in ,

Ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Μ. Σαράντη» με θεραπείες για παιδιά και εφήβους

 

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «Μ. ΣΑΡΑΝΤΗ»

 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

 

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΦΗΒΩΝ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΟΡΟΥ/ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER – ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ/ΕΦΗΒΩΝ

 

 

 

Το Ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Μ. Σαράντη» ιδρύθηκε από τη Μαρία Σαράντη, Μ.Α., Κλινική Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγο, με το όραμα «η ψυχή να βρει το σπίτι της» με στόχο κάθε «πόρτα» που ανοίγει να οδηγεί σε άλλα «χρώματα», «σχήματα» και αισθήματα.

 

Για πρώτη φορά σε ένα κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιούνται σε ένα κέντρο θεραπείες παιδιών και εφήβων που συνδυάζουν διαφόρων ειδών μέσα έκφρασης και υπό την καθοδήγηση θεραπευτών με σημαντική εμπειρία ο καθένας στο αντικείμενό του, επιτυγχάνεται η κατάλληλη επιλογή της πιο συμβατής μεθόδου για κάθε περίπτωση.

 

Στο Ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Μ. Σαράντη» εκτός των κλασικών ψυχοθεραπευτικών μεθόδων (ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και οικογένειας) δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις θεραπείες μέσω της τέχνης (μουσικοψυχοθεραπεία, χοροθεραπεία, και ψυχαναλυτική ομάδα παραμυθιού) καθώς μέσω αυτών αποκτάται άμεση πρόσβαση στο ασυνείδητο χωρίς να διεγείρεται φόβος  στο  παιδί ή τον έφηβο εκτονώνοντας και εκφράζοντας αυτό που αισθάνονται.

Θεραπείες μέσω τέχνης

 

Η μουσικοψυχοθεραπεία για εφήβους αποτελεί μία μορφή δημιουργικής θεραπείας κατά την οποία η μουσική συμβάλει στη βελτίωση της συναισθηματικής, σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας του ατόμου. Στο Ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Μ. Σαράντη» οι ομάδες Μουσικοψυχοθεραπείας πραγματοποιούνται υπό την επιμέλεια της Μουσικοθεραπεύτριας, ειδικευμένης στη Μουσική – Φωνητική Ψυχοθεραπεία Κάνδιας Μπουζιώτη, Μ.Α., ΑVPT και της Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας Αλεξάνδρας Μπάμπη, Μ.Sc.

 

H ψυχοθεραπεία μέσω κίνησης χορού-χοροθεραπεία για παιδιά με σύνδρομο Asperger είναι η ψυχοθεραπευτική τεχνική η οποία χρησιμοποιεί την κίνηση σαν μία διαδικασία προώθησης της συναισθηματικής, νοητικής και φυσικής ολοκλήρωσης του ατόμου (American Dance Therapy Association). Η κίνηση μέσα σε ένα θεραπευτικό περιβάλλον βοηθά να επαναπροσδιοριστούν ενσωματωμένα κινητικά μοτίβα, διακινεί και υποστηρίζει την ολοκλήρωση συναισθημάτων, σκέψεων και πράξεων συνδέοντας το φυσικό με το συναισθηματικό επίπεδο. Θεραπευτής της ομάδας είναι ο Δημήτρης Ζάχος, M.A., ΕΕΑΟ&ΟΨ​ (Ψυχαναλυτής – Ομαδικός & Οικογενειακός Θεραπευτής – Ψυχοθεραπευτής μέσω Κίνησης Χορού).

 

Η ψυχαναλυτική ομάδα παραμυθιού παιδιών/εφήβων πρόκειται για μία θεραπεία στην οποία μέσα από το παραμύθι περνάει το παιδί ή ό έφηβος στον κόσμο των συμβόλων. Στο πλαίσιο της ομάδας οι θεραπευόμενοι ακούν παραμύθια μέσα από τα οποία ξετυλίγεται συζήτηση στα μονοπάτια των συμβολισμών με ψυχαναλυτικό χαρακτήρα. Αφηγητής των παραμυθιών είναι ο Ταξιάρχης Μπεληγιάννης ενώ ενώ την ομάδα συντονίζει η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Νατάσα Ευαγγελή, Μ.Α.

 

Κλασικές ψυχοθεραπευτικές μέθοδοι

 

Η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παιδιού-εφήβου προσφέρεται σε παιδιά και έφηβους που αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα ψυχικών δυσλειτουργιών και βιώνουν συμπτώματα άγχους, φοβίες, προβλήματα διατροφής, ύπνου, συγκέντρωσης, έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, ή που έχουν επιπλοκές πένθους, ασθένειας, διαζυγίου. Ο θεραπευτής γίνεται σύμμαχος του παιδιού, καθώς το βοηθά να επικοινωνήσει το συναίσθημα του, να το αποδώσει με τις κατάλληλες λέξεις, να εκφράσει σκέψεις, να αντανακλάσει την εσωτερική του ολότητα.

 

Στο πλαίσιο της οικογενειακής ψυχοθεραπείας σημείο εκκίνησης αποτελεί η οικογενειακή μονάδα ενώ στη συνέχεια εξετάζεται η λειτουργικότητα και η δυναμική κάθε μέλους μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας με στόχο τη βελτίωση του επικοινωνιακού και λειτουργικού  επιπέδου αλληλεπίδρασης. Μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου, αντιμετωπίζονται δυσλειτουργίες που αφορούν σε τομείς όπως η ιεράρχηση, η επικοινωνία, η έκφραση συναισθημάτων, η σύγχυση ρόλων, η έλλειψη ελέγχου και η απουσία ορίων με βασική συνιστώσα την ιδιαιτερότητα στον τομέα των περιβαλλοντικών συνθηκών.

 

Ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Μ. Σαράντη». «Η ζωή φέρνει, η ψυχή απαντά. Όσο καλύτερα γνωρίζεις την ψυχή σου τόσο ουσιαστικότερα ζεις τη ζωή σου».

 

Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο «Μ. Σαράντη»

 

Στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο «Μ. Σαράντη» για πρώτη φορά στην Αθήνα πραγματοποιούνται σε ένα κέντρο θεραπείες ενηλίκων και παιδιών οι οποίες συνδυάζουν διαφόρων ειδών μέσα έκφρασης και υπό την καθοδήγηση θεραπευτών με σημαντική εμπειρία ο καθένας στο αντικείμενό του, ο θεραπευόμενος μπορεί να επιλέξει την πιο κατάλληλη και συμβατή μέθοδο για την περίπτωσή του.

Οι παρεχόμενες θεραπείες είναι:

ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΖΕΥΓΟΥΣ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ -ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΜΟΥΣΙΚΟΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Στην κάθε κατηγορία εμπίπτουν εξειδικευμένες υποκατηγορίες καλύπτοντας ειδικές ενότητες κοινού καθώς και άτομα ευπαθών ομάδων κατά περιπτώσεις.

Mαρία Σαράντη, Μ.Α. – Βιογραφικό Σημείωμα

Η Μαρία Σαράντη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγος. Ολοκλήρωσε το λύκειο James Robinson, Jr. Secondary School στην Βιρτζίνια των Η.Π.Α. Σπούδασε Ψυχολογία στο Pitzer College, ένα από τα κολλέγια Claremont στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και στη συνέχεια παρακολούθησε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία στο Pepperdine University (Καλιφόρνια).

Κατά τη διάρκεια παραμονής της στην Αμερική εργάστηκε ως βοηθός νηπιαγωγού αρχικά ενώ καθώς προχωρούσαν οι σπουδές της ασχολήθηκε με κακοποιημένα παιδιά τα οποία ζούσαν στο “Five Acres”,  μακριά από ακατάλληλους γονείς.  Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού της ανέλαβε συνεδρίες υπό την μορφή πρακτικής στην κλινική του Pepperdine University.

Επιστρέφοντας το 2004 στην Αθήνα, εργάστηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο 18 Άνω, στο τμήμα απεξάρτησης γυναικών, εγκαθιδρύοντας το τμήμα για τα παιδιά των τοξικομανών μητέρων σε πλαίσιο ατομικών συνεδριών. Συν τω χρόνω ασχολήθηκε με την απεξάρτηση γυναικών ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την ίδρυση του τμήματος Διατροφικών Διαταραχών με επικεφαλής την Κατερίνα Μάτσα. Στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας τον κύκλο στην απεξάρτηση, εργάστηκε στον ξενώνα “Καλλίστη”, κλειστή δομή με ψυχωσικούς ασθενείς.

Το 2012 παραιτήθηκε από το ΨΝΑ και έκτοτε ασχολείται αποκλειστικά με τους θεραπευόμενους που την επισκέπτονται στο γραφείο της. Το 2017 αποφάσισε να διευρύνει τις παρεχόμενες θεραπείες δημιουργώντας το «Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Μ. Σαράντη».

 

 

INFO

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “Μ.ΣΑΡΑΝΤΗ”

Παπαδιαμαντοπούλου 11, 115 28  Ιλίσια

Τ: 210 9645439 / Ε: e-mail:

msaranti.gr / Follow us on: FΑCEBOOK – INSTAGRAM (msarantipsycenter)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΗΣ

Δευτέρα

18:00-19:30 Μουσικοψυχοθεραπεία Εγκύων

Τρίτη

18:00-19:30 Μουσικοψυχοθεραπεία Ενηλίκων

20:00-22:00 Ψυχαναλυτική Ομάδα Παραμυθιού Ενηλίκων

Τετάρτη

18:00-19:30 Μουσικοψυχοθεραπεία Καρκινοπαθών

20:00-22:00 Θεραπευτική Ομάδα Φωτογραφίας

Πέμπτη

18:30-20:30 Ψυχαναλυτική Ομάδα Παραμυθιού Παιδιών

Παρασκευή

16:30-18:00 Μουσικοψυχοθεραπεία Εφήβων

17:30-19:00 Ψυχοθεραπεία μέσω κίνησης χορού-Χοροθεραπεία παιδιών με σύνδρομο Asperger

20:00-21:30 Ψυχοθεραπεία μέσω κίνησης χορού-Χοροθεραπεία Ενηλίκων

 

Το πρόγραμμα για τις κλασικές ψυχοθεραπευτικές μεθόδους (ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων, ζεύγους και οικογένειας, σχολή γονέων) καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης του θεραπευόμενου με τον θεραπευτή.

 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

“ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ: Πώς ζωντανεύουμε μουσικά μια αφήγηση!” workshop για την Τέχνη της Αφήγησης με τη Σάσα Βούλγαρη (13 & 14/1)

“ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ” του Reginald Rose για 4η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη