in ,

ADVENTURE PARK, ο απόλυτος προορισμός απόδρασης και εκτόνωσης για όλη την οικογένεια

Οι πιο ενημερωμένοι μπορούν να το ορίσουν ως το πάρκο που συστήνουν μεγάλοι οδηγοί ψυχαγωγίας παγκοσμίως, όπως το Tripadvisor, άλλοι ως το δεύτερο σε κατάταξη στο είδος του σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ορισμένοι ως ένα χώρο με μεγάλη εταιρική κοινωνική ευθύνη, με φιλανθρωπικό έργο στα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ, στο Make A Wish

Η δική μας προσέγγιση είναι περισσότερο βιωματική, αφού θέλαμε να νιώσουμε το παλμό του πάρκου ιδίοις όμμασι και να μεταφέρουμε ουσιαστικά την φιλοσοφία του.

Το ADVENTURE PARK είναι μια όαση από πεύκα που βρίσκεται στη Μαλακάσα, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα.  Όπως όλοι οι χώροι με σαφή ταυτότητα, χαρακτηρίζεται από δύο βασικές αρχές.

Το πάρκο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, δεν έχει αλλοιωθεί η φυσικότητα του τοπίου, όντας κατάφυτο από πεύκα και διάσπαρτους πρόσφατα φυτεμένους πλάτανους. Η επιλογή των χρωματισμών στα υλικά ακολουθεί την ίδια «γραμμή» φιλοσοφίας με υπεροχή του πράσινου χρώματος και με ξύλινες κατασκευές για τις δομές.  Θα παρατηρήσετε ότι οι διαδρομές δεν βλάπτουν τους κορμούς ή τα κλαδιά των δέντρων, αλλά προσφέρουν υποστήριξη στις πίστες σε αρμονία με τη φύση.

Επιπλέον, δίνεται εξαιρετική σημασία στην ασφάλεια των επισκεπτών. Οι άνθρωποι που στελεχώνουν το χώρο, εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα προσφιλείς, διαθέτουν έντονο το αίσθημα της υποστήριξης και καθοδήγησης. Βασικός κορμός προς αυτή τη κατεύθυνση είναι ο manager του πάρκου, ο οποίος δε χάνει λεπτό να συμβουλεύει και να δίνει τα φώτα του στους επίδοξους αναρριχητές πάντα με εύθυμη διάθεση.

Όλοι οι εκπαιδευτές έχουν σύστημα ενδοεπικοινωνίας προς αποφυγή του παραμικρού λάθους ή επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος. Οι κανόνες ασφαλείας είναι ίδιοι για όλους, ενώ απαιτείται 15λεπτη θεωρητική εκπαίδευση προς τους συμμετέχοντες όλων των διαδρομών.

Το Adventure Park περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες εναέριων διαδρομών, ανάλογα με την ηλικία και το ύψος των συμμετεχόντων. Έχει δοθεί έμφαση ακόμα και στην επιλογή της ονοματοθεσίας των κατηγοριών, αφού τα μικρότερα σε ύψος παιδιά ασκούνται στη πίστα για τα Σκιουράκια και ακολουθούν οι Αλεπούδες, οι Λύκοι και οι Αετοί.

Πρώτα είναι τα Σκιουράκια  που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3-7 ετών με ύψος έως 1,25 μ.

Έπειτα, οι Αλεπούδες που είναι κατάλληλη για παιδιά από 7 ετών και πάνω και ύψος τουλάχιστον 1,25 με έξι διαδρομές.

Ακολουθούν οι Λύκοι για τους μικρούς επισκέπτες από 11 ετών και πάνω (άνω του 1,45 ύψους) με τέσσερις διαδρομές.

Οι περήφανοι Αετοί με διαδρομές που φτάνουν σε ύψος τα 15 περίπου μέτρα απευθύνονται σε άτομα 14 ετών και άνω και από 1,60 μ. σε ύψος. Αυτή η πίστα περιλαμβάνει τρεις διαδρομές.

Δεν θα πρέπει να αφήσω ασχολίαστο την προσοχή που επέδειξαν αναφορικά με την καθαριότητα του χώρου. Πολλοί κάδοι διαφορετικών απορριμμάτων αποκαλύπτουν την έντονη περιβαλλοντική συνείδηση του εμπνευστή του και την ανάγκη να διδάξει τον επισκέπτη κανόνες ευζωίας.

Η παραμονή στο πάρκο για εμάς κράτησε τουλάχιστον 6 ώρες, αφού τα παιδιά εκτός των διαδρομών, δοκίμασαν και επιπλέον δραστηριότητες όπως Τοξοβολία, Bungee Τραμπολίνο, Operation Tarantula, την οποία λατρέψαμε, και σύντομα ματς μπάσκετ και ποδοσφαίρου για να εκτονώσουμε την υπόλοιπη ενέργειά μας!

…και όταν τα παιδιά συνεχίζουν ακάθεκτα, οι γονείς σταματούν για λίγη ανάπαυλα χρησιμοποιώντας τη δωρεάν παροχή wifi εντός του χώρου.

Σας προτείνουμε, όταν το επισκεφθείτε, να διαθέσετε αρκετές ώρες παραμονής, μιας και τα παιδιά δεν θα ξεκολλούν από τις πίστες. Και ο καταλληλότερος τρόπος είναι να κάνετε πικ νικ παίρνοντας από το σπίτι ό,τι μπορεί να διατηρηθεί καλύτερα σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες της εποχής. Ευτυχώς, εμείς είχαμε προβλέψει τα γεγονότα και οργανωθήκαμε αναλόγως!

Για να προσεγγίσουμε το χώρο, κατευθυνθήκαμε προς την Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Λαμία.

Περνώντας τα πρώτα διόδια, βγήκαμε στην δεύτερη έξοδο, προς ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ-ΩΡΩΠΟ.

Κάναμε αριστερά στη πρώτη διασταύρωση και έπειτα δεξιά στην επόμενη προς ΜΑΛΑΚΑΣΑ.

Ακολουθήσαμε τις πινακίδες με την ένδειξη ADVENTURE PARK και πολύ σύντομα φτάσαμε στο προορισμό μας!

INFO

ADVENTURE PARK

Επαρχιακή οδός Μαλακάσας – Μαρκόπουλου,

19011 ( Πίσω από το Terra vibe, έναντι των κατασκηνώσεων ΥΠΕΧΩΔΕ)

www.adventure-park.gr

Email:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: +302295098335 +306947905699

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

24 Comments

Leave a Reply
  1. καταπληκτικος προορισμος .Επισκεφτηκαμε και εμεισ τον χωρο πριν κανα 2μηνο με τα παιδακια μας ηλικιας 8 και 9 ετων αντιστοιχα.Ηταν μια καταπληκτικη μερα ,τα παιδια τα δωσαν ολα μεχρι το τελος…Πηγαμε με γκρουπ (και για την παρεουλα αλλα συμφερε και οικονομικα).
    Αξιζει -απλα μεμονωμενα ειναι λιγο ακριβα αλλα εχω την εντυπωση οτι υπαρχουν κατα καιρους και κουπονια απο τα διαφορα σαιτ προσφορων..ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ………..

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάζουμε την Οδύσσεια στις 30 Ιουλίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πήγαμε στο Funmily και περάσαμε όμορφα