in

Διαδικτυακές εκδηλώσεις από το Public

Public Events Go Social: Η νέα χρονιά ξεκινά δυναμικά, στη διαδικτυακή συντροφιά του Public!

Τον Ιανουάριο του 2021, η οθόνη του υπολογιστή ή του smartphone μας θα φιλοξενήσει ενδιαφέροντες ανθρώπους, όπως o Γιάννης Μπουτάρης που θα μιλήσει για τη βιογραφία του με τίτλο ««Εξήντα χρόνια τρύγος….», ο Ken Follet με το καθηλωτικό μυθιστόρημα «Και Εγένετο Εσπέρα και Εγένετο Πρωί», η Simone Davies που θα παρουσιάσει το σεμινάριο «Μοντεσσόρι, στο σπίτι με το μικρό παιδί» και η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου με τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη, πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητή Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών που θα μιλήσουν για τα οδόσημα της ιστορίας του ελληνισμού. Όλες οι παρουσιάσεις θα προβληθούν ζωντανά, μέσω της Public FB.

Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ακολουθούν οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του Public για τον Ιανουάριο:

Σεμινάριο «Μοντεσσόρι, στο σπίτι με το μικρό παιδί» (1-3 ετών), Simone Davies (Εκδόσεις Μεταίχμιο), Παρασκευή 22/1 και ώρα 19:00 

Χρησιμοποιώντας τις αρχές και τα εργαλεία της μεθόδου Μοντεσσόρι, η Simone Davies μας εξηγεί πώς να μετατρέψουμε τη ζωή μας με τα μικρά παιδιά σε μια χαρούμενη και δημιουργική περίοδο για όλη την οικογένεια. Δίνει εκατοντάδες συμβουλές και παραδείγματα, και μοιράζεται μαζί μας χρήσιμες λίστες. Την Παρασκευή 22/1 στις 19.00 μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook, YouTube και blog θα μάθουμε:
• πώς να διαμορφώσουμε τους χώρους στο σπίτι μας σύμφωνα με τις μοντεσσοριανές αρχές
• ιδέες για μοντεσσοριανές δραστηριότητες
• πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε την προσέγγιση Μοντεσσόρι στον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας

Τη μετάφραση και διερμηνεία θα κάνει η μεταφράστρια του βιβλίου Ελένη Στεργιοπούλου, μοντεσσοριανή παιδαγωγός, σύμβουλος γονέων και συνεργάτιδα της συγγραφέα στη σχολή της στο Άμστερνταμ. Συντονίζει η αρχισυντάκτρια του Τaλκ και του www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά.

Σεμινάριο: Οι 7 νόμοι του πλούτου, βασισμένο στο βιβλίο «Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βαβυλώνα» (Εκδόσεις Key Books), Αλέξιος Βανδώρος & Αλεξία Βασδέκη, Δευτέρα 25/1 και ώρα 19:00 

Ποιοι είναι οι « Οι 7 νόμοι του πλούτου»; Αυτό θα ανακαλύψουμε μέσα από το δωρεάν δίωρο workshop που είναι βασισμένο στο βιβλίο «Ο Πλουσιότερος άνθρωπος στη Βαβυλώνα» με τον δημιουργό της ομάδας «Game of money” Αλέξιο Βανδώρο και την Αλεξία Βασδέκη τη Δευτέρα 25/1 στις 19.00 μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook, YouTube και blog.

Θα αναλύσουμε τα 10 μαθήματα οικονομίας που μας διδάσκει το βιβλίο όπως ακριβώς βρέθηκαν σκαλισμένα πάνω στις αρχαίες πλάκες της Βαβυλώνας!

«Ρίζες και θεμέλια», Μαρία Ευθυμίου & Μάκης Προβατάς (Εκδόσεις Πατάκης), Τρίτη 26/1 και ώρα 19:00 

Η καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου και ο Μάκης Προβατάς με αφορμή το βιβλίο τους «Ρίζες και θεμέλια. Οδόσημα της Ιστορίας του Ελληνισμού» συζητούν με τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη, πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητή Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, και τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου, καθηγητή Σύγχρονη Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Τρίτη 26/1 στις 19.00 μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook, YouTube και blog.

«Εξήντα χρόνια τρύγος….», Γιάννης Μπουτάρης (Εκδόσεις Πατάκης), Τετάρτη 27/1 και ώρα 19:00 

Κρασιά, μεταπολεμική περίοδος, αλκοολισμός και το απραγματοποίητο μέχρι στιγμής όραμά του, είναι μερικά από τα σημαντικά κομμάτια της ζωής του Γιάννη Μπουτάρη που θα προσπαθήσουν να ξεδιπλώσουν η συγγραφέας Μαρία Μαυρικάκη και ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 19.00 μέσα από τις σελίδες του Public σε Facebook, YouTube και blog.

O Γιάννης Μπουτάρης, με τη χαρακτηριστική ευθύτητά του, ανιστορεί την προδιαγεγραμμένη –λόγω οικογενειακής παράδοσης– ενασχόλησή του με τα κρασιά, τη συλλογική του δράση, τις καινοτομίες και τις συγκρούσεις που σημάδεψαν τον κλάδο στην Ελλάδα από τη μεταπολεμική περίοδο ως τις μέρες μας. Περιγράφει το τέρας του αλκοολισμού που κατάφερε να νικήσει και τη βοήθεια που αξιώθηκε να δώσει σε άλλους εξαρτημένους.

«Και Εγένετο Εσπέρα και Εγένετο Πρωί», Ken Follet (Εκδόσεις Bell), Πέμπτη 28/1 και ώρα 19:00 

Πριν από τριάντα χρόνια, ο Ken Follett έγραψε το πιο δημοφιλές μυθιστόρημά του, Οι Στυλοβάτες της Γης. Τώρα, το καθηλωτικό Καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωί παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα επικό ταξίδι στο παρελθόν, γεμάτο φιλοδοξία και αντιζηλία, θάνατο και γέννηση, αγάπη και μίσος, που τελειώνει εκεί που Οι Στυλοβάτες της Γης αρχίζουν. Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 19.00 μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook, YouTube και blog ο Ken Follet συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊόγλου για το νέο του βιβλίο.

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει – Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ο Διονύσης Σαββόπουλος live από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ