in ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Κατεβάστε τα ελεύθερα και διαβάστε online!

Project Gutenberg

To Project Gutenberg προσφέρει εντελώς δωρεάν 42.000 e-books, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε online αλλά και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

Δεν χρειάζεται καμία συνδρομή για να τα αποκτήσετε, όμως, αν βρείτε το project ενδιαφέρον και χρήσιμο, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό ποσό μέσω του donate που υπάρχει στα αριστερά της σελίδας, για να στηρίξετε την προσπάθεια αγοράς και ψηφιοποίησης περισσότερων βιβλίων.

Τα βιβλία διατίθενται σε πολλές γλώσσες πέραν της ελληνικής

Μπείτε και δείτε ολόκληρη τη συλλογή εδώ

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – National Library of Greece

15.729 πιστοποιημένοι χρήστες της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος πραγματοποίησαν 45.613 δανεισμούς ηλεκτρονικών τίτλων μέχρι σήμερα.Μπορείτε να επισκεφθείτε και εσείς το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, να περιηγηθείτε στη συλλογή των ηλεκτρονικών βιβλίων και να διαβάσετε το ebook της επιλογής σας.  Μπείτε και δείτε ολόκληρη τη συλλογή στο:  ereading.nlg.gr

Η Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), Βιβλιοθήκη του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.), προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλη την εκπαιδευτική / ερευνητική κοινότητα. Χιλιάδες τίτλοι εκπαιδευτικών / επιστημονικών συγγραμμάτων και εκπαιδευτικών περιοδικών, έρευνες, μελέτες, διπλωματικές εργασίες και διδακτορικά καθώς και μια αξιόλογη Ιστορική Συλλογή σχολικών βιβλίων από τις αρχές ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα, βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη μας. Στόχος μας η ανατροφοδότηση, η επιμόρφωση και η διά βίου μάθηση των Λειτουργών της Εκπαίδευσης, αλλά και του ευρύτερου αναγνωστικού κοινού.

Ψηφιοποιημένο Αρχείο “Νεοελληνικών Αναγνωσμάτων” (1884-1977)

129 Νεοελληνικά Αναγνώσματα, 3.390 έργα 480 συγγραφέων, τα οποία συγκροτούν το διασωσμένο και προσωπικό, πλήρες κατά το δυνατόν, Αρχείο της Χρ. Κουμπάρου-Χανιώτη. Πρόκειται για τα σχολικά εγχειρίδια που διδάσκονταν στην Ελλάδα για το μάθημα των “Νέων Ελληνικών” (Λογοτεχνίας) από το 1884 έως το 1977 στους κύκλους εκπαίδευσης που αντιστοιχούν στη σημερινή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Ανέμη προσφέρει στον χρήστη του διαδικτύου μια πλούσια συλλογή βιβλιογραφικών πληροφοριών, ψηφιοποιημένων βιβλίων  και άρθρων με έμφαση στο Νεοελληνικό πολιτισμό. 2.000.000 ψηφιοποιημένες σελίδες σπάνιων βιβλίων και νεότερων εκδόσεων, των οποίων οι συγγραφείς επέτρεψαν την ψηφιοποίηση και ελεύθερη διάθεση στο διαδίκτυο, διατίθενται ελεύθερα στον επισκέπτη της.

Το Αποθετήριο «Κάλλιπος» είναι ένας ιστότοπος συλλογής συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων, τα οποία είτε έχουν δημιουργηθεί από μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας στο πλαίσιο της Δράσης «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα / Κάλλιπος» είτε έχουν διατεθεί στη Δράση μέσω ανοικτής πρόσκλησης διάθεσης επιστημονικού περιεχομένου. Στόχος του Αποθετηρίου είναι η συστηματική καταγραφή, οργάνωση και μακροχρόνια διατήρηση συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

Eκδοτικοί Οίκοι, Ιδρύματα και Ιστοσελίδες  που προσφέρουν Δωρεάν Βιβλία  

To taexeiola δημιουργήθηκε το 2011. Στόχος της σελίδας ήταν η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία που θα λειτουργεί παράλληλα και βοηθητικά για τη σχολική κοινότητα. Σήμερα το taexeiola έχει γίνει μία ευέλικτη πλατφόραμα εκπάιδευσης και βοηθά καθημερινά χιλιάδες μαθητές να ανακαλύψουν νέους τρόπους μάθησης που συμβαδίζουν με την εποχή μας και τη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα. Όλα τα βιβλία έκδοσης taexeiola και τα κείμενα που διατίθενται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα για προσωπική χρήση ή για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη eBooks4Greeks.gr είναι ένας τόπος ανοιχτής πρόσβασης που απ’ το 2010 προσφέρει νόμιμα ελληνικά δωρεάν βιβλία (free ebooks) και Audiobooks τα οποία παραχωρούνται από τους συγγραφείς ή τους εκδότες τους.

Τα ψηφιακά βιβλία (ebooks) των Εκδόσεων Καστανιώτη διατίθενται στο πρότυπο ePub και είναι συμβατά με την πλειονότητα των συσκευών ανάγνωσης, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που βασίζονται στα iOS (iPad, iPhone, iPod Touch) και Android.

ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη  δημιουργήθηκε το 2010 και αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο. Περιλαμβάνει έργα Κλασικής Λογοτεχνίας και Αρχαίας Γραμματείας που είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων (Public domain), αλλά και σύγχρονα έργα που επέλεξαν να τα διαθέσουν ελεύθερα οι συγγραφείς τους ή οι εκδοτικοί οίκοι. Παράλληλα προωθεί την ψηφιακή λογοτεχνία εκδίδοντας καινοτόμα e-books με ελεύθερη διανομή.

Πλήρη κείμενα για να κατεβάσετε ή να δείτε μαζί με την μετάφραση τους.

H ηλεκτρονική έκδοση του Σπουδαστηρίου Nέου Eλληνισμού περιλαμβάνει ευρύ πολιτισμικό υλικό στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: Ανθολόγιο κειμένων από την Νέα Ελληνική Λογοτεχνία, Ανθολόγιο Αναγνώσεων (σε μορφή αρχείων mp3), Ανθολόγιο Μαρτυριών και Ανθολόγιο Παιδικής Παράδοσης, ένα Χρονολόγιο (1801-1981), Έργα Αναφοράς και χρήσιμες διαδικτυακές Συνδέσεις. Επίσης η έκδοση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βιογραφικά στοιχεία και εργογραφίες των Κ.Π. Καβάφη, Κ.Θ. Δημαρά και Γ.Π. Σαββίδη, και πληροφορίες για την εταιρεία μας και τις δραστηριότητές της.

Τα άπαντα του Ἀλέξανδρου Παπαδιαμάντη, βιογραφία και εργασίες τρίτων πάνω στο έργο του.

Η Ψηφιακή βιβλιοθήκη Ανέµη ιδρύθηκε το 2006 από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστηµίου Κρήτης, µε αρχική χρηµατοδότηση της Κοινωνίας της πληροφορίας. Ο εµπλουτισµός της συνεχίστηκε µέχρι και τις 31 Μαΐου 2009, µε µικρότερες χρηµατοδοτήσεις των προγραµµάτων ΕΠΕΑΕΚ της Βιβλιοθήκης, ενώ γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης πόρων, για να συνεχιστεί η ανάπτυξη των συλλογών της.  

(Πηγή https://www.literature.gr/)

 

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Οι διακοπές μας στο Club Agia Anna!

Πανελλήνια συγκέντρωση σχολικών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»