πτυχές που μας παρουσιάστηκαν.

Η σκηνοθεσία άρτια και πολυδιάστατη, ευφάνταστη και ταυτόχρονα με ευαισθησία. Παράλληλα μια ομάδα άριστων ερμηνευτών, εκπληκτική μουσική και σκηνικά, και την αιθέρια παρουσία του Βασίλη Λέκκα ως φύλακα-άγγελου, που με τη μαγική φωνή του ερμηνεύει τα τραγούδια του αείμνηστου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Μια πανδαισία ήχων, με ζωντανή μουσική επί σκηνής με παρουσία μουσικών οργάνων όπως η άρπα, το βιολοντσέλο, το πιάνο, οι κιθάρες, το μπαγλαμαδάκι και πολλά άλλα πνευστά και κρουστά, ντύνει το θεατρικό αυτό με την πιο όμορφη μουσική.

Η διάδραση επί σκηνής ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους καθώς έτρεχαν με τα κουβαδάκια να σβήσουν την φωτιά σαν μάχιμοι πυροσβέστες που είναι και ζούσαν με αγωνία την εξέλιξη της παράστασης. Τα υπέροχα κουστούμια και σκηνικά έδεναν όμορφα το όλο σύνολο. Οι ηθοποιοί εξαιρετικοί, προσηνείς και χαρούμενοι στα διαδραστικά σημεία, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και οι έξυπνοι δροσεροί διάλογοι με αμεσότατο χιούμορ ικανοποιεί και τα μεγαλύτερα παιδιά.

Τέλος να πούμε για την εκπληκτική παρουσία του Τζερόμ Καλούτα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στήνοντας σπαρταριστό διάλογο με τους θεατές. Μια ατέλειωτη έκρηξη κίνησης και σπαρταριστών στιγμών γέλιου.

Δείτε και εσείς αυτή την όμορφη παράσταση και ταξιδέψτε έστω και λίγο ως την άκρη του ονείρου…!

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ

Από xanpet

3 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η Ζοζεφίνα για εφήβους από τις Μορφές Έκφρασης

Είδαμε τη Shirley Valentine