Φτιάξτε μια φθινοπωρινή σύνθεση με ότι μαζέψατε σε ένα περίπατό σας με τα παιδιά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- ένα μικρό ξύλινο καφάσι (το πιο μικρό που θα βρείτε) από τη λαϊκή της γειτονιάς σας ή το μανάβη σας ή ένα ξύλινο κουτί που δεν χρειάζεστε. Αν δεν βρίσκετε, προμηθευτείτε το από τη γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών. Εγώ το πήρα μαζί με το χόρτο από το βιβλιοπωλείο της περιοχής μου.
- χόρτο για το γέμισμα
- πλατανόφυλλα, ρόδια, ξερά φύλλα, ότι άλλο βρείτε στη βόλτα σας (καρπούς από δέντρα, θάμνους, μανιτάρια, ξυλαράκια)
Αν δεν σας αρέσει το φυσικό χρώμα από το μικρό καφάσι, αλλάξτε το. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή σπρέι ή ακρυλικές μπογιές (εγώ τις δανείστηκα από τα παιδιά μου) ή πλαστικό χρώμα (και αυτό το έκανα και βγήκε πολύ ωραίο το αποτέλεσμα).
Γεμίστε με χόρτο ή χαρτί αφής τη συσκευασία και αρχίστε να τοποθετείτε τους μικρούς θησαυρούς που μαζέψατε από τη βόλτα στο κοντινό πάρκο ή την εκδρομή σας στη φύση.
Τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία, έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο ευφάνταστο αν συμμετέχουν στη διαδικασία.
Για να γίνει πιο πλούσια η σύνθεση συμπληρώστε αν έχετε με ποτ πουρί. Έτσι η κατασκευή σας θα δίνει και ωραίο άρωμα στο χώρο.
Στολίστε τη δημιουργία σας και θα δώσει στο χώρο σας ένα φθινοπωρινό τόνο διακόσμησης και στα παιδιά σας θα μείνει αξέχαστη η βόλτα σας.
Μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε και ως centerpiece σε ένα δείπνο με φίλους που θα έχει θέμα φθινοπωρινό.
Και να το αποτέλεσμα.
μαμά Κέλλη