in

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Adventure Park στην Μαλακάσα

Συγκίνηση, ταχύτητα, ισορροπία, γέλιο.

”Δυο βήματα” από την Αθήνα, στη Μαλακάσα, το Adventure Park χωμένο στο δάσος υπόσχεται ώρες δράσης και διασκέδασης για όσους δεν έχουν διαρκώς την πολυτέλεια να εγκαταλείπουν τα τείχη για περισσότερο από μία ημέρα.

Το Adventure Park είναι ένας χώρος αναψυχής στο δάσος όπου διοργανώνονται αυτόνομες δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη φύση.

Οι επισκέπτες επιλέγουν να «πετάξουν» από δένδρο σε δένδρο, σε ύψος μέχρι 15 μέτρων με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού ασφαλείας.

Οι δοκιμασίες του Adventure Park είναι ”προσιτές” σε όλους: μικρούς – μεγάλους, τολμηρούς και… λιγότερο τολμηρούς, αφού πρόκειται για διαφορετικές διαδρομές με κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας και ύψη.
Πέραν του ειδικού εξοπλισμού, μικροί και μεγάλοι παρακολουθούνται από εκπαιδευτές, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες περνούν από υποχρεωτική εκπαίδευση πριν και από την πλέον εύκολη διαδρομή.
Δεν χρειάζεται να είστε γυμνασμένοι, ειδήμονες της αναρρίχησης, ή λάτρεις των extreme sports , αφού οι διαδρομές του είναι για όλους.
Το Adventure park αποτελεί μια νέα δραστηριότητα που γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία. Ανταποκρίνεται σε ένα τρόπο ζωής με έντονη ψυχαγωγία και σε μία τάση επιστροφής στη φύση.

Οι αρχάριοι- ή όσοι αισθάνονται έτσι- θα πρέπει να ξεκινήσουν από τις ”Αλεπούδες”. Οι έξι αυτές διαδρομές είναι οι περισσότερο εύκολες και κατάλληλες κυρίως για παιδιά. Αν τα βλαστάρια σας, έχουν συνηθίσει στις… εύκολες τούμπες του Playstation, έχουν μπροστά τους περίπου 1,5 ώρα για να κατανοήσουν πόσο δύσκολα οι super ήρωες… ”βγάζουν το ψωμί τους”.

Οι επόμενες σε κλάση δυσκολίας πίστες είναι οι ”Λύκοι”. Εδώ θα βρείτε αρκετή αδρεναλίνη και θα αναθεωρήσετε όσα πιστεύατε για τον εαυτό σας. Σε ύψη που κυμαίνονται από 4 έως 10 μέτρα, μικροί (άνω του 1,45 ύψους) και μεγάλοι δίνουν ραντεβού από πλατφόρμα σε πλατφόρμα. Οι διαδρομές είναι κατάλληλες και για οικογένειες, αφού υπάρχουν διαφορετικές διαστάσεις εξοπλισμών που δεν εξαιρούν τους τολμηρότερους από τους νεαρούς.
Στους ”αετούς” τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι διαδρομές αυτούς απευθύνονται σε τολμηρούς που θέλουν να ανακαλύψουν τα όρια και τις δυνατότητές τους. Αρκετά από τα περάσματα του ”Αετού” χρειάζονται επιδεξιότητα, αρμονία κινήσεων και ισορροπία, καθώς και τόλμη , αφού όλη η δραστηριότητα εξελίσσεται σε ύψος 15 περίπου μέτρων. Απαραίτητη προϋπόθεση να είστε πιο ψηλοί από 1,60 και τουλάχιστον 14 ετών.
Αν ο Ρομπέν των Δασών ήταν ο αγαπημένος σας παιδικός ήρωας η τοξοβολία σας περιμένει να αποδείξετε το ταλέντο σας. Αν πάλι κολλούσατε αφίσες του superman στο παιδικό σας δωμάτιο η αδρεναλίνη του bungee trampoline θα εκπληρώσει το όνειρό σας να φτάσετε ψηλά και να δείξετε το ταλέντο σας στις …τούμπες!!
Αφού ολοκληρώσετε τις δραστηριότητες των …αθώων ζώων του δάσους μην παραλείψετε να περάσετε από τον ‘τρομακτικό’ ιστό της ΑΡΑΧΝΗΣ. Ανάμεσα από δίχτυα, συρματόσχοινα και πολλές πολλές  ‘αράχνες’ θα πρέπει να βρείτε την έξοδο πριν μπλεχτείτε στα δίχτυα της.

Το Adventure Park είναι ανοιχτό  Τετάρτη έως Κυριακή από τις 10:00 έως τη δύση του ηλίου (εισιτήρια δίνονται έως και μία ώρα πριν την δύση του ηλίου) καθώς και όλες αργίες. (Σε περίπτωση απαγορευτικών καιρικών συνθηκών το πάρκο παραμένει κλειστό).

Οι τιμές :
Αλεπούδες : (1.25 ύψος και 7 ετών) 18 ευρώ
Λύκοι: (1,45 ύψος και 11 ετών) 20 ευρώ
Αετοί: (1,60 ύψος και 14 ετών) 20 ευρώ.

Επιπλέον δραστηριότητες:
Σκιουράκια: (3-7 ετών)  14 ευρώ,
Τοξοβολία: 6 ευρώ
Τραμπολίνο: 6 ευρώ.
Αράχνη (7 ετών και άνω) :6 ευρώ

Οι τιμές αφορούν σε όσους λαμβάνουν μέρος στις δραστηριότητες και όχι στους επισκέπτες.

Οι επισκέπτες που δεν θα λάβουν μέρος στις δραστηριότητες πληρώνουν μόνο ένα εισιτήριο εισόδου 3 ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται καφές, χυμός ή αναψυκτικό.

Στο ADVENTURE PARK μπορείτε να κάνετε πικ – νικ, αλλά και αν αμελήσετε μπορείτε να φάτε σε μία από τις ταβέρνες της Μαλακάσσας που είναι σε απόσταση 1 λεπτού (με αυτοκίνητο) ή να πραγματοποιήσετε τηλεφωνική παραγγελία.
Η εκδρομή σας μπορεί να περιλαμβάνει και επίσκεψη σε μία από τις πολλές και όμορφες  παραλίες του Ωρωπού ή του Κάλαμου.

Η κράτηση δεν είναι απαραίτητη αλλά  για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, θα ήταν χρήσιμο εφ’ όσον είστε μεγάλη παρέα.

Πως θα έρθετε:
Από Αθήνα: Κατευθύνεστε προς την Εθνική οδό στο ρεύμα προς Λαμία. Μετά τα πρώτα διόδια (σταθμός Αφιδνών), βγαίνετε στην δεύτερη έξοδο όπου αναγράφεται  (έξοδος Μαρκόπουλο-Ωροπός).Στην συνέχεια  κάνετε αριστερά στην πρώτη διασταύρωση και ακολουθείτε τον παράδρομο της εθνικής οδού. Οι ταμπέλες γράφουν προς ΜΑΛΑΚΑΣΑ. Στην επόμενη διασταύρωση στρίβετε δεξιά όπου θα βρείτε τον χώρο απέναντι από τις κατασκηνώσεις Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Tip:Αν δεν θέλετε να περάσετε από το σταθμό διοδίων ακολουθείτε την Εθνική οδό στο ρεύμα προς Λαμία, βγαίνετε στην έξοδο Αγ. Στέφανος κάνετε αριστερά στο φανάρι, αριστερά μετά τα φυτώρια στην πρώτη διασταύρωση. Συνεχίζετε ευθεία και στρίβετε δεξιά ακολουθώντας την ταμπέλα προς Μαλακάσα. Το πάρκο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις κατασκηνώσεις του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Από Λαμία βγαίνετε στην έξοδο Μαλακάσα , κάνετε αριστερά κάτω από την γέφυρα και αμέσως μετά δεξιά. Περνάτε μέσα από το χωριό της Μαλακάσας και ακολουθείτε τις ταμπέλες προς Adventure Park. Απέναντι από τις κατασκηνώσεις του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κάνετε αριστερά.

Μπορείτε επίσης να έρθετε με ΚΤΕΛ, που σας αφήνει έξω από την είσοδο του πάρκου (τηλ. 2108808000), ή με τραίνο από τον Σταθμό Λαρίσης (τηλ. ΟΣΕ 1110).

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο τηλέφωνο 6947905699 και 6955586818

http://www.adventure-park.gr

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

7 Comments

Leave a Reply
 1. Episkeftikame to parko oikogeneiakws…. Ta paidia mou einai 4 kai 11… H mikri mou skarfalwne san maimou… den to pisteva oti ena samiamidi san ayto tha mporouse na kanei tetoia pragmata. I megali mou de anevike mazi me ton mpampa tis stous lykous kai tous evlepa na pernane apo panw mou etsi opws epina ton kafe mou…. Apisteyti empeiria… Tha kanoume to party tis megalis sto parko to flevari alla mou fainetai pws tha proigithei to diko mou birthday party me enilikes kai mono…apisteyto gelio…. tha epanelthw me leptomereies…!!!!!

 2. Γενικα το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει τo adventure park είναι πολύ υψηλό. ΟΜΩΣ, η ταβέρνα “Ο ΜΕΛΕΤΗΣ” η οποία προσφέρει φαγητό στους επισκέπτες του λειτουργεί ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, μιας και η αδειά της εχει ανακληθεί από την διεύθυνση Υγειονομικού της Περιφέρειας.

  Αν και επικοινήσα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του adventure park και του απέστειλα τα σχετικά έγγραφα, έλαβα την απάντηση ότι την ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας. Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου οι υπεύθυνοι του adventure park να ενημερώνουν τους επισκέπτες, αλλιώς καθίστανται και αυτοί συνυπεύθυνοι.

   • ΑΣΦΑΛΩΣ και υπάρχουν. Έγγραφο της περιφέρειας που ζητά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ταβέρνας (Νοέμβριος 2014), τα οποία προωθήθηκαν με εμαιλ στον υπεύθυνο επικοινωνίας του adventure park (με τον οποίο επικοινώνησε αργότερα το δικηγορικό γραφείο που συνεργάζομαι, δίνοντας την απάντηση που περιγράφω παραπάνω…)…. Αναρωτιέμαι ο Δήμος Ωρωπού γιατί δεν έχει ενεργήσει…

    Πάντως για το θέμα της ταβέρνας έχει ενημερωθεί και ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης καθώς και άλλες υπηρεσίες.

Αφήστε μια απάντηση

21 Δεκέμβρη, η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου από το bookbook.gr!

Τα μεγαλύτερα meeting points γονιών στην Ελλάδα από το suit.gr