in

Η πλατεία Κολιάτσου και η “ευθύνη” του δήμου…

Καλημέρα Γιώργο,καλημέρα Ελευθερία

Σας στέλνω ένα κείμενο που έστειλα στο Σκάι-Δράση για την γειτονιά μου,την Πλατεία Κολιάτσου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ…

Θα μου πείτε , εμείς για τα παιδιά ενδιαφερόμαστε και σε αυτά απευθύνεται η σελίδα μας…

Και όμως εδώ κάποτε ήταν μια γειτονιά με χωματόδρομους που σαν παιδιά παίζαμε χωρίς να φοβόμαστε τίποτα..

Κάντε μια βόλτα  τώρα…Δέν υπάρχουν ποιά παιδιά στους δρόμους και αυτά που υπάρχουν είναι με ένα ..τσιγάρο στο χέρι και την γνωστή λέξη..μ…α  στο στόμα  σε κάθε φράση τους…

Παιδιά 10-13 χρόνων που τα βλέπεις κατά ομάδες  12-1 την νύχτα στά σκαλιά των σπιτιών μας…

Κανείς δεν ενδιαφέρεται γι αυτά τα παιδιά ;

Με αφορμή την επιστολή μου γράψτε κάτι γι αυτά…

Ολοι ασχολούνται για τα προβλήματα των μεταναστών στον Αγιο Παντελεήμονα, λές και στις άλλες περιοχές της

Αθήνας περνάμε καλά..Και κανείς δεν λέει λέξη για τα παιδιά αυτών των ανθρώπων,πώς ζούν,πώς μεγαλώνουν…

Να είστε καλά

Δημήτρης Κραουνάκης

(Ακολουθεί το κείμενο:)

——————–

Ακουσα την Τετάρτη το πρωί στην τηλεόραση του ΣκάιΙ τον υποψήφιο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη να λέει ότι η κατάσταση στην πρωτεύουσα έχει φτάσει στο απροχώρητο και προσδιόρισε την καθαριότητα, την ρύπανση και την ηχορύπανση ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα.

Επεσήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να πεί σήμερα ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από ότι ήταν πρίν τέσσερα χρόνια, θέλοντας με αυτό να κατηγορήσει τον σημερινό Δήμαρχο της πόλης?

Εκεί νομίζω ότι ήταν το λάθος του?

Εγώ δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Εγώ θέλωντας να απαντήσω στον κ.Καμίνη θα μιλήσω για την περιοχή που γεννήθηκα και εξακολουθώ να ζώ,την Πλατεία Κολιάτσου?

Ναι δεν είναι καλύτερη εδώ  η κατάσταση από ότι ήταν πρίν τέσσερα χρόνια?Πρίν τέσσερα χρόνια εδώ ζούσαν  άνθρωποι από την Αλβανία με τις οικογένειες τους..

Σήμερα μαζί με τους Ελληνες έφυγαν και αυτοί..

Σήμερα εδώ ζούν παράνομοι μετανάστες από την Αφρική που διακινούν μπροστά στα μάτια μας ναρκωτικά, που εκμεταλεύονται αφρικανές κοπέλες που κάθε νύχτα γεμίζουν την Πατησίων και τα γύρω στενά ψάχνοντας πελάτη.. Από κοντά και οι προστάτες τους  και ξύλο και φωνές και βρισιές  μέχρι το ξημέρωμα?

Σήμερα εδώ ζούν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες  από χώρες της Ασίας ? κυρίως Αφγανοί ? που όλη μέρα τους βλέπεις  στο δρόμο με ένα μπουκάλι μπύρα στο χέρι. Πώς ζούν ;;

Ποία είναι η ευθύνη του Δήμου για όλα αυτά ;; Τι μπορεί να κάνει ένας Δήμος όταν το ίδιο το κράτος δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει τίποτα ;;

Λέει για καθαριότητα ο κ. Καμίνης..

Εγώ βλέπω κάθε μέρα 8.30 ? 9 το πρωί έξω από το σπίτι μου ? που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πλατεία και έχω εικόνα μέχρι την Πατησίων ?μία κοπέλα καθαρίστρια του Δήμου Αθηναίων να καθαρίζει όλο τον δρόμο και τον χώρο γύρω από τους κάδους. Δεν έχει προλάβει να απομακρυνθεί και ένας αφρικανός από τον τέταρτο όροφο της απέναντι πολυκατοικίας  ρίχνει ? καθημερινά ? μια σακούλα με τα σκουπίδια του στο δρόμο.. Κρίμα το σκούπισμα !.. Από εκείνη την ώρα και σε όλη την διάρκεια της ημέρας, τους  κάδους θα.. «επισκευτούν» διάφοροι άνθρωποι  που μέσα στην δυστυχία τους ψάχνουν τα σκουπίδια απλώνοντας τα γύρω από τους κάδους..

Και το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο από αυτούς που όλη μέρα ζούν μεθυσμένοι στα σκαλιά των σπιτιών μας, εκεί τρώνε ότι βρούν, εκεί κάνουν την..ανάγκη τους?

Αλλοι εδώ ζούν σε υπόγεια εγκαταλελειμένων σπιτιών. Κάποιοι από αυτούς πριν λίγο καιρό κόντευαν να καούν όταν με το τσιγάρο τους έβαλαν φωτιά  σε παλιά στρώματα  στο υπόγειο της διπλανής μονοκατοικίας και όλη νύχτα προσπαθούσε η πυροσβεστική  να μην επεκταθεί η φωτιά και στο δικό μου σπίτι?

Κάτω από αυτές τις συνθήκες τι είδους καθαριότητα μπορεί να υπάρξει ;;

Μιλάει ο κ. Καμίνης για ηχορύπανση?

Ακριβώς έξω από το παράθυρο μου λειτουργεί υπαίθριο.. «μπάρ»?!!

Ενας ασυνείδητος Ελληνας ιδιοκτήτης κάβας θέλοντας να βγάλει μερικά ευρουδάκια, όλη μέρα και μέχρι αργά την νύχτα τους.. ποτίζει μπύρες.. Μεθυσμένοι άνθρωποι είναι  που ζούν οι περισσότεροι κάτω από δύσκολες συνθήκες, καταλαβαίνετε τι συμπεριφορά έχουν..Καυγάδες ,φωνές  μερικές φορές  βγαίνουν και μαχαίρια..

Πάς να βγείς από το σπίτι σου,  τους λές να φύγουν από τα σκαλιά για να περάσεις και σε βρίζουν..

Σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι κάτι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος?.

Ποιος δίνει την άδεια στα καταστήματα ;;

Λέει για ηχορύπανση ο κ. Καμίνης?

Στη γωνία απέναντι από το σπίτι μου λειτουργεί ?δεν ξέρω με τι άδεια –  σε υπόγειο πολυκατοικίας ? Σερίφου 6 ? αυτοσχέδιο τζαμί.. Από το πεζοδρόμιο δεν μπορείς να περάσεις γιατί συνήθως είναι γεμάτο από τα..παπούτσια τους! Ασε την φασαρία τις ημέρες που μαζεύονται εκατοντάδες μουσουλμάνοι για την προσευχή τους?

Δεν ξέρω άν καί σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κάνει κάτι ο Δήμος, όταν το κράτος δεν φιάχνει ένα χώρο για να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να προσεύχονται?

Για τα προβλήματα στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα  μιλά συνέχεια ο κ. Καμίνης.. Μάλιστα στον Σκάι τον άκουσα να λέει ότι πρέπει εκεί να προστατέψουμε τους νόμιμους  μετανάστες από τις επιθέσεις που δέχονται?

Να τους προστατέψουμε , δεν έχω αντίρηση..

Εμάς τους Ελληνες ποιος θα μας προστατέψει ;;

Γιατί εγώ μετά από σχεδόν 55 χρόνια που ζώ εδώ με αναγκάζουν να πουλήσω το σπίτι μου και να φύγω ;;

Ο Δήμος μου φταίει  ή το κράτος που δέν έκανε τίποτα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα το οποίο όλοι βλέπαμε να έρχεται ;;

Ζήτησε ο κ. Καμίνης από τον Δήμο της Αθήνας να στεγάσει σε δικούς του χώρους τους παράνομους μετανάστες και να τους δοθεί προσωρινή άδεια εργασίας ώστε «να μπορούν να δουλέψουν και να μην ζούν κλέβοντας», όπως είπε..

Συγνώμη αλλά όλα αυτά είναι προεκλογικές.. «μπαρούφες».. Ολοι ξέρουμε ότι αυτό είναι δουλειά του κράτους  και όχι των Δήμων..

Φιάχνει ο Δήμος της Αθήνας χώρους για την στέγαση των φτωχών..Προχτές εγκαινίασε ο Δήμαρχος  ένα τέτοιο χώρο εδώ δίπλα μου στην Πατησίων, όταν το ίδιο το κράτος δεν κάνει τίποτα για τους παράνομους μετανάστες  και τους αφήνει να ζούν στην Αθήνα ψάχνοντας τα σκουπίδια μας !?

Δυστυχώς,  κανένας Δήμος και κανένας Δήμαρχος δεν μπορεί μόνος του να κάνει πλέον τίποτα για την Αθήνα?..

Ας κοιτάξει το κράτος να προστατέψει τα ανοιχτά συνορά του..

Ας κάνει η αστυνομία την δουλεία της..

Ας ασχοληθεί το π ΥΠΕΧΩΔΕ  με τα προβλήματα που υπάρχουν στις γειτονιές της Αθήνας.

Ας δώσουν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα που τα δημιούργησε κυρίως η αδιαφορία ενός κράτους που πάντα ενδιαφερόταν για την «βιτρίνα» και όχι για την ουσία και άς αφήσουν την πεζοδρόμηση της?Πανεπιστημίου [ ! ] για αργότερα?

Αν όλα αυτά γίνουν,  τότε θα μπορούμε να κατηγορήσουμε τον κάθε Δήμαρχο  ότι δεν κάνει σωστά την δουλειά του..

Δημήτρης Κραουνάκης

Παραγωγός Πολιτιστικών εκδηλώσεων

Σημ. Αν νομίζετε ότι είναι υπερβολικά όλα αυτά, δείτε τις φωτογραφίες που σας στέλνω?

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

15 Comments

Leave a Reply
  1. Νομιζω οτι ολο το κεντρο υποφερει εγω μενω συνορα σεπολια με κατω πατησια μενω αθηνα απο φοιτητρια 18 χρονων ειμαι 34 πρωτη φορα στην ζωη μου αρχισα να φοβαμαι εδω και καποιους μηνες!!!!!!!!!!!

  2. Είναι τόσο θλιβερό όλο αυτό, ο σύζυγος μου που εργάζεται στο κέντρο βλέπει τα χειρότερα κάθε μέρα: βρωμιά, όπλα, πορνεία, ναρκωτικά, συναλλαγές και κανείς δεν κάνει τίποτα!

  3. Ωραία η επιστολή του κου. Κραουνάκη. δυστυχώς σε νομίζω να εισακουστεί γιατί πολύ απλά δε βολεύει μερικούς να αλλάξει αυτή η Κατάσταση. Είναι μεγάλα τα συμφέροντα. Θα το αποτελειώσουν το κέντρο και πολύ – πολύ αργότερα θα το αναβαθμίσουν.

  4. Δυστυχώς όλα αυτά και ακόμα περισσότερα βλέπουμε καθημερινά να γίνονται στις γειτονιές που μεγαλώσαμε.
    Εγώ προσωπικά μένω ακόμα κέντρο….το αγαπώ και προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ. Το ίδιο μεταφέρω και στα παιδιά μου.

  5. Τα φοιτητικά μου χρόνια τα πέρασα στη Πατησίων. Ήταν ένας δρόμος γεμάτος ζωή. Πέρασα πάλι πρόσφατα μετά από πολύ καιρό και αποκαρδιώθηκα. Άδεια μαγαζιά, βρωμιά, άνθρωποι να ψάχνουν στους κάδους. Πως καταντήσαμε έτσι?

  6. ..είναι πραγματικά κρίμα αλλά κι εμείς προσπαθήσαμε να πάμε σε πάρκο στην οδό πατησίων και μετά δεν μπορούσαμε να φάμε απ την βρωμιά και τα ανομολόγητα που βρίσκαμε σε κάθε γωνία

  7. το προβλημα που θιγεις ειναι πολυ σοβαρο και χρειαζεται πρωτοβουλια απο την πολιτεια! σκουπιδια, ναρκωτικα, λαθρομεταναστευση, εγκαταλειψη ανηλικων…ποσα προβληματα βλεπουμε καθημερινα και κατεβαζουμε το κεφαλι απο αμηχανια, ντροπη ή αδιαφορια?

Αφήστε μια απάντηση

mikrosanagnostis.gr – Ο πρώτος κόμβος για παιδιά και εφήβους από το ΕΚΕΒΙ

Εκδρομή elamazi: 20-23 Δεκεμβρίου στο “Aegli Resort & Spa” στην Αράχωβα!