in

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Από 21/9 Επιστημονικά Μαγειρέματα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Πειράματα για μικρούς και μεγάλους | Ηλικίες: 12+

Έχετε δοκιμάσει «χαβιάρι» από φρούτα;
Παγωτό με υγρό άζωτο;
Μακαρόνια από πατζάρι;
Τι είναι αυτό που κάνει το ψημένο κρέας να μυρίζει τόσο χαρακτηριστικά;
Όταν αδυνατίζουμε, πού πάνε τα κιλά;

Μέσα από διασκεδαστικά πειράματα για μικρούς και μεγάλους ανακαλύπτουμε την επιστήμη που κρύβεται στην κουζίνα μας.

Βλέπουμε τις ιδιότητες που έχουν διάφορες ουσίες που καταναλώνουμε καθημερινά και γνωρίζουμε τα μυστικά της σωστής διατροφής, όπως γιατί δεν μπορούμε να χωνέψουμε τις ίνες των λαχανικών και γιατί πρέπει να τρώμε φρούτα διαφορετικών χρωμάτων.

Ελάτε να δούμε πώς μπορεί ένας δοκιμαστικός σωλήνας να μυρίζει σαν φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, πώς το γάλα μετατρέπεται σε παγωτό, πώς το ζελέ γίνεται χαβιάρι αλλά και να γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας ανταποκρίνεται στην… μοριακή κουζίνα!

Απαραίτητα συστατικά της συνταγής μας είναι μία δόση Χημείας, μία δόση Βιολογίας και… μία πρέζα Φυσικής!

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής
21/09 – 01/12, Σάββατο και Κυριακή, 16:00

Εισηγητές
Στέλλα Κρητικού, Δημήτρης Σταθόπουλος, Μαρία Ντερτιλή, Κώστας Μουστάκας

Διάρκεια
60 λεπτά

Ίδρυμα Ευγενίδου: Λ. Συγγρού 387, 175 64 Π.Φάληρο

τηλ: 210 94 69 600
email: 

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση