in

“Τα παιδιά δεν σήκωναν τα μάτια τους από τους ηθοποιούς” για την παράσταση «Ο Δράκος που ντρεπότανε»

«Ο Δράκος που ντρεπότανε» λέει την ιστορία του σε παιδικούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία… και οι δάσκαλοι σχολιάζουν!!!

Μια πρόταση του Κώστα Φαρμασώνη και της θεατρικής ομάδας ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ με μια επίκαιρη θεατρική παράσταση για παιδιά!

Η παράσταση μπορεί να «ανέβει» σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης αλλά και για παιδικά πάρτυ.

Σας το συστήνουμε με το χέρι στην καρδιά!

Και επειδή δεν θέλουμε να λέμε μόνο εμείς για την Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Η δουλειά τους, ας δείτε τι λένε και άλλοι….

Γιώργος Ελευθερία

———————————————————————————————————————

drakos

 

Σχόλια δασκάλων που παρακολούθησαν την παράσταση:

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας η θεατρική ομάδα «Σκαραβαίοι» για να μας παρουσιάσουν το έργο «Ο Δράκος που ντρεπότανε», ένα έργο με πολύ επίκαιρο και καλογραμμένο σενάριο.

Η παράσταση περιλαμβάνει κουκλοθέατρο με καλοφτιαγμένες και εκφραστικότατες γιγαντιαίες κούκλες, ζωντανή μουσική και τραγούδι σύγχρονου ρεπερτορίου με στιχογραφία προσαρμοσμένη – πολύ πετυχημένα – στο έργο. Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί ακολουθούν καινοτόμες μεθόδους στο παίξιμο κουκλοθέατρου, καθώς δεν βρίσκονται σχεδόν καθόλου πίσω από τη σκηνή, αλλά δρουν μπροστά στο κοινό τους.

Τα ζώα του δάσους, με τις εκλογές τους, την προεκλογική τους εκστρατεία και το απίστευτο γουρούνι Δήμαρχο, μας διασκέδασαν και μας χάρισαν πάρα πολύ γέλιο. Τα παιδιά μας δεν έχασαν λεπτό το ενδιαφέρον τους και δεν πήραν τα μάτια τους πάνω από τους ηθοποιούς. Τα μηνύματα του έργου ξεκάθαρα για την ηλικία του Νηπιαγωγείου.

Απευθύνεται όμως σε όλες τις ηλικίες, όπως τα βιβλία που γράφουν στο οπισθόφυλλο τους : από 10 έως 110 ετών….. Το σημαντικότερο όμως που προσέφερε σε μας το συγκεκριμένο έργο, είναι το γεγονός ότι με πολύ απλό και ξεκάθαρο τρόπο «περνάει» στα μικρά παιδιά, την έννοια της σωστής πολιτικής συνείδησης και συμπεριφοράς, της τόσο ξεχασμένης και αλλοτριωμένης στις μέρες μας. Για αυτό το τελευταίο ευχαριστούμε διπλά τους «Σκαραβαίους».
Μπούρα Ευφροσύνη
Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης.

 

Από την παράσταση της 20-11-1

Πολύ ενδιαφέρουσα μουσικοθεατρική παιδική παράσταση μ ε  ε π ί κ α ι ρ ο   μ ή ν υ μ α… Ο φόβος και το ψέμα τελικά δεν νικούν, γιατί… Δράκοι δεν υπάρχουν! Οι ηθοποιοί «ζωντανεύουν» χαρακτήρες ζώων του δάσους με μοναδική θεατρικότητα και ευχάριστη διάθεση.
Αγγελική Τεβεκέλη, Νηπιαγωγός Βρεφονηπιακού Σταθμού Γ.Ν.Α.
…………………………………………………………………………………………………………………

 

Λίγα λόγια για την παράσταση: “Ο ΔΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΤΑΝΕ”

Τα ζώα του Δάσους ψηφίζουν για Δήμαρχο το πονηρό γουρούνι που τους είπε τα πιο πολλά Θα. Το γουρούνι ζητάει υπέρογκα ποσά σε…δημοτικό μέλι και βαλανίδια και όταν τα ζώα διαμαρτύρονται , εφευρίσκει την ύπαρξη δήθεν ενός Δράκου, που τα τρώει όλα.

Είναι, λέει, ο Δράκος που φυλάει το νερό στην καρδιά του βουνού. Για να αφήνει το νερό να περνάει απ’το ρυάκι του δάσους, πρέπει να’ μαστε καλοί μαζί του.

Με συνεχή κόλπα και ίντριγκες το γουρούνι κυβερνά τα άλλα ζώα και τους παίρνει όλο και πιο πολλά, χάρη σ’ένα Δράκο  που, τάχα μας, ντρέπεται να φανερωθεί, και που τελικά αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει.

Αυτό είναι και το ξεμασκάρεμα του γουρουνιού και μαζί το τέλος της εξουσίας του.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ζώντας σε μια εποχή, όπου βασικό όπλο των ισχυρών είναι ο τρόμος, πιστεύουμε πως τα παιδιά από πολύ τρυφερή ηλικία και με πολύ απλό τρόπο πρέπει να μάθουν να μη φοβούνται τις μάσκες και να πιστέψουν, όπως μας είπε ένας τρίχρονος που άκουσε το παραμύθι, πως :

“Δράκοι σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχουν” !

 Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση είναι μια μοντέρνα performance, που αναδίδει κάτι απ` την ατμόσφαιρα του τσίρκου και του λούνα παρκ:  Οι ηθοποιοί των ΣΚΑΡΑΒΑΙΩΝ παίρνουν τα παιδιά μαζί τους πάνω στο αόρατο τραινάκι του χιούμορ και τα ταξιδεύουν:  μπαίνουν στο τούνελ με τους παραμορφωτικούς καθρέφτες, περνούν την αίθουσα με τα ερωτηματικά- και στο τέλος, μαζί με τις κούκλες, τις μάσκες, τις μεταμορφώσεις, τα ηχητικά εφέ και τα ζωντανά τραγούδια, τα οδηγούν  στην έξοδο της διαδρομής, όπου τους περιμένει όλους μια φωτεινή επιγραφή: Κερδίσατε: Ναι, δεν υπάρχει!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 50 ΛΕΠΤΑ.

Παραστάσεις στο χώρο σας κατόπιν ραντεβού.

Εφόσον ζητηθεί, μετά την παράσταση, ηθοποιοί, κούκλες και παιδιά παίζουν ένα παιχνίδι προσωπικής γνωριμίας και εμψύχωσης.

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Κώστας  Ν. Φαρμασώνης :  Κείμενο – Σκηνοθεσία

Τζωρτζίνα  Κωστοπούλου :  Κατασκευές  κουκλών – Σκηνικών αντικειμένων

Μαρία  Καμακάρη :  Ηθοποιός – Κουκλοπαίκτρια  – Τραγουδίστρια

Δημήτρης  Αντωνιάδης :  Ηθοποιός – Μουσικός – Τραγουδιστής

Κώστας  Αυλωνίτης :  Φωτισμοί – Ηχητικά

 

Πληροφορίες:

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ»

Φρύνης 46, 11633 Αθήνα
Τηλ. & Fax 210 7510171, Κιν.6936887881
e-mail :

 

Περισσότερες προτάσεις από τους Σκαραβαίους:

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

84 Comments

Leave a Reply
 1. Τα παραμύθια και το θέατρο πράγματι κάνουν τα μάτια των παιδιών να λάμπουν, όμως μόνο όταν τους προσφέρονται με απλότητα, ειλικρίνεια και ποιότητα. Αφού λοιπόν κάνετε τα παιδάκια ευτυχισμένα μπράβο σας που κερδίσατε αυτό το απαιτητικό κοινό!

 2. Από όσα γνωρίζουμε δεν πρέπει να υπάρχει παραμύθι του Έντε με τίτλο “Το μαγικό καζάνι”. Ούτε σε γερμανικούς καταλόγους. Υπάρχει “Το μαγικό φίλτρο” στα ελληνικά, που κι αυτό είναι απόδοση άλλου τίτλου. Υποθέτουμε, πως “Το μαγικό καζάνι”, που γίνεται στην Εύοσμο είναι κι αυτό απόδοση τίτλου.Πάντως το δικό μας “Μαγικό καζάνι” είναι πρωτότυπο κείμενο της Τζωρτζίνας Κωστοπούλου, άσχετο στο περιεχόμενό του και με το “Μαγικό φίλτρο” του γνωστού Γερμανού συγγραφέα.

 3. Οι παραστάσεις μας γνωρίζουν αποδοχή από ευρύτατο ηλικιακό φάσμα μικρών και μεγάλων θεατών. Όπως όμως σωστά γράφετε και σεις, πρέπει να μιλήσουμε στο τηλέφωνο,
  για να πετύχουμε την ιδανική επικοινωνία της συγκεκριμένης παράστασης με το συγκεκριμένο κοινό σε συγκεκριμένο χώρο: 210-7510171 και 693-6887881.

 4. Εμείς παρακολουθήσαμε χτες, στη Μαγεμένη Πυξίδα, το “Μαγικό Καζάνι”. Η αφήγηση ήταν πολύ καλή, η συνοδεία ήχων και μουσικής εξαιρετική και τα παιδιά παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος την παράσταση! (Κι εγώ μη σας πω, σαν τα παιδιά….) Ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς! Πολλά συγχαρητήρια στην Κα Τζορτζίνα και τον Κο Γιάννη για την καταπληκτική δουλειά!

 5. Λίγα παραμύθια κάνουν τα μάτια των παιδιών να λάμπουν …..και των μεγάλων επίσης.
  Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες των παιδιών, γινόμαστε κι εμείς μικρά. Ότι δεν κάναμε μικροί τα κάνουμε μαζί τους…

 6. Ευχαριστούμε θερμά, εμείς οι ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ, όλους τους φίλους για τα καλά τους λόγια, που μας γεμίζουν χαρά.
  Απαντώ σε efi boulogergou, ότι και βέβαια θα πάμε και στην
  περιοχή τους, φτάνει να μας καλέσουν. Οι παραστάσεις μας
  ταξιδεύουν παντού, όπου υπάρχουν παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Μικρές Ιστορίες. Χώρος Δημιουργικών Δράσεων

Ο Θωμάς Κινδύνης στο elamazi.gr μας μιλάει για τα Καλαντίσματα!!!