in

8-9-10 Ιουνίου, 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού με την υποστήριξη του elamazi

Στο Οικολογικό Πάρκο του Νέου Ψυχικού, στην οδό Μακρυγιάννη (πίσω από το Πεντάγωνο) αρχίζει τη Παρασκευή 8 Ιουνίου το απόγευμα το 4ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος.

Στόχος του Φεστιβάλ –όπως κάθε χρόνο- είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ μέσα από το παιχνίδι και τις διάφορες δράσεις του 3ημέρου να καλλιεργήσει σε μικρούς και μεγάλους  μια περιβαλλοντική συνείδηση και υπευθυνότητα.

Και τις 3 μέρες ( Παρασκευή 8, Σάββατο 9, Κυριακή 10 Ιουνίου)  το Φεστιβάλ θα έχει ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα, και θα τελειώνει λίγο μετά τις 9.30 το βράδι, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού που σαν Δήμος έχει σαν κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από δράσεις και προγράμματα που εφαρμόζει και υλοποιεί.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ξεκινάει με χορηγούς επικοινωνίας τον ραδιοφωνικό σταθμό RADIO PEPPER 96,6 FM, και τα websites www.in.gr, www.econews.gr, www.palo.gr, www.elamazi.gr,  www.newsbomb.gr, & www.agronomist.gr

Συμμετέχουν  οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις :
*GREENPEACE,
*AΦΗΣ,
*ΖΩ-ΦΙ-ΨΥ ( Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων ζώων Φιλοθέης-Ψυχικού)
*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
*Κ.Ε.Α.Ν,
*MEDASSET
*WWF HELLAS
που θα παρουσιάσουν στο κοινό το πλούσιο και μοναδικό έργο τους στο τομέα του Περιβάλλοντος.

Ακόμα στο Φεστιβάλ, θα συμμετάσχουν οι εκδόσεις Κέδρος, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ψυχικού, η Aloe Vera, η Let’sGoGreen.gr, κ.ά

Εκτός από τις πολλές δραστηριότητες που ετοιμάσαμε για τις 3 αυτές μέρες, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν, παγωτό από το ζαχαροπλαστείο ΠΑΝΟΡΑΜΑ, και πίτσες από την PIZZA FAN. Ακόμα θα υπάρχει και μια γωνιά με μπάρμπεκιου.

Τέλος στο τέλος κάθε μέρας, θα κληρώνουμε ένα ποδήλατο, μετά από λαχειοφόρο κλήρωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρασκευή 08/06/2012
17:00- 21.00 Έκθεση φωτογραφίας : «Ψαρεύοντας την αλήθεια» (Greenpeace) *
17:00- 21:00 Έλα να παίξεις το 1ο επιτραπέζιο περιβαλλοντικό παιχνίδι με το ΚΕΑΝ ( Planetbook)
17:30-20:30  Πλάθω χρωματάκια με τα δυο χεράκια! Μια οικολογική δημιουργία Πλαστελίνης από Αλεύρι,  με το Εργαστήρι Δημιουργικής  Έκφρασης και Επικοινωνίας.
18:00-19:00  Ο Τζερόνιμο Στίλτον, ο πιο διάσημος ποντικός-συγγραφέας  συναντά τους μικρούς αναγνώστες και παίζει μαζί τους υπέροχα ποντικο- παιχνίδια ! « Ξεκαρδιστικές ιστορίες του Τζερόνιμο Στίλτον» (εκδ. Κέδρος).
18: 30- 19:30 Προσκοπικά παιχνίδια  με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ψυχικού.
19:30- 21:30  Μαμάδες του κόσμου ενωθείτε! Φτιάχνουμε πρωτότυπα διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης καλλυντικών από το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Επικοινωνίας.

Σάββατο 9/06/2012
17:00- 21:00 Planetbook (παιχνίδι γνώσεων με τους εθελοντές του ΚΕΑΝ)
18:00-19:00  Ο Τζερόνιμο Στίλτον, ο πιο διάσημος ποντικός-συγγραφέας συναντά τους μικρούς αναγνώστες και παίζει μαζί τους υπέροχα ποντικο-παιχνίδια.  Ξεκαρδιστικές ιστορίες του Τζερόνιμο Στίλτον»  (εκδ. Κέδρος).
18:00-20:30  «Όλοι οι Φίλοι πάμε Εκδρομή στο Χωριό». Βιωματικό καλλιτεχνικό  εργαστήριο. Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε αγρότες και κτηνοτρόφους, και παίζουν κουκλοθέατρο με τις εικαστικές  δημιουργίες τους. Από το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Επικοινωνίας
18:30-19:30   Προσκοπικά παιχνίδια με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ψυχικού.  
19:00- 20:00  Βιωματικό εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά με θέμα την κομποστοποίηση  οργανικών απορριμμάτων.  
19:00-20:30   «Μόνο στα σύννεφα «πετάμε» με το Σχολείο Παιχνιδιού.Ένα δημιουργικό παιχνίδι όπου μικροί & μεγάλοι θα μεταμορφώσουν διάφορα «υλικά για πέταμα» σε πλάσματα και αντικείμενα «για πέταγμα» (Θέατρο Δρόμου & όχι μόνο)
20:30-21:30   Για σπέσιαλ μαμάδες: Φτιάχνουμε έξυπνες οικολογικές κατασκευές για ένα εντυπωσιακό δείπνο!!! από το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Επικοινωνίας

Κυριακή 10/06/2012    
17:00- 21:00 Planetbook….αν έχεις γνώσεις (περιβαλλοντικές)….διάβαινε  με το Κ.Ε.Α.Ν)
18:00-19:00  Ο συγγραφέας Χρίστος Καλουντζόγλου διηγείται την ιστορία του Φρι και των φίλων του και παίζει με τα παιδιά ένα συναρπαστικό παιχνίδι με κάρτες.  Το σιδερένιο θηρίο (εκδ.Κέδρος).
18:00-20:00 Εργαστήριο. «Καπετάνιε σαλπάρουμεεε!!!!!!!!!!» Τα παιδιά με Θεατρικό Παιχνίδι ταξιδεύουν στη θάλασσα,κατασκευάζουν οικολογικές σχεδίες, ψαρεύουν στη «Λίμνη των Φίλων» και δημιουργούν θαλασσινές ιστορίες με τις κατασκευές τους , με το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Επικοινωνίας
19:00-20:00 Θέατρο Κούκλας : «Το δάσος το’σκασε» με το «Χάρτινο Φεγγάρι».  **
20:10 Ομιλία του Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού,  Παντελή Ξυριδάκη .
20:30-21:30 Μαμάδες εν δράσει! Μαρτυράμε τα μυστικά δημιουργίας καλλυντικών και καθαριστικών για το σπίτι με φυσικά μη τοξικά υλικά! από το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Επικοινωνίας

Σημειώστε ότι την Κυριακή θα έχουμε επίσης 2 μοναδικές δράσεις, συγκεκριμένα :

Στις 19.00 την  προβολή της  ταινίας End of the Line, ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τις συνέπειες της υπεραλίευσης, από το ΜEDASSET- Mεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών. www.endoftheline.com www.fishfight.gr ,  www.bluemarinefoundation.com
Ενώ στις 20:30 στο πλαίσιο των δράσεων για τις «Ευρωπαϊκές Εβδομάδες Αλιείας», φωτογραφιζόμαστε όλοι μαζί από ψηλά σε σχήμα ψαριού και στέλνουμε μήνυμα να σταματήσει η υπεραλίευση και να δοθεί τέλος στις καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές! από το ΜEDASSET- Mεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών .

* η έκθεση φωτογραφίας της Greenpeace θα λειτουργεί και τις 3 μέρες του Φεστιβάλ.
**το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

3 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Άλσος χαράς και παιχνιδιού με το “χαρίζω + ανταλλάσσω + δημιουργώ” από το Babyfeat & τον Ο.Π.Α.Α.Π Περιστερίου με χορηγό επικοινωνίας το elamazi!

20 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 1ος κύκλος Σεμιναρίων Ζωγραφικής και Εικονογράφησης Παιδικού Παραμυθιού με την υποστήριξη του elamazi