in ,

Αγιοβασιλιάτικα μπερδέματα της Λέττας Βασιλείου, Εκδόσεις Κέδρος

Αγιοβασιλιάτικα μπερδέματα της Λέττας Βασιλείου, εκδόσεις Κέδρος

Ο Αϊ-Βασίλης πιστεύει πως καμιά δουλειά δεν είναι δυσκολότερη από αυτήν που κάνει ο ίδιος. Ποιος άλλος μπορεί να φτιάχνει τα ωραιότερα παιχνίδια του κόσμου, να μαθαίνει στους τάρανδους να πετάνε, να διαβάζει τα χιλιάδες γράμματα των παιδιών και να ταξιδεύει μέσα σε λίγες ώρες σε όλο τον κόσμο μοιράζοντας τα δώρα; Η κυρία Αϊ-Βασίλη, πάλι, πιστεύει πως καθόλου εύκολο δεν είναι να κρατάς το σπίτι καθαρό, να ετοιμάζεις φαγητό για δεκάδες ξωτικά και νεραϊδούλες, να ράβεις τις γιορτινές στολές και να φτιάχνεις χιλιάδες μπισκότα και γλυκά για τις γιορτές. Ευκαιρία λοιπόν για ένα στοίχημα. Γιατί τη φετινή χρονιά η κυρία Αϊ-Βασίλη θα ετοιμάσει τα δώρα για τα παιδιά και ο Αϊ-Βασίλης θα κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Κι εκεί αρχίζουν τα αγιοβασιλιάτικα μπερδέματα!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΛΕΤΤΑ

Η Λέττα Βασιλείου γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής, σε μια προσφυγική γειτονιά όπου το απόγευμα οι άνθρωποι έβγαζαν τις κάρεκλες έξω από το σπίτι τους και τα παιδιά έπαιζαν στο δρόμο μέχρι να βραδιάσει. Ήταν εκείνη η εποχή που όταν περνούσε ο παγωτατζής γινότανε πανηγύρι και του Αγιαννιού πηδούσαν τις φωτιές.Η οικογένεια μετακόμισε στα Μελίσσια όταν η Λέττα ήταν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Το τοπίο άλλαξε. Οι εικόνες της πολύβουης γειτονιάς έγιναν εικόνες «χωριού», όπου και πάλι τα παιδιά έπαιζαν κρυφτό όλη μέρα και μόνο αργά το βράδυ μαζεύονταν στα σπίτια.

Έτσι η ελευθερία, το παιχνίδι, η χαρά και η φαντασία έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της, σε σημείο που τα «σοβαρά», όπως η ορθογραφία και τα μαθηματικά, να μένουν συχνά πίσω έναντι της ποίησης, των παραμυθιών και των ιστοριών που έγραφε. Στα έντεκά της η μουσική μπήκε στη ζωή της Λέττας. Με μέσο την κιθάρα βρήκε έναν νέο τρόπο να εκφράζεται καλλιτεχνικά. Μαθήτευσε δίπλα σε διακεκριμένους σολίστ και παιδαγωγούς όπως ο γνωστός συνθέτης και κιθαριστής Νότης Μαυρουδής ο οποίος τη μύησε στον κόσμο των μουσικών (εκ)φράσεων.

Πήρε το πτυχίο και το δίπλωμά της με άριστα και διακρίσεις και, χωρίς να εγκαταλείψει τη συγγραφή, ακολούθησε καριέρα καθηγήτριας κιθάρας.

Μέσα από εκεί γεννήθηκε μία κιθαριστική ομάδα από νέους ταλαντούχους κιθαριστές που, με μαθήματα, σεμινάρια, παιχνίδια, συναυλίες και διαγωνισμούς, κατακτούν πανελλήνια βραβεία και διακρίσεις.Είναι επίσης πτυχιούχος της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών στο τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής και κιθάρας στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση και σε γνωστά μουσικά ιδρύματα της Αθήνας. Έχει εκδώσει έως σήμερα δεκατρία παιδικά βιβλία και τρία παιδικά cd σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες.Οι 7 καρδιές είναι ένα βιβλίο μετάβασης στη συναισθηματική ενηλικίωση, προς τιμήν της αγάπης, της μίας και μοναδικής κινητήριας δύναμης της ζωής.

Από xanpet

Αφήστε μια απάντηση

Καταδίωξη στη Νέα Υόρκη, Τζερόνιμο Στίλτον, Εκδόσεις Κέδρος

1/12 KinderDocs: Διάβασες τα μαθήματά σου; (Deux Cancres)