in ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Δον Κιχώτης, ένα κέντρο έκφρασης και παιχνιδιού στον Βύρωνα!

Το 2015 έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή του Βύρωνα ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος για παιδιά.

Ένα κέντρο έκφρασης και παιχνιδιού, ο Δον Κιχώτης.

Με την είσοδο σου στον χώρο, καταλαβαίνεις πως ο συγκεκριμένος χώρος είναι αφιερωμένος στο παιδί. Ο χώρος που έχει αφιερωθεί στα παιδιά είναι πολύ μεγάλος, ενώ παράλληλα υπάρχει και επιπλέον χώρος στον δεύτερο όροφο  που είναι και πάλι αποκλειστικά για τα παιδιά.

Οι δραστηριότητες στον Δον Κιχώτη μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις βασικές κατηγορίες:

  • Τα απογεύματα των καθημερινών

Όλα τα απογεύματα των καθημερινών, από τις 17:30 μέχρι τις 21:30 τα παιδιά μπορούν να έρθουν και να απασχοληθούν δημιουργικά.  Δεν υπάρχει αυστηρό πρόγραμμα δραστηριοτήτων καθώς οι δράσεις που θα λάβουν χώρα προκύπτουν από τα ενδιαφέροντα και την σύνθεση των παιδιών. Μπορεί τα παιδιά να κάνουν ατομικές ή ομαδικές κατασκευές, να παίξουν ομαδικά παιχνίδια, να παίξουν μουσικοκινητικά παιχνίδια, να χορέψουν , να  μαγειρέψουν, να στήσουν το δικό τους θεατρικό παιχνίδι, να κάνουν πειράματα και άλλα πολλά. Θα παίξουν και ελεύθερα μέσα στο χώρο με τα προσεκτικά επιλεγμένα παιχνίδια ή στις διάφορες γωνίες του χώρου. Οι έμπειροι παιδαγωγοί-εμψυχωτές είναι εκεί τόσο για να καθοδηγήσουν το παιχνίδι των παιδιών αλλά και για να αφήσουν ελεύθερα να δημιουργήσουν και να παίξουν.

Οι απογευματινές δράσεις αφορούν παιδιά ηλικίας 2 έως 10 ετών. Ειδικότερα για τα παιδάκια έως 3 ετών είναι απαραίτητη και η παρουσία του συνοδού στον χώρο παιχνιδιού.

  • Τα εργαστήρια

Τα απογεύματα των καθημερινών, σε ανεξάρτητο χώρο από τις δράσεις που αναφέρονται παραπάνω, διεξάγονται και τα εργαστήρια του Δον Κιχώτη. Το πρόγραμμα των εργαστηριών ξεκινά κάθε χρονιά περίπου στα μέσα του Σεπτεμβρίου και διαρκεί έως τα τέλη Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια μουσικοκινητικής, χοροκινητικών παιχνιδιών, εικαστικών , ζωγραφικής, θεατρικού παιχνιδιού κ.α , αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και στελεχώνεται από έμπειρους και εξειδικευμένους εμψυχωτές. Υπάρχουν ακόμα και εργαστήρια που αφορούν πολύ μικρές ηλικίες (18 -36 μηνών), στα οποία είναι απαραίτητη και η συμμετοχή του συνοδού . Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι με το μήνα

  • Τα πάρτυ

Τα Σαββατοκύριακα στον Δον Κιχώτη είναι αφιερωμένα αποκλειστικά σε παιδικά πάρτυ. Κάθε πάρτυ αντιμετωπίζετε ως μοναδικό και για αυτό είναι πάντα με αποκλειστική χρήση του χώρου.  Για να διασφαλιστεί η αποκλειστικότητα όλων των πάρτυ, ο Δον Κιχώτης δεν λειτουργεί ποτέ τα Σαββατοκύριακα για ελεύθερη πρόσβαση.

Τα πάρτυ είναι βασισμένα στην ίδια φιλοσοφία που διέπει όλον τον χώρο και δεν είναι άλλος από το παιχνίδι. Οι εμψυχωτές του χώρου καθοδηγούν τα παιδιά σε παιχνίδια δράσης και κίνησης, προσαρμοσμένα κάθε φορά στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών του εκάστοτε πάρτυ. Και στη συνέχεια τα πάρτυ συνεχίζουν και κλείνουν με zumba, χορό και ξεφάντωμα με μουσική.

Μεγάλη σημασία δίνονται και στα θεματικά πάρτυ που γίνονται στον Δον Κιχώτη. Τα θεματικά πάρτυ στον Δον Κιχώτη δεν περιορίζονται μόνο στην διακόσμηση ή σε μια τούρτα. Προσαρμόζετε ολόκληρο το πρόγραμμα του πάρτυ, τα παιχνίδια, φτιάχνονται σκηνικά, χειροποίητες πινιάτες και άλλα πολλά. Ή εάν ένα παιδί το επιλέξει μπορεί να γίνει ένα πάρτυ με θέμα την κεραμική, τα πειράματα, κατασκευής καραγκιόζη ….

  • Τα camp

Η τελευταία βασική δραστηριότητα του Δον Κιχώτη είναι τα camp. Κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών (Χριστούγεννα – Πάσχα – Καλοκαίρι) ο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ ανοίγει τα πρωινά για να φιλοξενήσει τους φίλους του  από 6 έως και 10 ετών.  Με ένα  πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μαγειρική, STEM δραστηριότητες, εικαστικά, πειράματα και πολύ παιχνίδι, γεμίζουν ευφάνταστα και δημιουργικά οι ώρες των παιδιών.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε τα εξειδικευμένα προγράμματα που οργανώνονται σε όλες τις εορταστικές περιόδους όπως Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες ..

Αλλά και οι γονείς δεν θα μείνουν παραπονεμένοι στον Δον Κιχώτη. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με ένα πλήρως εξοπλισμένο μπαρ, μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, ιδιαίτερες σοκολάτες και τσάι σε απίθανες γεύσεις, smoothies και γρανίτες φτιαγμένες από φυσικά φρούτα, υπέροχο παγωτό, ή ακόμα και το ποτό τους.

Και όλα αυτά σε ένα απολύτως ασφαλές και καθαρό περιβάλλον.

Web site: http://www.don-quixote.gr/

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα εώς Παρασκεύη: 17:30 – 21:30

Σάββατο & Κυριακή: Ο χώρος διατίθεται αποκλειστικά για παιδικά πάρτυ ή ειδικές εκδηλώσεις

Επικοινωνία

210.76.29.089

69.42.55.84.67

Κολοκοτρώνη 42, Βύρωνας 162 32

 

 

 

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

“Η ερωτική αφύπνιση ενός νέου της επαρχίας” Ξηρός Βασίλης – Εκδόσεις Κέδρος

“Ο καθρέφτης που καπνίζει” της Βάσιας Εξάρχου, Εκδόσεις Κέδρος