in

Εκπαιδευτήρια Δούκα

Επίσημη Πιστοποίηση των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ ως Microsoft Mentor School στο Global Forum 2012

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα συμμετείχαν για ακόμη μία φορά, στο Microsoft Partners in Learning Global Forum, το οποίο τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Πράγα στις 28 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 700 πλέον εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης και σε συνέχεια της αναγνώρισης το 2011, ως Microsoft Pathfinder School, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έλαβαν την επίσημη πιστοποίηση του Microsoft Mentor School μαζί με συνολικά 99 σχολεία από όλο τον κόσμο (με συμμετοχή περισσότερες από 50 χώρες. Η αναγνώριση αυτή, ουσιαστικά πιστοποιεί την επιτυχή ενσωμάτωση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, με κριτήριο τις εκπαιδευτικές επιτυχίες και τις πρωτοπόρες διαδικασίες τους, επιλέχθηκαν ανάμεσα στα best practices schools worldwide και ανήκουν, πλέον, στην ομάδα Mentorship. Οι εκπρόσωποι της ομάδας αυτής θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις γνώσεις και τη μεθοδολογία τους τόσο με νέα Pathfinder Schools όσο και με εκπαιδευτικούς από τη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

Ευχόμαστε η καινοτομία να βρεί χώρο και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας !

Tα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι ένας πολυδιάστατος εκπαιδευτικός οργανισμός που αξιοποιεί την παράδοση και επιδιώκει την πρόοδο. Ο εκσυγχρονισμός, ο εμπλουτισμός και η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών έχουν στόχο την πληρέστερη κάλυψη και ικανοποίηση των αναγκών των μαθητών μας, των γονέων τους, του στελεχιακού δυναμικού του οργανισμού και της ευρύτερης κοινωνίας. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν διαρκή επιδίωξη για πρωτοπορία στον χώρο της εκπαίδευσης.

 

Αποστολή

Αποστολή των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι η δημιουργία ενός δημιουργικού, ευχάριστου, χρήσιμου και αποτελεσματικού μαθησιακού περιβάλλοντος όπου προσφέρεται περιεχόμενο σπουδών υψηλών προδιαγραφών με στόχο την κατάκτηση καινοτόμων γνώσεων, την καλλιέργεια ικανότητων απαραίτητων για ατομική και κοινωνική εξέλιξη και ευημερία στον 21ο αιώνα, μέσα από τις απαιτούμενες δεξιότητες και αξίες.

Αξίες

Οι θεμελιώδεις εταιρικές αξίες συνοψίζονται στα παρακάτω:

 • Πρωτοπορία και Καινοτομία, η σημασία της αλλαγής
 • Οικογενειακό περιβάλλον «Όλοι Εμείς»
 • Πολιτική ανοικτής πόρτας
 • Διαρκής επιμόρφωση και ανάπτυξη δεξιοτήτων του προσωπικού
 • Εμπλοκή όλων στην επίτευξη επιχειρηματικής αριστείας
 • Υπευθυνότητα απέναντι σε όλους τους ενδιαφερομένους μας
 • Δέσμευση στο κοινό όραμα του «Σχολείου του Μέλλοντος»
 • Στάση Ζωής
 • 95 χρόνια Παράδοση και Πρόοδος
 • Αειφορία και βελτίωση των υπηρεσιών μας, «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο»
 • Εστίαση στον μαθητή και τους γονείς του
 • Διαρκής και σφαιρική αξιολόγηση του έργου μας

Όραμα

Συνεχίζοντας 95 χρόνια ενεργού πρωτοπορίας στα ελληνικά εκπαιδευτικά δρώμενα με σύνθημά «Παράδοση και Πρόοδος», τα Εκπαιδευτήρια Δούκα καινοτομούν με το «Σχολείο του Μέλλοντος», το οποίο επιδιώκει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική και διεθνή εκπαίδευση, ως προς την υψηλή ποιότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, την πολύπλευρη καλλιέργεια της προσωπικότητας των μαθητών, την επίτευξη των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τους στόχων, τη μέριμνα για τους συνεργάτες και την κοινωνία γενικότερα.

Μεσογείων 36, Μαρούσι 151 26

21 0618 6000

http://www.doukas.gr/

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

Και αν πάτε βόρεια… μάλλον θα περάσετε μια βόλτα και από την “Ονειρούπολη”στη Δράμα!!

“Εμπνέομαι από το μέλλον…” συνέντευξη στο elamazi της Άννας Σεβαστής Τζίμα από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ