in

“Ολη η αλήθεια για τα δελφινάρια” από την κα Αριέττα…

Μας στάλθηκε το παρακάτω email και το δημοσιεύουμε :

“Με αφορμή την δημοσίευση άρθρου του ηλεκτρονικού περιοδικού για νέους γονείς “yeskid” στις 27/07/2010 σχετικά με το νέο δελφινάριο στο Αττικό  Πάρκο θα ήθελα να θέσω υπόψιν σας τα παρακάτω:

Τα δελφινάρια βρίσκονται υπό έντονη κριτική σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης των ζώων σε αυτά, καθώς δεν μπορούν να προσφέρουν το χώρο, τα κοινωνικά δίκτυα και τις φυσικές συνθήκες που χρειάζονται τα ζώα, με αποτέλεσμα να υποφέρουν, να εξαντλούνται από τις συνθήκες αιχμαλωσίας και να πεθαίνουν πρόωρα.

Στο αρχείο ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΑ http://www.box.net/shared/2xu9z5op4d όπου μπορείτε να κατεβάσετε, αναφέρονται πολύ σημαντικά στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις στη σωματική και ψυχολογική υγεία των θαλάσσιων θηλαστικών που ζουν σε δελφινάρια, τον τρόπο εκπαίδευσής τους, αλλά και στοιχεία σχετικά με τη δελφινοθεραπεία την οποία χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες των δελφινάριων για να δικαιολογήσουν την αιχμαλωσία των δελφινιών. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία αποδεδειγμένη επιστημονική εγκυρότητα στην δελφινοθεραπεία που να επιβεβαιώνει ότι επιφέρει ευεργετικές αλλαγές στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Απεναντίας πολλές φορές προκαλούνται ατυχήματα στα άτομα που κολυμπούν με τα δελφίνια καθώς και προβλήματα υγείας όπως λοιμώξεις και μυκητιάσεις.”

http://www.wdcs.org/submissions_bin/datreport.pdf

Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι επιστολές διαμαρτυρίας έχουν σταλεί στα αρμόδια υπουργεία από ευαισθητοποιημένους πολίτες, ζητώντας την απαγόρευση της αιχμαλωσίας των δελφινιών στη χώρα μας όπως έχουν κάνει άλλες χώρες.

Δελτίο Τύπου έχει σταλεί και από τους ΟΠ http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1130:——–lr—&catid=15:animal-rights&Itemid=31 , αλλά και από φιλοζωϊκές οργανώσεις το οποίο και σας επισυνάπτω με αίτημα τη διακοπή της λειτουργίας του δελφινάριου, αλλά και την επανεξέταση της θέση της πολιτείας σχετικά με τις επισκέψεις σχολείων σε ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία.

Σας παραπέμπω επίσης σε σχετικό link από πολύ πρόσφατη διαμαρτυρία στην Τουρκία για δύο δελφίνια που ζουν σε αιχμαλωσία και που ξεσήκωσαν χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες στην πόλη Oludeniz ζητώντας την απελευθέρωσή τους. http://video.cnnturk.com/2010/haber/7/3/yunuslara-ozgurluk-icin-yuruduler

Αφού μελετήσετε τα παραπάνω θα σας παρακαλούσα να συμβάλλετε στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τα ζώα που τόσο ταλαιπωρούμε στις μέρες μας, δημοσιεύοντας τις πληροφορίες για τα δελφινάρια αλλά και το δελτίο τύπου που σας επισυνάπτω.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Αριέττα”

Περιμένουμε τα σχόλια σας για το εάν βρίσκετε το παραπάνω email υπερβολικο ή εάν πιστεύετε ότι κάτι θα πρέπει να γίνει, πχ . κάτι παρόμοιο με τις καταγγελίες για τις παραστάσεις στα τσίρκα…

elamazi.gr

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

15 Comments

Leave a Reply
  1. Καλή μέρα.
    Μερικές φορές τα πράγματα είναι απλά.
    Τσίρκο χωρίς ζώα δεν γίνεται. Έτσι ήταν και έτσι θα πρέπει να μείνει.
    Δελφιναριο χωρίς δελφίνια δεν γίνεται. Απλά η πολιτεία θα πρέπει να ελέγξει τους τρόπους αιχμαλωσίας των ζώων. Συμφωνώ ότι είναι για δικιά μας διασκέδαση αλλά και τα ζώα έχουν τέτοιες συμπεριφορές. Έχετε δει το βίντεο με τις ορκες να πετανε η μια στην άλλη τα φαγητό τους( μια φώκια ). Απλά κάποια ζώα έχουν τη δικιά τους διασκέδαση και εμείς οι άνθρωποι έχουμε τη δικια μας. Δεν είναι κακό απλά πρέπει να υπάρχει και κάποιος έλεγχος σε αυτά τα μέρη. Τώρα για τις μελέτες και σχετικά δεν ξέρω απλά θέλω να πηγαίνω να βλέπω με τα παιδιά μου δελφίνια να παίζουν.
    Το παράδειγμα με τις ορκες το έδωσα απλά να δείξω ότι και τα ζώα διασκεδάζουν με άλλα ζώα.
    Εμείς οι άνθρωποι είμαστε στην κορυφή τις τροφικής αλυσίδας( ένα βραβείο που το κερδίσαμε με χιλιάδες χρόνια εξέλιξης ). Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σκοτώσουμε τα ζώα απλά πρέπει να κρατάμε τις ισορροπίες. Πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι των ζωολογικών παίρνουν ζώα που είναι μεγαλωμένα και προορίζονται για το σκοπό αυτό.
    Ευχαριστώ.

  2. ο πρωην εκπαιδευτης δεφινιων πρωταγνιστης στο ντοκυμαντερ “the cove” που εβαλε σκοπο της ζωης του να κλεισει ολα τα δελφιναρια δεν εχασε ξαφνικα τα λογικα του. Απλως αφυπνιστηκε στην πραγματικοτητα πως ειναι αδικο για ολα τα ζωα να γινονται ανικειμενο εκμεταλλευσης για τη δικη μας διασκεδαση. Και στο φιναλε δεν ειναι φυσιολογικο για τα δελφινια να ζουν ετσι. Ναι λοιπον, τα πραγματα ειναι απλα. πολυ απλα. αρκει να ακολουθουμε τους νομους της φυσης, της οποιας ειμαστε κι εμεις μερος.

  3. και τα ζωα έχουν βεβαίως δικαιώματα και δεν θα πρέπει να γίνονται αντικείμενο για διασκέδαση είτε αυτή η διασκέδαση λέτε τσίρκο, είτε δελφινάριο, είτε ζωολογικός κήπος…

  4. τσιρκο χωρις ζωα γινεται.απλα εμεις εχουμε στο μυαλο μας γιατι ετσι μας το εχουν περασει οτι θα δουμε και ζωα.υπαρχουν ακροβατες,κλοουν,μαγοι κλπ.καιρος να αλλαξουμε νοοτροπια.

  5. οταν ημουν Γ δημοτικου πηγα με τους γονεις και τα αδερφια μου σε τσιρκο. αρχικα ήμουν ενθουσιασμενη οπως καθε παιδι αυτης της ηλικιας. Στο διάλειμμα με ένα μικρο επιπλεον ποσο μπορουσες να πας και να δεις τα αγρια ζωα στα κλουβια τους.
    παιδια θλιβερο! θυμαμαι ιδιαιτερα εναν ιπποποταμο, παραδομενο σε λασπονερα, με ελαχιστο χωρο που δεν του επετρεπε καν να σηκωθει να κοιτα με ενα βλεμμα….
    κι ενα φιδι που μας ελεγαν οτι δεν κινδυνευουμε και μπορουμε να το αγγιξουμε γιατι του ειχαν αφαιρεσει τα δοντια και του χαν δωσει και φαρμακο για να ναι ακινδυνο-μαλλον καποιο ηρεμιστικο γιατι κουνιοταν ελαχιστα-
    Δε θελω να το θυμαμαι κι ουτε ξαναθελησα να παω σε τσιρκο απο τοτε.
    κι αν καποια στιγμη πάω, θα ειναι σε αυτα που οι ανθρωποι εκτιθενται κι οχι ταλαιπωρα αιχμαλωτα ζωα. (εν ολιγοις σε τσιρκο χωρις ζωα)

  6. οπως στο τσιρκο ειναι σε αιχμαλωσια τα ζωα ετσι ειναι και στο ζωολογικο κηπο.ναι μεν ειναι εντυπωσιακο να τα βλεπεις και ιδιαιτερα ζωα σπανια η αγρια που δεν εχεις την δυνατοτητα να τα δεις αλλου αλλα οτι και να κανουμε ειναι σε αιχμαλωσια οσο και να λενε οι υπευθυνοι οτι προσπαθουν να δημιουργησουν ενα περιβαλλον που να πλησιαζει το φυσικο τους η οτι τα ζωα που γεννιουνται σε αιχμαλωσια δεν εχουν προβλημα γιατι μαθαινουν σε αυτην(εχω ακουσει και αυτην την δικαιολογια)

  7. Ποτε μου δεν συμπαθησα ουτε τα τσιρκα ουτε τους ζωολογικους κηπους..ποσο μαλλον τα δελφιναρια..ειμαι εντελως εναντια στην αιχμαλωσια των ζωων για να πηγαινουν καποιοι απο περιεργεια για διασκεδαση.αν καποιος θελει να μαθει μαθαινει και με αλλους τροπους.

  8. Ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις. Ας μιλήσουμε γι αυτό κ στα παιδιά μας, θα σκεφτούν με άλλο τρόπο τα ζώα, τις ανάγκες τους κ το πως εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να τα προστατεύσουμε. Ευκαιρία για ψάξιμο με τα παιδιά στο ίντερνετ για πληροφορίες, εικόνες, έρευνες κ.λ.π.

Αφήστε μια απάντηση

Διεθνές Βραβείο 1.000.000 $ για την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας από το ίδρυμα “Bill & Melinda Gates”

Λειτουργία του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «ΠΝΟΗ» στο Βύρωνα