in

Όχι και τόσο Όνειρο το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας

Η καλη μέρα από το πρωί φαίνεται που λένε!!!
Φτάσαμε στην ώρα μας με μετρό λόγω μαραθωνίου που διεξαγόταν…είχαμε 2 προσκλήσεις διπλές στο όνομά μας 5 άτομα 2 μαμάδες 3 παιδιά …πάμε ταμείο τις παίρνουμε πάμε να μπούμε…και μια κυρία….ο θεός να την κάνει άρχισε να φωνάζει να γυρίσουμε πίσω στο ταμείο και δεν μπορούμε να μπούμε. Της απαντάω ευγενικά θα βάλουμε τα παιδιά (3) και θα φύγουμε εμείς μετά….όχι δεν γίνεται άρχισε να φωνάζει εκείνη ….με τα πολλά καταλάβαμε ότι ήθελε να πληρώσουμε εισιτήριο για το 1 παιδί καθώς η πρόσκληση ήταν λέει αποκλειστικά για ένα μεγάλο και ένα παιδί υποχρεωτικώς…τέλος πάντων λέμε …βγάλαμε και το εισιτήριο μας 10 ευρώ και μπήκαμε τελικά όλοι να παρακολουθήσουμε (πάει και ο καφές)…. πίσω ακριβώς ήταν μια μαμά γνωστή της που μπήκε με μία πρόσκληση και είχε και 2 παιδιά….έτερον εκάτερον….όμως!

Πάμε στα της παράστασης…με μία λέξη Ακαταλαβίστικη…
νομίζω τέτοιου είδους έργα δεν μπορούν να αποδοθούν σε παιδικό θέατρο….οι ηθοποιοί ήταν καλοί αλλά το κείμενο και οι διάλογοι δεν βοηθούσαν…σε πολλά σημεία ούτε εγώ δεν καταλάβαινα την πορεία του έργου…πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά…και η σκηνοθεσία δεν ήταν καθόλου καλή….υποτίθεται δάσος και είχαν κάτι ξερά κλαράκια μέσα σε κάτι που έμοιαζε με ορθοστάτη….ή βάση για κεριά…τέλος πάντων….και το νόημα ποιο ήταν;
πραγματικά δεν κατάλαβα…στο 2ο μέρος λίγο καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με το 1ο…τουλάχιστον είχε αστεία κομμάτια…Ρωμαίος και Ιουλιέτα… όχι όμως δεν ήταν από τα καλά παιδικά θέατρα που έχω δει…σίγουρα στο bottom 5 των παραστάσεων των τελευταίων ετών.
Απογοητεύτηκα …περίμενα περισσότερα διαβάζοντας κριτικές πριν …του ίδιου σκηνοθέτη είχα δει μαζί με τα παιδιά μου πριν μερικά χρόνια τον μικρό πρίγκιπα…ήταν σαφώς πολύ καλύτερο από το φετινό παιδικό που παρουσιάζει….

Για μένα όμως το πρόβλημα δεν είναι πως φάνηκε σε μένα …αλλά ότι το έργο ήταν αδύνατο να σταθεί αφορμή για εποικοδομητική συζήτηση με τα παιδιά μου….

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από xristinaki

Σχόλια

Leave a Reply
 1. Την ίδια Κυριακή ήμασταν και εμείς εκεί ομαδικά με το κέντρο που κάνουμε μουσικοκινητική!
  Θα συμφωνήσω στο ότι δεν βρήκα τι νοήματα προσπαθούσε να περάσει το έργο..!Μου άρεσε η μουσική που είχε!!Τα σκηνικά ήταν όντως απλά, όμως τα κουστούμια ήταν όμορφα!!Βέβαια επειδή ο γιός μου είναι μόνο 2 χρονών αρκέστηκα στο ότι κουνιόταν ρυθμικά με τη μουσική και φαινόταν χαρούμενος όταν έβλεπε το ζαβολιάρικο ξωτικό!

  • Δεν ήταν για παιδάκια 2 ετών σε καμία περίπτωση!Είναι διασκευή ενός εργου που κανονικά απευθύνεται σε ενήλικες. Επειδή μάλιστα είναι έργο του Σαίξπηρ, με τα χαρακτηριστικά μπερδέματα στην πλοκή και το ιδιαίτερο κωμικό στοιχείο….ήταν δύσκολο ακόμα και για μεγαλύτερα παιδιά να το κατανοήσουν. Πάλι καλά που κάθισε φρόνιμα και βρήκε κάτι για να ταυτιστεί το μικρούλι!

   • Εάν δεν ήμουν σίγουρη για τη συμπεριφορά του, δεν θα πηγαίναμε. Θεωρώ ανεπίτρεπτο να ενοχλείς τους γύρω σου! Μάλιστα λίγο πριν τους γάμους.. μου είπε ότι δεν ήθελε να κάτσει άλλο και φύγαμε.. για το μουσείο Πυροσβεστικής! (Εξαιρετική βόλτα, εάν έχετε αγοράκια να πάτε, θα τρελαθούν).Ήξερα από πριν ότι δεν απευθυνόταν σε εμάς η παράσταση (ηλικιακά εννοώ)!!Το φροντιστήριο που πάμε μουσικοκινητική στα αγγλικά οργάνωσε την ομαδική επίσκεψη στο θέατρο επειδή η πλειοψηφία των μαθητών είναι στις πιο μεγάλες τάξεις..κάτι που βρήκα έντελώς συναρπαστικό γιατί ήταν η πρώτη μας “σχολική” επίσκεψη!!Σε γενικές γραμμές πάντως είμαι της λογικής πως τα παιδάκια κερδίζουν από τα πάντα που βλέπουν..δεν είναι ανάγκη παντού να πρέπει να καταλαβαίνουν κάποιο βαθυστόχαστο νόημα.

 2. Εμείς πάλι περάσαμε όμορφα και τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν. (άνω των 7 χρονών τα παιδιά).
  Γνωρίζω όμως καλά, ότι η διπλή πρόσκληση αφορά ένα παιδί και τον σύνοδο του, έχοντας πληρώσει όλες τις φορές το ένα παιδικό εισιτήριο για το δεύτερο παιδί μου.

 3. Η παράσταση είναι από τις καλύτερες που είδαμε φέτος και την είδαμε δύο φορές μετά από απαίτηση των παιδιών. Αγαπάμε πολύ Αδάμη!!
  Επιπλέον ακόμα και αν η κυρία δεν ήταν ευγενική κάτι το οποίο δεν είναι αποδεκτό εννοείται, η διπλή πρόσκληση αφορά πάντα έναν ενήλικα και ένα παιδί.

 4. Το έργο είναι ένα πολύ δύσκολο έργο αυτό κάθε αυτό και είναι ακόμα ενα από τα φετινά έργα που θα έπρεπε να λένε ότι απευθύνεται σε παιδιά στο τέλος Δημοτικού και κυρίως εφηβεία. Έτσι κι αλλιώς και σε εμάς που είμαστε ενήλικες δε.μας άρεσε το συγκεκριμένο έργο εκτός από τα σκηνικά, τα κοστούμια και την κινησιολογια αλλά αυτό δεν είναι το θέμα στο θέατρο… Και ο ρομπεν των δασών είχε σκηνικά κοστούμια και ωραία κινησιολογια αλλά και το κείμενο προσφέρονταν… Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν ήταν έργο που προσφέρεται για παιδικό θέατρο και βέβαια δεν ήταν έργο για παιδιά τεσσάρων ετών και πάνω όπως έλεγαν…

 5. Ανεξάρτητα από το εάν σας άρεσε η παράσταση ή όχι, θα ήθελα να αναφερθώ στην ενέργεια σας να ζητήσετε να μπουν 3 παιδιά και ένας ενήλικας, ενώ σας είχα ενημερώσει προσωπικά ότι η κάθε πρόσκληση είναι ΑΥΣΤΗΡΑ για ένα παιδί και έναν ενήλικα!

  Δεν δικαιολογώ την συμπεριφορά της κοπέλας που ήταν στο ταμείο αλλά θα σας παρακαλούσα την επόμενη φορά να ακολουθείτε τις οδηγίες που δίνονται στο site, διαφορετικά είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα στις συνεργασίες μας…

  Και είναι κρίμα να στερηθούν κάποια άλλα παιδιά την είσοδο τους επειδή κάποιοι γονείς δεν θέλουν να ακολουθούν τις συμφωνίες.

  Μπορεί κάποιοι συνεργάτες να είναι πιο “χαλαροί” στην τήρηση των συμφωνιών και να σας το έχουν επιτρέψει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κατηγορούμε κάποιον άλλο που είναι πιο αυστηρός στην τήρηση της συμφωνίας!

  • δεν είχε πρόβλημα να πληρώσω…μιλησα για τον τρόπο…το άρπαγμα που μου έκανε η κυρία με το καλημέρα και βέβαια είδα ότι πίσω μου μπήκαν με μία πρόσκληση δύο παιδιά και ένας γονιός….
   οπότε ας αφήσουμε κατά μέρος τα υπόλοιπα….για τις πολιτικές….

  • το ταμείο ήταν ευγενέστατο…μου έδωσε τις προσκλήσεις μου κανονικά είδε πόσα άτομα ήμασταν και ενημέρωσα ότι οι γονεις δεν θα κάτσουμε. Η κυρία στον έλεγχο ήταν αγενέστατη στον έλεγχο των προσκλήσεων…

 6. Όλες οι παραστάσεις δεν είναι για όλους, όλες οι παραστάσεις δεν είναι για όλες τις ηλικίες! Όλα τα βιβλία δεν είναι για όλους, όλες οι μουσικές δεν είναι για όλους….άδικη κριτική για μια εξαιρετική παράσταση για ηλικίες 8+.

 7. Και εμείς που είδαμε την εν λόγω παράσταση μπερδευτήκαμε αρκετά.. Η κόρη μου (5,5 ετών) βαρέθηκε σύντομα και με το ζόρι την παρακολουθήσαμε μέχρι τέλους… Προφανώς είναι για μεγαλύτερες ηλικίες..

 8. Εξαιρετική παράσταση! Η συγκεκριμένη κυρία (είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για την ιδια)…είναι οντως αγενής. Δε διστάζει να προσβάλει ανθρώπους μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου. Δυστυχώς.
  Παρόλα αυτά καλό είναι και εμείς να διαβάζουμε σωστά τους όρους για να μην τορπιλίζουμε την προσπάθεια των ανθρώπων του elamazi.

  • το λάθος ήταν του ταμείου όχι δικό μας…εμείς θεωρήσαμε ότι ήταν οκ με δεδομένο οτι δεν θελαμε να την δούμε (οι μαμαδες) . Η κυρία εκνευρίστηκε με το ταμείο που μας άφησε και ξέσπασε σε εμάς…επειδή ακριβως σέβομαι την προσπάθεια του elamazi δεν έκανα τσαμπουκάδες….και πήγα να αγοράσω το εισιτήριο

 9. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή είναι λίγο ακαταλαβίστικη η παράσταση. Νομίζω μετά γίνεται πιο κατανοητή. Η μουσική ήταν υπέροχη, όπως και οι ηθοποιοί . Ίσως χαλαστηκε η διάθεσή σου από το σκηνικό στην αρχή και μετά έβλεπες μόνο τα αρνητικά. (λέω ίσως… χωρίς καμία πρόθεση ούτε να δικαιολογήσω την παράσταση ούτε να αντικρούσω την άποψή σου η οποία φυσικά είναι απόλυτα σεβαστή)

 10. με το θεατρο ειχα κι εγω καποιες ενστασεις.μια μονο ταξιθετρια δεν αρκει και η παραστταση αρχισε με μιση ωρα καθυστερηση,απραδεκτο οταν υπαρχουν παιδια να περιμενουν σε ενα φουαγιε πολυ μικρο. Οσον αοφρα τη παρασταση θα συμφωνησω οτι δεν ειχε καποιο ιδιαιτερο νοημα να περασει στα παιδια. Αλλη ηταν μια ευχαριστη παρασταση για αυτα,με αξιολογους ηθοποιους και αρκετα κατανοτητη τουλαχιστον για τις δικες μου 7 και 11 ετων.Τα σκηνικα ελαχιστα αλλα θεωρω οτι ηταν στο υφος της παραστασης. Συμπαθητικη κι ευχαριστη αλλα για μεγαλα παιδια1

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0