in , ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

26 & 27/9: Διήμερο πεζοπορίας με παιδιά στον Παρνασσό

Πεζοπορίας με παιδιά στον Παρνασσό

Το πρόγραμμα

Αυτή η διήμερη δραστηριότητα μας θα περιέχει τα πάντα  Νεραιδοσπηλιες, Δράκους, ποταμάκια, υπόγειες λίμνες καταρράκτες αλλά το πιο σημαντικό από όλα θα είναι ότι οι μικροί μας φίλοι θα είναι στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων.

Ένα πλήρες πρόγραμμα για τα παιδιά μαθαίνοντας τα βασικά που αφορούν την πεζοπορία και την κίνηση των παιδιών στην ελληνική φύση.

Περάστε ένα μοναδικό διήμερο  κάνοντας πεζοπορία στον επιβλητικό Παρνασσό, στην μοναδικού κάλους ομορφιά του φαραγγιού της Τιθορέας και καταλήγοντας στο τέλος της διαδρομής σε δυο φανταστικούς καταρράκτες, ο ένας εκ τον οποίων πέφτει από ύψος 80 μέτρων και ο δεύτερος βγαίνει από μια τρύπα –μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο στην Ελλάδα – στον βράχο.

Κατά την διάρκεια του διήμερου θα δούμε παραδοσιακούς Νερόμυλους αλλά και  την «Σπηλιά του Οδυσσέα Ανδρούτσου», ή αλλιώς την «Μαύρη Τρούμπα», όπως την αποκαλούσε ο ίδιος, η οποία υπήρξε το ορμητήριο του οπλαρχηγού κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Πάνω από το χωριό δεσπόζει το «Αισθητικό Δάσος Τιθορέας», που αποτελείται από έλατα, βελανιδιές, κέδρα, κουμαριές και άλλα δέντρα και θάμνους. Η διαδρομή μέσα στο φαράγγι είναι σχετικά εύκολη, αν και διακρίνεται από ανηφόρες, κατηφόρες και απότομες κλίσεις..

Το φαράγγι αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τους περιηγητές, καθώς λίγα χιλιόμετρα μετά ενώνεται με την εντυπωσιακή ορειβατική διαδρομή, που περιλαμβάνει τη διάσχιση της χαράδρας της Βελίτσας και την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού, τη Λιάκουρα, με υψόμετρο 2.456 μ.

Θα διανύσουμε μια υπέροχη διαδρομή γεμάτη εντυπωσιακά τοπία. Η θέα είναι μοναδική και δημιουργεί στον θεατή ένα απερίγραπτο δέος.

θα ακολουθήσουμε το μοναδικού κάλους και φυσικής ομορφιάς μονοπάτι που οδηγεί στα Διπόταμα, όπου σμίγουν δυο φαράγγια και όταν φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής μας περιμένουν υπέροχα θαύματα, όπως ένας υπέροχος καταρράκτης 80 μέτρων και μια μοναδική στην Ελλάδα τρύπα στο βράχο που ρέει μεγάλη ποσότητα νερού, και όλα αυτά κάτω από τον Καλόγερο των 2327μ .

Κόστος 

Το κόστος συμμέτοχης για την δραστηριότητα  ανά οικογένεια είναι 40€

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το Φ.ΠΑ

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει :

  • Αμοιβές συνοδών / οδηγών/ Πιστοποιημένων εκπαιδευτών.
  • Η συμμετοχή στην δραστηριότητα
  • Εξοπλισμός δραστηριότητας.
  • Το Φαρμακείο της Δραστηριότητας
  • Αστική ευθύνη Εταιρείας
  • Αναμνηστικά Συμμέτοχης.

Μετακίνηση

Με δικό σας μεταφορικό μέσο μέχρι το  σημείο συνάντησης το οποίο θα οριστεί κατόπιν επικύρωσης της συμμέτοχης .

**η μετακίνηση με όχημα της εταιρείας μπορεί να γίνει κατόπιν επικοινωνίας με την εταιρεία.

Διαμονή

Υπάρχει δυνατότητα διαμονής κατόπιν επικοινωνίας με την εταιρεία με τιμές που ξεκινούν από 40 ευρώ  4 μέλη οικογένεια και 4 κλειδιών ξενώνες, καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

Τρόπος εγγραφής

Τηλεφωνικά  2111110795 – 6949849312 – 6978161872
ή στο παρακάτω link  https://forms.gle/s9Zobjp4D5c3ruN48

Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

4/10: Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή γιορτάζει το πρώτο έτος λειτουργίας

24-27/9: Μέρες ποδοσφαίρου: Ένα παιχνίδι για όλους στο ΚΠΙΣΝ