in

«ΌΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΦΕΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΑ», αποκριατικο εργαστήρι από την Ομάδα των Πεντε Εποχών

                   

 

«ΌΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΦΕΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΑ»

Αποκριάτικο θεατρικό εργαστήρι ,

από την Ομάδα των Πεντε Εποχών για  3 μόνο Σάββατα στο Θέατρο 104!!!

                 

Λίγα λόγια για το εργαστήρι:

Η Ομάδα των Πέντε Εποχών  με αφορμή την περίοδο της αποκριάς έφτιαξε ένα αποκριάτικο θεατρικό εργαστήρι,  χρησιμοποιώντας την μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού (παραστατικότητα, αφήγηση, παιχνίδι, ενεργή συμμετοχή). Η θέση και ο ρόλος που δίνεται στα παιδιά για την πορεία-εξέλιξη και κατάληξη της ιστορίας μέσα από το παιχνίδι είναι καίρια. Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία, μέσω της χαράς του παιχνιδιού και του θεάτρου, σε ένα εορταστικό κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, να βιώσουν τους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού με έναν διαφορετικό τρόπο! Να κατακτήσουν την γνώση, να καλλιεργήσουν την δημιουργική σκέψη, να απελευθερώσουν την φαντασία τους, να αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση κ να  αναπτύξουν τον κριτικό στοχασμό!

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ένα μικρό κατακόκκινο κομφετί και μια σερπαντίνα συναντιούνται στον μεγάλο χορό του Καρναβαλιού! Μια μεγάλη φιλία γεννιέται! Ο άνεμος όμως θα παρασύρει το κομφετί μακρυά και η σερπαντίνα απαρηγόρητη   θα ζητήσει την βοήθεια των παιδιών προκειμένου να βρει την χαμένη της φίλη! Η περιπέτεια αρχίζει! Τα παιδιά αναζητούν το κομφετί σε όλα τα καρναβάλια, γνωρίζουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο, κάνουν σκανταλιές μαζί με τον Αρλεκίνο και μαθαίνουν τα πιο γνωστά ήθη και έθιμα του καρναβαλιού!! Τελικά θα τα καταφέρουν τα παιδιά; Θα συναντηθούν και πάλι το κομφετί και η σερπαντίνα;

Λίγα λόγια για την όμάδα:

Η θεατρoπαιδαγωγική ομάδα «Η ομάδα των Πέντε Εποχών» συστάθηκε το 2006 και απαρτίζεται από εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιούς, παιδαγωγούς και θεατρολόγους. Έχει παρουσιάσει δουλειές της στα εξής θέατρα: Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, Χυτήριο, θέατρο του Νέου Κόσμου, Θέατρο Χώρα, Θέατρο της Ημέρας, Επί Κολωνώ, Λύχνος Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού και Θέατρο 104. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από την ποιότητα της δουλειάς της, αλλά και την  παράσταση «Παιχνιδομαγέματα» που παίζεται για 5 συνεχόμενα χρόνια και σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καλοκαιρινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και παράλληλα έχει αναλάβει την εμψύχωση ομάδων παιδιών και ενηλίκων. Παράλληλα, έχει εκπονήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια με ποικίλες θεματικές ενότητες σε σχολεία και εκπαιδευτήρια. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης και αναλαμβάνει την κατάρτιση στον τομέα του θεατρικού παιχνιδιού σε παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς και ηθοποιούς.

Η «Ομάδα των Πέντε Εποχών» αποσκοπεί στην ανάπτυξη του θεατρικού φαινομένου με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού. Βασική αρχή της ομάδας είναι η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην παιδαγωγική και θεατρική μέθοδο, τέτοια ώστε το αποτέλεσμα να διατηρεί τη μαγεία του θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει μια σειρά από εκπαιδευτικούς στόχους πολλαπλών επιπέδων. Πρόκειται για ένα πάντρεμα αισθητικής και παιδείας.

 

Ηθοποιοί /Εμψυχωτές: Σοφία Παπαδοπούλου, Λυγερή Ταμπακοπούλου

& σε διπλή διανομή: Βαλεντίνα Κάντα,  Βασίλης Ψυλλάς

Σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος & καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου

Διάρκεια προγράμματος: 60 λεπτά

Ηλικίες: 4 έως 11

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (150μ. από μετρό Κεραμεικός)

Για 3 μόνο Σάββατα: 3/2, 10/2 & 17/2 στις 17:00

 

Tιμή εισιτηρίου: 10€

Η συμμετοχή του γονέα είναι προεραιτική.

 

Είδική προσφορά : Συνδυάστε το εργαστήρι με μια από τις παραστάσεις της Ομάδας των Πέντε Εποχών: «Αποκριάτικα Παιχνιδομαγέματα» ή  «Σαν …Όνειρο Αποκριάτικης Νύχτας» & κερδίστε έκπτωση 2€ ανά εισιτήριο! Ρωτήστε μας!!

Προπώληση στο ταμείο του Θεάτρου καθημερινά: 18:00-22:00

Πληροφορίες, κρατήσεις: 210 3455020

Ομαδικές Κρατήσεις: 6932 321039

Email:
Fb: Η Ομάδα των Πέντε Επόχων

Fb: Εργαστήρι Θεάτρου Πέντε Εποχών – Σοφία Παπαδοπούλου

 

Διοργανώνονται με ειδικές τιμές, προγραμματισμένες παραστάσεις σχολείων, συλλόγων, εταιρειών και οργανισμών, στο σχολείο σας ή στο Θέατρο 104

 

*Μπορείτε να ξεφυλλίσετε online το έντυπο με όλες τις δραστηριότητες της ομάδας μας στο κάτωθι link:

http://www.omada5epoxon.gr/fylladio.html

 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

“Toc toc” η παράσταση φαινόμενο!

Επίσκεψη στο Μουσείο Περιβάλλοντος της Λίμνης Στυμφαλίας