in

Χρωματιστές καλοκαιρινές δημιουργίες!!!

Το καλοκαίρι τελειώνει όμως σίγουρα προλαβαίνουμε να χτίσουμε μερικές ακόμα αναμνήσεις μαζί με τα παιδιά μας!!!! Η πρόταση δεν αφορά ένα μέρος συγκεκριμένο αλλά οπουδήποτε βρεθείτε και έχετε την όρεξη και τη δυνατότητα!

Ένα κουτί νερομπογιές και μερικά πινέλα, μια παραλία με βότσαλα, ένα οποιοδήποτε δοχείο (μπουκάλι νερού, ποτήρι καφέ κα) που θα γεμίσετε με νερό (αν δε βρείτε βάλτε και θαλασσινό απλά στο τέλος ξεπλύνετε τα πινέλα σας με νερό της βρύσης για να μη σκουριάσουν) και είστε έτοιμοι!

Τα βότσαλα μπορεί να γίνουν μικροί καμβάδες για ζωγραφική. Μπορούν επίσης ανάλογα με το σχήμα τους να σας «οδηγήσουν» ώστε να τα μεταμορφώσετε σε αυτοκίνητα, ψάρια, πασχαλίτσες, καρδιές κα. Με αυτά θα στολίσετε το σπίτι, τη βιβλιοθήκη ή θα τις χαρίσετε σε αγαπημένους φίλους, συγγενείς, δασκάλους κλπ
Θα χαλαρώσετε σίγουρα ζωγραφίζοντας κάτω από την ομπρέλα και θα έχετε την ευκαιρία όσο ζωγραφίζετε να συζητάτε με τα παιδιά σας χίλια δυο πράγματα! (όταν χαλαρώνουν «ανοίγουν» κι αυτά σαν τα στρείδια!)
Καλό είναι να έχετε κυρίως λεπτά πινέλα και να προτιμάτε τα λεία βότσαλα! Α! Πάρτε μερικά πινέλα παραπάνω, το πιθανότερο να σας προσεγγίσουν σε λίγη ώρα και παιδιά από διπλανές παρέες! Τα μωρομάντηλα μπορεί επίσης να σας φανούν χρήσιμα για μικροδιορθώσεις που θα κάνουν οι ζωγράφοι στα έργα τους!

Η καλλιτεχνική δημιουργία μπορεί να συνεχιστεί και με καμβά ξυλαράκια της παραλίας, καλάμια, σαγιονάρες (!) αλλά και τα σώματα των παιδιών! Αν τα χρώματά σας δεν είναι τοξικά αφήστε τα ελεύθερα! Η θάλασσα ή η ντουζιέρα είναι εκεί για να ξεπλύνουν τις νερομπογιές ενώ η ανάμνηση αυτής της ανεμελιάς και ελευθερίας θα τα συνοδεύει τουλάχιστον ως το επόμενο καλοκαίρι!!!

Αν δεν έχετε τα απαραίτητα σύνεργα ή τον απαραίτητο χρόνο ή τη διάθεση να ζωγραφίσετε στην παραλία, πάρτε μαζί σας τα βότσαλα στο σπίτι για τις πρώτες μέρες της προσαρμογής μετά τις διακοπές. Όταν τα «βαριέμαι» θα δίνουν και θα παίρνουν μπορεί να φανούν πραγματική όαση ηρεμίας και χαράς! (μιλάω εκ πείρας καθώς γυρίσαμε εδώ και μια βδομάδα κι ακόμα να το πάρουμε απόφαση)!!!

19 Comments

Leave a Reply
  1. Η προσαρμογή από τις διακοπές είναι πολύ δύσκολη. Κι εμείς πήραμε μαζί μας ένα ολοστρόγγυλο βότσαλο από την αγαπημένη μας παραλία και το κοιτάζουμε και θυμόμαστε το τελευταίο μας υπέροχο μπάνιο στο ηλιοβασίλεμα.

  2. Τι ωραία ιδέα…και μετά μπορείς να τα κάνεις και πρες παπιέ για τις υπόλοιπες δημιουργίες τους. Άλλωστε ποτέ δε φεύγουμε από την παραλία χωρίς τα απαραίτητα βοτσαλά μας στο κουβαδάκι μας…

  3. Φέτος για πρώτη φορά μαζέψαμε αρκετές πέτρες για να ζωγραφίσουμε. Ελπίζω να ασχοληθούμε μαζί τους και να μην τις κουβαλήσαμε τσάμπα. Αλλά και μόνο το ψάξιμο και η επιλογή της κάθε πέτρας είχε την πλάκα του και ήταν μία ….οικογενειακή υπόθεση!

Αφήστε μια απάντηση

Συνομιλώντας με το συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου για το νέο του παραμύθι

«Διακοπές διαφορετικές από τις άλλες» και τον Σεπτέμβριο στο Παιδικό Μουσείο