in

Αλεξανδρούπολη: Ξεκινά εργαστήρι εικαστικών για παιδιά και εφήβους

DSCN0788

Στην παλιά Δημαρχία Αλεξανδρούπολης, στις αίθουσες διδασκαλίας του εργαστηρίου εικαστικών τεχνών, ξεκινά ο νέος κύκλος μαθημάτων ζωγραφικής για παιδιά, για τη σχολική χρονιά 2015-2016.Η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι από την πρώτη του Οκτώβρη ως το τέλος του Ιούνη.

Το εργαστήρι εικαστικών ξεκίνησε την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 1995. Από το Δεκέμβριο του 1995 εντάχθηκε στο δίκτυο πόλεων δώδεκα αρχικά δήμων της Ελλάδας.

Σ’ αυτό το διάστημα διοργάνωσε παράλληλες δράσεις με το Δημοτικό Ωδείο, τη Δημοτική βιβλιοθήκη, την κινηματογραφική λέσχη, διαλέξεις, συμμετείχε στα Ελευθέρια, συνεργάστηκε με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αντάλλαξε εκθέσεις  και εκπαιδευτικό υλικό με το δίκτυο πόλεων.

Συμμετείχε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις.

Παρουσίασε παραστάσεις υλοποιημένες με την μορφή σκηνοθετημένων happenings καθώς και παραστάσεις κουκλοθέατρου.

Οι μαθητές στο εργαστήρι εικαστικών μαθαίνουν για την τέχνη και δημιουργούν τέχνη.

DSCN0693

Πειραματίζονται πάνω στο έργο των μεγάλων  ζωγράφων προσεγγίζοντας διαφορετικούς εκφραστικούς τρόπους.

Προτείνεται το παιχνίδι με  διαφορετικά υλικά που θα τους επιτρέψει να εκτιμήσουν την εκφραστική τους αξία. Παίζουν με

τις δυνατότητες του χρώματος, τις υφές , αξιοποιούν «άχρηστα» υλικά μεταμορφώνοντάς τα σε τεχνήματα.

Πηγές έμπνευσης αποτελούν  η φύση και το κατασκευασμένο περιβάλλον ο κόσμος των παραμυθιών και της λογοτεχνίας, «σπουδές εκ του φυσικού» στο ύπαιθρο, αλλά και στο χώρο του εργαστηρίου, ο χώρος της ιστορίας της τέχνης  με τα διαφορετικά κινήματα και τεχνικές. Η μετάβαση από τις δύο

στις τρεις διαστάσεις με γλυπτικές μορφές, καθώς και σε τέχνες του χώρου και της δράσης που υλοποιούνται σαν θεατρικές παραστάσεις και που για να εξυπηρετηθούν απαιτείται η κατασκευή μάσκας κούκλας κοστουμιών σκηνικών καπέλων κλπ .

DSCN0296

Τα  μαθήματα καλλιτεχνικής αγωγής απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας έξι έως δεκαεπτά ετών. Τα τμήματα διαμορφώνονται σε τέσσερις ηλικιακές βαθμίδες και προτείνονται οι αντίστοιχες θεματικές ενότητες.

Σημαντικό ρόλο παίζει η διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών

που θα εμψυχώσουν τους μαθητές και θα απελευθερώσουν τις ευαισθησίες τους συμβάλλοντας στη δημιουργία  διαφορετικής διασκεδαστικής γνώσης.

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά στους χώρους διδασκαλίας 11-1π.μ.

Πληροφορίες  Μ.Σιδηροπούλου, Ε.Παπαρήγα,  στο τηλέφωνο:

2551 026 200 τις ίδιες ώρες.

Τηλέφωνο γραμματείας: 2551 026 627.

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Comments

0 comments