in

Eκδρομή μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας

Καθαρά Δευτέρα κάναμε μια μικρή εκδρομή μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Πρώτα συναντήσαμε τις ταβέρνες με τα κρέατα και τα τζάκια!!!!!! Περάσαμε την εκκλησία Αγία Τριάδα. Στην επόμενη διασταύρωση δεξιά πάει στο καζίνο και αριστερά στο Μπάφι. Στρίψαμε αριστερά. Κατά την διαδρομή μας συναντήσαμε το επιβλητικό, άδειο και παλαιό Σανατόριο της Πάρνηθας όπου νοσηλευόντουσαν ασθενείς με φυματίωση, πριν ακόμη ανακαλυφθούν τα αντιβιοτικά. Μετέπειτα λειτούργησε ως ξενοδοχείο αλλά εγκαταλείφθηκε. Έπαθε αρκετές ζημιές από το μεγάλο σεισμό της Πάρνηθας το 1999, ενώ η πυρκαγιά του 2007 κατέστρεψε τη βλάστηση που ήταν τριγύρω του. Απέναντι ακριβώς, χρησιμοποιώντας κορμούς από καμένα δέντρα, ο καλλιτέχνης και δασικός φύλακας Σπύρος Ντασιώτης, με την άδεια του Δασαρχείου, έστησε μία έκθεση αφιερωμένη σε όσους νοσηλεύτηκαν στο παλιό Σανατόριο ανάμεσά τους και ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Η υπαίθρια έκθεση ονομάστηκε «Πάρκο των Ψυχών». Περιεργαστήκαμε τις περίεργες και περίτεχνες φιγούρες και τραβήξαμε φωτογραφίες. Λίγο μετά συναντήσαμε ταμπέλες για Μπάφι.

Συνεχίσαμε τον δρόμο μετά το Μπάφι και προσεγγίσαμε ταμπέλες για Φλαμπούρι, όπου ο δρόμος κάνει παράκαμψη. Συνεχίσαμε όπου ο δρόμος τερματίζει στο χώρο αναψυχής «Μόλα». Πάνω από τον δρόμο είχε μια πηγή. Αφού δροσιστήκαμε, επισκεφτήκαμε το όμορφο εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου. Προσοχή στο ετοιμόρροπο πλαϊνό σκέπαστρο. Μερικά μέτρα πιο κάτω είχε 3 ξέφωτα σαν χώρους αναψυχής με ξύλινα τραπέζια.

Εκεί κάναμε πικ-νικ, ξεκουραστήκαμε και εισπνεύσαμε τον καθαρό αέρα της φύσης. Πετάξαμε χαρταετό, χαλαρώσαμε και απολαύσαμε το φαγητό μας. Περάσαμε υπέροχα!!! Αν είστε τυχεροί, όπως ήμασταν εμείς, θα δείτε να περνάνε και κοπάδια από ελάφια που ευτυχώς επέζησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007.

Αξίζει πραγματικά όλη η διαδρομή!!!!!!!!!!!

Από ASTERIX

20 Comments

Leave a Reply
  1. Η μοναδική αλλαγή στο κείμενο είναι η φωτογραφία καθότι λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος στον υπολογιστή μου δεν μπορούσα να την κάνω “load” και να την στείλω μαζί με το κείμενό μου αρχικά. Ενημερώθηκα πως θα πρέπει όμως να βάζουμε φωτογραφίες στα κείμενά μας οπότε όταν διορθώθηκε το πρόβλημα την έστειλα και ξανά δημοσιεύτηκε το ίδιο κείμενο σωστό με φωτογραφία.

  2. Η μοναδική αλλαγή στο κείμενο είναι η φωτογραφία καθότι λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος στον υπολογιστή μου δεν μπορούσα να την κάνω “load” και να την στείλω μαζί με το κείμενό μου αρχικά. Ενημερώθηκα πως θα πρέπει όμως να βάζουμε φωτογραφίες στα κείμενά μας οπότε όταν διορθώθηκε το πρόβλημα την έστειλα και ξανά δημοσιεύτηκε το ίδιο κείμενο σωστό με φωτογραφία. Είμαι καινούριο μέλος και όπως όλοι οι άνθρωποι γενικότερα δεν είναι “ουδείς τέλειος”. Κάποια πράγματα για την λειτουργία του site, των σχόλιων, των δημοσιεύσεων κλπ θα γίνουν κατανοητά στην πράξη με την ενασχόληση του συγκεκριμένου αντικειμένου.

  3. Τέλεια πρόταση!!!!!!!!!!!!! Σαφέστατα!!!!!!!!!!! Ολοι ξεκινάμε από κάπου για να μάθουμε γενικότερα σε αυτή την ζωή διότι “Γηράσκω αεί διδασκόμενος”. Επίσης όλοι είμαστε θνητοί και ατελείς άνθρωποι!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μην δίνεις σημασία σε πικρόχολα και ανούσια σχόλια από κάποιους που έχουν να πουν κάτι πάντα!!!!!!!!!!! ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Συμφωνώ ανεπιφύλαχτα με το μέλος barnalhs!!!!!!!!!! Ουδείς τέλειος οπότε κανένας δεν μπορεί “πρώτος τον λίθο βαλέτο”. Πολύ όμορφη πρόταση!!!!!!!!!!! Μόλις φτιάξει καλά ο καιρός θα κάνουμε εξόρμηση!!!!!!!!!! Ευχαριστούμε…….

Αφήστε μια απάντηση

μαυρη γατα…και εμεις!!!

Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε το γλάρο να πετάει!