in

“Γιατί τα παιδιά πρέπει να μάθουν να μη φοβούνται τις ψεύτικες απειλές…” για τον “ΔΡΑΚΟ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΤΑΝΕ” από τους ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΥΣ

“Χθες το πρωί παρακολουθήσαμε την εξαιρετική αυτή κουκλοθεατρική παράσταση από την ομάδα “Σκαραβαίοι”. Ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε δουλειά τους και μείναμε ενθουσιασμένοι!Η ομάδα έχει κατορθώσει να αποδώσει πολύ δύσκολα μηνύματα για τα παιδιά με τρόπο απόλυτα κατανοητό και συμμετοχικό από μέρους των μικρών θεατών.”

 

4
Στην παράσταση παρακολουθούμε εκλογές των ζώων του δάσους, ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους: τον σκίουρο, τον λαγό και το γουρούνι. Δυστυχώς, τα ζώα παραμυθιάζονται για τα καλά από το γουρούνι και τον ψηφίζουν για δήμαρχο, χωρίς να βασανίσουν και πολύ τη σκέψη τους, προσφέροντάς του βελανίδια κάθε φορά που θέλουν να λύσει κάποιο πρόβλημα της κοινότητας… Όταν πια αυτή η προσφορά έχει αρχίσει να γίνεται δυσβάσταχτη και τα ζώα έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται, το γουρούνι μηχανεύεται την αόρατη απειλή ενός δράκου φοβερού μα και πολύ ντροπαλού (τόσο ντροπαλού που δεν τον έχει δει ποτέ κανείς…), που υποτίθεται ότι τρώει τις προσφορές και, αν δεν συνεχίσουν να τον συντηρούν, θα τους κόψει το νερό από το ρυάκι τους…2 Η ομάδα “Σκαραβαίοι” πιστεύει, και δικαίως, ότι εφόσον ζούμε σε μια εποχή όπου όλοι βιώνουμε διάφορα είδη τρομοκρατίας, τα παιδιά πρέπει να μάθουν να μη φοβούνται τις ψεύτικες απειλές, απ’ όπου κι αν εκτοξεύονται, και να κατανοήσουν ότι δράκους θρέφουμε εμείς στο μυαλό μας αν αφήσουμε να μας κυριεύσει ο φόβος…

Θερμά συγχαρητήρια και για τη διαδικασία εντοπισμού των λανθασμένων χειρισμών και αποφάσεων που τα παιδιά καλούνται να ανιχνεύσουν κατά τη διάρκεια της παράστασης! Η σφυρίχτρα και το σταμάτημα της πλοκής για να διορθωθούν τα λάθη είναι καταπληκτική ιδέα! Τα παιδιά βρίσκονται συνέχεια σε εγρήγορση για να παρατηρήσουν τα λάθη και να τα εξηγήσουν!

Υπέροχοι και οι δύο ηθοποιοί – κουκλοπαίχτες, με ενέργεια, καλλιφωνία και πολύ πολύ ταλέντο.

Αν την πετύχετε κάπου την παράσταση σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Προς το παρόν, απ’ όσο ξέρουμε, δεν παίζεται σε κάποιον χώρο, παρά μόνο μετά από συνεννόηση σε σχολεία.”

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τον blogger από το Fun Attikids  που αποτύπωσε με τόσο ειλικρίνεια και γλαφυρότητα τις εντυπώσεις του  από την παράσταση “Ο Δράκος που ντρεπότανε” από τους Σκαραβαίους* , μια παράσταση τόσο διαφορετική από όλες τις άλλες, από τον αγαπημένο μας σκηνοθέτη Κώστα Φαρμασώνη!

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και στοιχεία επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε εδώ, για τις προσφορές των ΣΚΑΡΑΒΑΙΩΝ κάντε κλικ εδώ  ενώ μπορείτε  επικοινωνήσετε με τους “ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΥΣ” στο 210 7510171.

 

Γιώργος & Ελευθερία

elamazi.gr

 

*Η παράσταση μπορεί να ανέβει μετά από συννενόηση με σχολεία/παιδικά πάρτυ/συλλόγους/κέντρα δημιουργικής απασχόλησης/φροντιστήρια  σε Αττική και επαρχία με ιδιαίτερα οικονομικό εισιτήριο που ξεκινά από 3 ευρώ!

img29

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

1 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ”Η ΕΥΑ Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗΣ” από giarmadao

Μια παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας “ANNIE” από AMEsn