in

Φτιάξαμε το γούρι της νέας χρονιάς στο ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ!

Το ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ στην Αργυρούπολη δεν είναι σε καμία περίπτωση παιδότοπος, ούτε κάτι τυποποιημένο, αλλά ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας παιδιών που έχει ως αρχή του την ευελιξία και τη προσαρμοστικότητα στις ανάγκες των παιδιών.

xristougenna 14 014

Ο χώρος έχει ιστορία στο είδος, γιατί λειτουργεί από το 2006 και σε λίγο θα γιορτάσει τα γενέθλια του!!
Το επισκεφτήκαμε, λοιπόν, το απόγευμα της Παρασκευής για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα Γούρια θα φτιάξουμε παιδιά για μια χρυσή, καλή χρονιά και επί ευκαιρία γνωρίσαμε και την καλλιτεχνική υπεύθυνη Μαρία Λάμπρου.

Νομίζω ότι έχει πολλά προτερήματα και αξίζει να γίνει το στέκι των παιδιών σας για πολλούς λόγους.

Αρχικά , η διαμόρφωση του χώρου είναι αρκετά έξυπνη και πρωτότυπη, αφού οι γονείς μπορούν να απολαύσουν το καφέ τους στον ίδιο χώρο χωρίς να ενοχλούν τις δραστηριότητες, χάρη στο χώρισμα από τζάμι που επιτρέπει τη θέαση των παιδιών από απόσταση.
Έπειτα, η ευελιξία του χώρου είναι μεγάλη ,αφού υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε παιδί, εφόσον το επιθυμεί, να ασχοληθεί με κάτι άλλο πέραν της απαιτούμενης δραστηριότητας, χωρίς πίεση, αλλά με σωστή καθοδήγηση. Οι διαθέσιμοι χώροι είναι πολλοί, όπως παιχνίδια δαπέδου, η γωνιά του μανάβη, το βεστιάριο κ.α.

xristougenna 14 006

Επιπλέον, αυτό που ξεχωρίζω στο χώρο είναι το μεράκι της Μαρίας Λάμπρου στην οργάνωση του χώρου και των δραστηριοτήτων, αλλά και το κέφι των υπολοίπων μελών της ομάδας που με γνώμονα το ενδιαφέρον προς τα παιδιά αλληλεπιδρούν με αυτά και αυτό που βγαίνει είναι κάτι φανταστικό!

Επίσης, τα προγράμματα διαθέτουν μεγάλη ποικιλία και ανταποκρίνονται στις ηλικιακές ομάδες παιδιών μέχρι τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Να μην ξεχάσω την καθαριότητα του χώρου! Πόσοι γονείς δεν έχουμε βρεθεί δυσανασχετημένοι σε περιπτώσεις ανθυγιεινών χώρων…
Αυτό που αφήνω τελευταίο ξέρετε ποιο είναι? Η προσαρμοστικότητα της ομάδας είναι φοβερή, καθώς μετά το τέλος της δραστηριότητας η γιορτή δεν τελειώνει. Τα παιδιά σας μπορούν άνετα να παραμείνουν στο χώρο μέχρι τις 21.00, γιατί οι εμψυχώτριες ελίσσονται και υπακούοντας στα κελεύσματα των παιδιών μπορούν να συνεχίσουν με αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, παντομίμα, κατασκευές ή οτιδήποτε άλλο σκαρφιστούν τα παιδιά μας!

xristougenna 14 016

Εσείς δεν έχετε παρά να καθίσετε αναπαυτικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους επισκέπτες, να απολαύσετε το καφέ ή το ρόφημά σας από το κυλικείο , να διαβάσετε εφημερίδα ή να χαζέψετε στην τηλεόραση!

Και τώρα λίγα λόγια για το πρόγραμμα που ανέφερα παραπάνω. Τα υλικά που δόθηκαν στα παιδιά ήταν πηλός ψυγείου, τέμπερες, πινέλα, διακοσμητικά σε διάφορα χρώματα , μεταλλικά πεταλάκια, κορδελίτσες και πολλή φαντασία!! Τα παιδιά έπλασαν το πηλό, σχημάτισαν πέταλα, τα έβαψαν, τα διακόσμησαν με χάντρες , τα τύλιξαν με κορδέλες και εφάρμοσαν πάνω μεταλλικά πεταλάκια και ιδού το αποτέλεσμα…

Πληροφορίες για το ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του elamazi αλλά και στο www.paixe-gelase.gr

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Αφήστε μια απάντηση

«Το υφασματάκι» από τις εκδόσεις Οσελότος

«Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες- ημερολόγιο 2015» από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη