in

Χένσελ και Γκρέτελ

Χθες Κυριακή τελευταία μέρα των διακοπών μας είπαμε να πάμε οικογενειακά να δούμε μία παράσταση για την οποία έχουμε ακούσει πολλά θετικά σχόλια και όπως ήταν αναμενόμενο δεν γινόταν να μην έχουμε και εμείς την δικιά μας άποψη. Έτσι λοιπόν επισκεφτήκαμε το Θέατρο Κιβωτός για να δούμε το υπέροχο παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Χένσελ και Γκρέτελ» σε κείμενα και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Το συγκεκριμένο παραμύθι «Χένσελ και Γκρέτελ» έχει αποδειχθεί ένα από τα δημοφιλέστερα των αδερφών Γκριμ και γι αυτό έχει λάβει διάφορες μορφές και αποδόσεις σε όλα αυτά τα χρόνια. Μία από αυτές είναι και της κυρίας Κάρμεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της που με έμφαση στον απλό και καθαρό λόγο προσπαθεί να περάσει διδάγματα στους μικρούς θεατές για τη ζωή, για το θάρρος, για την εξυπνάδα, για τη διαφορετικότητα και τέλος για τη δύναμη της αγάπης και της ενότητας μεταξύ των αδελφιών αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.


Στην αρχή του έργου εμφανίζεται η πρασινοφορεμένη νεραϊδούλα, η οποία μιλά μαζί με την ηχογραφημένη φωνή της κυρίας Ρουγγέρη (που είναι σε ρόλο αφηγήτριας) και ταυτόχρονα μας βάζει στο κλίμα της παράστασης και μας κάνει να γελάμε με τη βιασύνη της και την γλυκύτητά της.
Τα πολύ παλιά χρόνια λοιπόν τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες και νεράϊδες, ζούσαν μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχό σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ. Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και την μητέρα τους. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους. Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά τους.
-Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πως θα σας φτιάξω ρυζόγαλο; Ύστερα θυμωμένη φώναξε: ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, δεν θέλω να σας βλέπω.
Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες. Εκεί θα συναντήσουν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, αλλά και ένα νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ. Εν τω μεταξύ η ώρα περνάει, το σκοτάδι πέφτει, τα παιδιά χάνουν τον δρόμο και δεν μπορούν πια να γυρίσουν στο σπίτι τους.
Τότε εμφανίζεται μια κακιά μάγισσα που τα πλανεύει, τα φυλακίζει και κρατά τον Χένσελ για να τον παχύνει και να τον μεταμορφώσει σε μπισκότο, όπως και άλλα παιδάκια και να τον φάει. Χάρη στην Γκρέτελ, κατορθώνουν μαζί να ρίξουν την κακιά μάγισσα στο φούρνο, ελευθερώνονται και βρίσκουν τους γονείς τους, που τους ψάχνουν.

Δύο ώρες απόλυτης μαγείας που πέρασαν χωρίς να αντιληφθώ τον χρόνο μιας και όταν περνάς υπέροχα ο χρόνος κυλά υπερβολικά γρήγορα. Έτσι πέρασε και για εμάς, καθώς ήμασταν χαμένοι στα πανέμορφα σκηνικά, τα εκπληκτικά τραγούδια και κοστούμια, τους έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, τους φωτισμούς και φυσικά παρέα με τη νεράϊδα, τον Χένσελ και τη Γκρέτελ, την κακιά μάγισσα , όπου στο τέλος όλοι μαζί μεγάλοι και μικροί τραγουδούν και χορεύουν παρέα με τους ηθοποιούς της παράστασης…..

Από litsaki

Σχόλια

Leave a Reply
    • Δεν είναι καθόλου φοβιστικό…. Η κυρία Ρουγγέρη κάνει τις καλύτερες αποδόσεις παραμυθιών που είναι κατάλληλες για όλα τα παιδάκια. Αν τύχει και κάνει περιοδεία στα μέρη σας να πάτε να το δείτε….

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0