Στείλε σε φίλους

SUMMERCAMP

4o Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp από τις Μορφές Έκφρασης!

4 votes, average: 1,00 out of 1 (4 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

4o Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp  από τις Μορφές Έκφρασης!

4o Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp  από τις Μορφές Έκφρασης!

16 Ιουνίου – 14 Ιουλίου 2017

Βοτανικός κήπος Διομήδους, Χαϊδάρι

Τα παιδιά παίζουν και ανακαλύπτουν τον κόσμο μέσα από τις Τέχνες και τη Φύση, στο Summer Camp  των Μορφών  Έκφρασης!

Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5 έως 12 ετών, κάτω από την μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μια από τις πιο δυναμικές Ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, θα χαρίσει στα παιδιά από τις 16 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, μια ξεχωριστή επαφή με τη Φύση αλλά και την Τέχνη! Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι του κόσμου, θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών, βοηθώντας τα ταυτόχρονα να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η επικοινωνία, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα, η αρμονική συνύπαρξη με τους ανθρώπους  και τη φύση.

Το 4ο Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp, θα λάβει χώρα για μια ακόμα χρονιά στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι (είσοδος: Ιερά Οδός 403). Ο χώρος αυτός επιλέχτηκε για την απίστευτη αισθητική του φυσικού του περιβάλλοντος και φυσικά για τον άπλετο χώρο που δίνει στα παιδιά για παιχνίδι και κίνηση. Το camp διαθέτει κι έναν πολύ όμορφο στεγαζόμενο κλιματιζόμενο χώρο, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ξεκουραστούν αλλά και να παίξουν παιχνίδια, να ζωγραφίσουν και να συζητήσουν,  κατά την διάρκεια της φύλαξης.

Το πρόγραμμα του camp, υλοποιείται από την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ομάδα των Μορφών Έκφρασης, που αποτελείται από Μουσικούς, Χορευτές, Ηθοποιούς και  Εικαστικούς, ενώ θα υπάρχουν επιπλέον 2 τουλάχιστον συντονιστές που θα φροντίζουν για κάθε ανάγκη των παιδιών κατά την διάρκεια των προγραμμάτων. Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά ηλικιακά γκρουπ (10-15 ατόμων), τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας της κάθε ομάδας.

Την διαμόρφωση του προγράμματος έχει αναλάβει η θεατροπαιδαγωγός – συγγραφέας – σκηνοθέτης και ηθοποιός  Άννα Σεβαστή Τζίμα υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θωμά Κινδύνη.

Λίγα λόγια από το Θωμά Κινδύνη, ιδρυτή των Μορφών Έκφρασης από το 1993

Η ιδανική  «Παιδεία» καλλιεργείται μέσα από τις Τέχνες                                          

Η κρίση αξιών που βιώνει η σύγχρονη εποχή μας, πιστεύω πως είναι μια κρίση παιδείας και προσωπικού πολιτισμού. Πρωτοβουλίες άξιων ανθρώπων κατά καιρούς, προσπαθούν να μειώσουν αυτό το χάσμα. Εμείς στις Μορφές Έκφρασης, εδώ και 24 χρόνια πορευόμαστε προς αυτόν το δρόμο, δίνοντας σε παιδιά και εφήβους, μέθοδο, χώρο και χρόνο έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για γνώση και χαρά. Έχουμε ασχοληθεί με τα παιδιά εδώ και μια δεκαπενταετία και η εμπειρία μας πλέον αλλά και τα πολύ θετικά αποτελέσματα είναι τα πιο σημαντικά μας κίνητρα για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια.

Η Ιδέα του Καλοκαιρινού Καλλιτεχνικού camp

Με γνώμονα πως με το κλείσιμο των σχολείων, οι γονείς που εργάζονται δεν έχουν πολλές λύσεις για το πως  να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο των παιδιών τους και τα παιδιά καταλήγουν να αναλώνονται με βλακώδη ηλεκτρονικά παιχνίδια ή άσκοπες μετακινήσεις, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp.  Μια καλοκαιρινή απασχόληση με αισθητική, συνεργασία και γνώση μέσα από τις Τέχνες (μουσική, κίνηση, θεατρικό παιχνίδι), που γεμίζει τα παιδιά με χαρά και δημιουργικότητα, μαθαίνοντας τα παράλληλα αξίες όπως η συνεργασία και η αλληλεγγύη.

Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κήπο, μια σκέτη πρόκληση για παιχνίδι και εξερεύνηση. Είναι ο δεύτερος χρόνος που το camp μας θα φιλοξενηθεί στο Βοτανικό κήπο και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιθύνοντες που υποστηρίζουν αυτή την δημιουργική μας προσπάθεια, όχι μόνο σε επίπεδο φιλοξενίας αλλά και με την ενεργή συμμετοχή τους, διαθέτοντας εξειδικευμένο προσωπικό για την ξενάγηση των παιδιών στο υπέροχο δάσος, με τα διάφορα ζώα και πτηνά που κυκλοφορούν. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία τα παιδιά να ζήσουν λίγο στη φύση και μάλιστα όχι μακριά από το κέντρο της Αθήνας, ξεφεύγοντας από την ζεστή και άχαρη τσιμεντούπολη.

Το πρόγραμμα του 4ου Καλλιτεχνικού camp των Μορφών Έκφρασης

Το καλλιτεχνικό camp ξεκινάει καθημερινά το πρόγραμμα του στις 9:00 το πρωί, με τα λεγόμενα «παιχνίδια καλημέρας!» όλα τα παιδιά συμμετέχουν για να γνωριστούν , να γίνουν ομάδα, να προσανατολιστούν στον χώρο και φυσικά να αυξήσουμε την διάθεση μας και το κέφι!!! Θα ακολουθήσουν τα εργαστήρια, τα παιδιά ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν θα παρακολουθούν μέσα στην ημέρα 3 καλλιτεχνικά εργαστήρια, ενώ κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα αλλάζει αφού είναι η ημέρα περιπάτου και παρατήρησης, έχουν σχεδιαστεί 2 εκδρομές εκτός του κήπου και 2 εντός του κήπου, ενώ τις Παρασκευές γίνονται παρουσιάσεις (μικρές παραστάσεις, εκθέσεις κ.α.) με τα έργα των παιδιών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στη 1:00 όπου και αποχωρούν και όσα παιδιά δεν μένουν στην φύλαξη. Τα παιδιά που θα παραμείνουν θα φάνε και στην συνέχεια θα απασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης έως τις 4:00 μ.μ.

Τα εργαστήρια που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά είναι:

Θέατρο, Μουσική με βάση το σύστημα Orff, Κίνηση, Τραγούδι, Ζωγραφική, Κατασκευές μουσικών οργάνων, Κατασκευή μάσκας, Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, Γλυπτική, κ.α.

Το 4ο καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp θα λειτουργήσει τις εξής περιόδους*:

1η εβδομάδα 19 έως 23 Ιουνίου 2017

2η εβδομάδα 26 έως 30 Ιουνίου 2017

3η εβδομάδα 3 έως 7  Ιουλίου2017

4η εβδομάδα  10 έως 14 Ιουλίου 2017

*Καθημερινά από τις 9:00 έως τις 13:00 ή 14:00. Δυνατότητα φύλαξης από τις 8:00 το πρωί.

Κατόπιν συνεννοήσεως, υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης των παιδιών έως τις 16:00 καθώς και η παραλαβή, μεταφορά  κι επιστροφή τους με πούλμαν. Όσα παιδιά επιθυμούν, μπορούν να τρώνε το menu (δεκατιανό και μεσημεριανό), που ετοιμάζει καθημερινά  το αναψυκτήριο του Βοτανικού Κήπου, το οποίο περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση φρέσκο καλομαγειρεμένο φαγητό. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι προαιρετικές.

Εγγραφές:

Οι  εγγραφές ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2017

Κερδίστε 10% έκπτωση με την εγγραφή σας έως τις 25 Μαϊου!

Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Mορφές Έκφρασης

Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα

210 3464903, 210 3464002

www.morfesekfrasis.gr

Στείλε σε φίλους

7 Σχόλια

  1. Φύση και τέχνη στον καλύτερο συνδυασμό.

  2. πολύ όμορφη ιδέα αλλά μας πέφτει μακριά!!!

  3. για γονείς που δουλεύουν μια πολύ καλή λύση

  4. Τέλεια πρόταση και όσο για τον χώρο διεξαγωγής δεν γινόταν καλύτερα!!

  5. Σκέφτομαι να στείλω τα παιδιά μου. Είχε πάει κανείς πέρυσι να μου πει εντυπώσεις;

  6. Πολύ ωραία ιδέα.

  7. Εξαιρετικός χώρος ο κήπος Διομήδους!

Στείλε το σχόλιο σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο παραμύθι της Πηνελόπης Μωραΐτου, Το Μυστικό της Τροφοπυραμίδας από τις εκδόσεις Πορφύρα

Ένα συναρπαστικό βιβλίο που θα κάνει τα παιδιά ξεφτέρια στην υγιεινή διατροφή   Πόσο εύκολο είναι να μυήσεις ένα μικρό...

Close