in , , ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας, ας στηρίξουμε φιλανθρωπικούς οργανισμούς

Γράφει η Αγγελική Καλέμη

Φέτος τα Χριστούγεννα μαζί με τα δώρα μας, ας ανοίξουμε και τις καρδιές μας …

Covid & Christmas & Charity, πως συνδέονται ..!

Εν μέσω πανδημίας, φιλανθρωπικοί οργανισμοί, ενώσεις και ιδρύματα εκπέμπουν ηχηρό SOS. Οι συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης δοκιμάζει τις αντοχές τους, θέτοντας μεγάλα εμπόδια στην υλοποίηση των αποστολών. Μείωση οικονομικών εσόδων, αυξημένες ανάγκες προσφοράς, περιορισμός εθελοντών, γραφειοκρατικά γρανάζια αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι ορισμένα από τα κύρια προβλήματα που καλούνται άμεσα να λύσουν.

Ταυτόχρονα, ο φόβος, ο εγκλεισμός, η οικονομική δυσχέρεια αλλά και η αβεβαιότητα αυξάνει ανησυχητικά τα ποσοστά ανέχειας, τα ψυχολογικά προβλήματα, τις κακοποιητικές συμπεριφορές και την  ενδοοικογενειακή βία.  Τα προγράμματα υποστήριξης του πληθυσμού είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Τα Χριστούγεννα αποτελεί πάντοτε την καλύτερη περίοδο για τους οργανισμούς, να επικοινωνήσουν το πολύτιμο έργο τους και να διοργανώσουν δράσεις, bazaar, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού και των επιχειρηματικών δωρεών.

Οι χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες αποτελούσαν κύρια πηγή εισόδων, ένα φιλί της ζωής για τους ετήσιους σχεδιασμούς τους. Η πανδημία όμως ματαίωσε τις δια ζώσης εκδηλώσεις που παραδοσιακά ενίσχυαν τον κουμπαρά των ιδρυμάτων, ενώ ταυτόχρονα οι δωρεές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης επιχειρήσεων μειώθηκαν δραματικά.

Φέτος τα Χριστούγεννα, το δικό τους μήνυμα ανάγκης δεν μπορεί να αποτυπωθεί με την ίδια δυναμική, παρόλο που συνεχίζουν να μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ!

Οι συνθήκες μας υπενθυμίζουν δυστυχώς την κρισιμότητα της ιδιωτικής χορηγίας είτε αυτή προέρχεται από επιχειρήσεις είτε στην υποστήριξη του κόσμου. Είναι η κατάλληλη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Υπάρχουν συνάνθρωποι μας αλλά κυρίως παιδιά που βρίσκονται σε δεινή θέση και όχι μόνο δεν μπορούν να γιορτάσουν αλλά δεν μπορούν να ζήσουν με ασφάλεια, με κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες και το σημαντικότερο με σεβασμό.

Ας ξεφύγουμε από την ασφάλεια του μικρόκοσμού μας και ας κάνουμε πράξεις αγάπης που γεννούν με τη σειρά τους νέες πιο δυνατές.

Σας προτείνουν 5 οργανισμούς, που θα τα καταφέρουν, μόνο αν μας έχουν στο πλάι τους…

  1. Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική φροντίδα σε αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ενόπλων συγκρούσεων.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν  τη δράση τους κατά του νέου κορωνοϊού τις αρχές Ιανουαρίου. Διαβάζουμε στο site τους, με όσα ήρθαν αντιμέτωποι :

Οι αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις, οι δυσκολίες στην αλυσίδα ανεφοδιασμού και οι ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, ήταν κάποιες από τις προκλήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Χάρη στις τεράστιες προσπάθειες των ομάδων μας  και την υποστήριξη των δωρητών μας σε παγκόσμιο επίπεδο καταφέραμε να αναπτύξουμε δράσεις κατά της COVID-19  σε περισσότερες από 70 χώρες, σε 5 ηπείρους.

  • Ευχές Χωρίς Σύνορα
    Αυτά τα Χριστούγεννα κάντε τη διαφορά στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, στέλνοντας  τις ευχές σας με τις ηλεκτρονικές Χριστουγεννιάτικες κάρτες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Μπορείς να βοηθήσεις με τους παρακάτω τρόπους.

2. Παιδικά Χωριά SOS

Η αποστολή τους να δημιουργούν οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, να τα βοηθούν να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον και να συμμετέχουν στην ανάπτυξη των κοινοτήτων στις οποίες ανήκουν.

Διαβάζουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν :

Από τη μια, τα περιστατικά κακοποίησης διαρκώς αυξάνονται κι από την άλλη το συμβουλευτικό – υποστηρικτικό κομμάτι σε οικογένειες με χαμηλή οικονομική στάθμη έχει πληγεί αφού η διαδικτυακή επικοινωνία είναι για πολλούς πολυτέλεια.

Η έλλειψη πόρων αντανακλάται ακόμα και σε στοιχειώδεις ανάγκες: Στην θέρμανση, στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ή της περίθαλψης των παιδιών, δηλαδή σε όλα τα πάγια έξοδα που τρέχουν.

  • Ε Shop
    Τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν ετοιμάσει για εσάς χριστουγεννιάτικες προτάσεις για δώρα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Εορταστικές κούπες, γούρια για τη νέα χρονιά, χνουδωτές κουβέρτες φλις με ταράνδους, μαξιλάρια με έλατα, φωτιζόμενα διακοσμητικά μπουκάλια, παραμυθένιες χιονόμπαλες και πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Στηρίξετε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS:

3. Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή»

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών παρέχει πολυποίκιλες υπηρεσίες, προγράμματα και δραστηριότητες που αποβλέπουν στην αντιμετώπιση αναγκών, την βελτίωση καταστάσεων και την προαγωγή των συμφερόντων των ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Η συνεισφορά του δημοσίου ‘πνίγεται’ στη γραφειοκρατία ενώ στηρίζονται κυρίως στην γενναιοδωρία της κοινωνίας. Η κρατική ενίσχυση δεν είναι σταθερή , μόνιμη αλλά αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει τεχνοκρατικές δυσχέρειες.

Με δωρεά:

4. Το Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού αγγίζει σχεδόν όλες τις κατηγορίες παιδιών σε ανάγκη: Παιδιά θύματα βίας ή bulling, παιδιά με προβλήματα υγείας, ανήλικοι που εξαφανίζονται.

Διαβάζουμε όσα ο πρόεδρος με αγωνία περιγράφει:

Το σώμα των 12.000 εθελοντών του «Χαμόγελου» έχουν σχεδόν ακυρωθεί λόγω των αυστηρών υγειονομικών περιορισμών. Την ίδια ώρα, παιδιά με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που χρήζουν νοσηλείας, συχνά και εντατικής θεραπείας, περιορίζονται στην κατ’ οίκον φροντίδα, με αποκλειστική δική μας στήριξη. Ακόμα και στις δωρεές ρούχων και ειδών υπήρχε εμπλοκή λόγω του covid οπότε χρειάστηκε να προμηθευτούμε ειδικό εξοπλισμό για την αποστείρωση τους.
Η πανδημία βρίσκεται πίσω και από την τεράστια οικονομική δυσκολία του «Χαμόγελου», τώρα που οι χορηγοί σωπαίνουν.

5. Κοινωφελές Ίδρυμα Φροντίδα

Ο Σύλλογος Φροντίδα είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος, πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down.

Διαβάζουμε για αυτή την περίοδο:

Η συγκυρία της πανδημίας έχει δυσκολέψει σημαντικά όχι μόνο κάθε τρέχουσα δραστηριότητα αλλά και κάθε μελλοντικό σχεδιασμό. “Το 90% των πόρων μας έχει χαθεί» σημειώνει ο κ. Βασιλόπουλος. Την ίδια ώρα, το δημιουργικό εργαστήρι στο οποίο τα παιδιά μας κατασκεύαζαν αντικείμενα και συνάμα εξέλισσαν τις δεξιότητες και την ευφυΐα τους μας εξασφάλιζε ένα σταθερό βήμα στα καταστήματα. Η δράση αυτή ανατροφοδοτούσε τη λειτουργία της «Φροντίδας» σε ποσοστό 40% ετησίως. Ωστόσο, και αυτή έχει ανασταλεί. Σε μια προσπάθεια να επιβιώσει με τη σειρά της από αυτή την περίοδο μεγάλης δοκιμασίας, η «Φροντίδα» είναι αναγκασμένη να περιορίσει τον όγκο των θεραπειών που αντιστοιχούν σε κάθε παιδί.

  • Χριστουγεννιάτικες αγορές από το e shop

Πώς μπορείτε να στηρίξετε το έργο της «Φροντίδας»:

#Μένουμε Σπίτι #Μένουμε Ασφαλείς #Στηρίζουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

(Διαβάσαμε & Εμπνευστήκαμε, Πηγή: monopoli.gr)

Από Αγγελική Καλέμη

Είμαι η μαμά του Γιώργου (4 ετών) και του Θάνου (2 ετών), αλλιώς Αγγελική Καλέμη. Δεν σταματάμε οικογενειακώς να κινούμαστε και όταν θυμάμαι ότι είμαι και δημοσιογράφος, αρχίζω να γράφω για όσα ανακαλύπτουμε στο elamazi! Μεγαλώνω μαζί με τα παιδιά μου και είμαι έτοιμη να ζήσω μαζί τους νέες παιχνιδιάρικες εμπειρίες!!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το ζωντανό διαδικτυακό Χριστουγεννιάτικο χωριό από τον Πολυχώρο Τέχνης Modus Vivendi by Krateros Katsoulis