in

Υπερπαραγωγή η παράσταση “Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ” στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου!

emil1

Στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ξεκίνησε η ξεκαρδιστική παιδική παραγωγή «ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ» με ελεύθερη απόδοση της Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη!

Συγγραφέας του ομώνυμου παιδικού βιβλίου είναι ο Γερμανός Erich Kastner, που τιμήθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας «Χανς Κρίστιαν Άντερσεν».

Η παράσταση έχει πολλά ατού και το βέβαιο είναι ότι το κοινό θα τη κατατάξει στις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν.

img_20161106_134449

Σχετικά με την υπόθεση του έργου, ο κεντρικός ήρωας είναι ένα παιδί, ο Εμίλ, κάτοικος ενός μικρού χωριού, που διαμένει με τη εργατική μητέρα του. Αυτή του αναθέτει να επισκεφτεί με το τρένο προς Βερολίνο τη γιαγιά του δωρίζοντας όλες τις οικονομίες που μάζεψε με τους κόπους ενός έτους! Στο ίδιο βαγόνι, δυστυχώς, βρίσκεται και ο φοβερός ληστής Σανταχιόνι , οπότε μοιραίο είναι να του αποσπάσει με μοναδικό τρόπο το μεγάλο χρηματικό ποσό που κρατούσε κρυφά στο σακάκι του! Τι θα κάνει, όμως, το ενάρετο αγόρι; Θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η αδικία; Μέσα από σύμπτωση θα γνωρίσει μια ομάδα ομηλίκων που θα ταχθεί στο πλευρό του «ψυχή τε και σώματι»! Άραγε θα ανακαλύψουν οι μικροί ντετέκτιβ που κρύβεται ο περιβόητος ληστής;

Η παράσταση χαρίζει πλούσιες δόσεις γέλιου! Οι σκηνές καταδίωξης με το τρομερό ληστή και τον Εμίλ, η εμφάνιση και οι αντιδράσεις της σερβιτόρας του εστιατορίου “berlin”, η κυρία Κους στο κομμωτήριο, η συνοδός του συντάκτη εφημερίδας που χάνει το ένα ταξί μετά το άλλο είναι μερικές από τις σκηνές που θα σας αποσπάσουν άφθονο γέλιο!

img_20161106_134539

Ο ληστής ενσαρκώνεται πολύ εύστοχα από τον ηθοποιό Αντώνη Λουδάρο, που διαθέτει πηγαίο ταλέντο και αυθορμητισμό! Αναπτύσσει απίστευτη χημεία με τους θεατές και προκαλεί πότε το γέλιο και πότε το φόβο, μια και αντιπροσωπεύει τον Κακό της ιστορίας.

Η Νεφέλη Ορφανού σε διττό ρόλο ( της κυρίας Κους και της Γιαγιάς) αναδεικνύει για άλλη μια φορά επί σκηνής πόσο χιούμορ και πόση μεταδοτικότητα διαθέτει!

Ολόκληρο το επιτελείο των ηθοποιών είναι εξαιρετικό και κάθε ένας δείχνει να έχει κατακτήσει το ρόλο του, αφού στέκεται αντάξια στις απαιτήσεις του!

img_20161106_134418

Όσο για τα διδάγματα της ιστορίας, η «καλή» συμμορία των παιδιών με τη ζωντάνια και την ενέργειά τους στέκεται απέναντι στην προκλητική υπεροψία των μεγάλων που επαίρονται για την εξουσία τους. Τα παιδιά επιδεικνύουν μεγάλη τόλμη, απαράμιλλο θάρρος, ομαδικότητα και ευστροφία για ένα και μοναδικό σκοπό, να μην επιτρέψουν την αδικία εις βάρος του Εμίλ. Όσο για αυτόν, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ειλικρίνειας, αγνότητας, αθωότητας, ευαισθησίας, σταθερός στα πιστεύω και τις αρχές του, με κέντρο βάρους τα αγνά συναισθήματα προς τη μητέρα του. Ακόμα και ο τρομερός ληστής των τραπεζών θα αναφωνήσει ότι το καλό νικάει πάντα στο τέλος.

Υπάρχει λεπτομέρεια σε πολλούς τομείς! Τα κοστούμια της Παναγιώτας Κοκκορού και τα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή θα σας συναρπάσουν, οι χορογραφίες της Ζωής Χατζηαντωνίου θα σας ξεσηκώσουν και θα σας ταξιδέψουν πραγματικά.

Μια υπερπαραγωγή που δεν πρέπει να χάσετε!

Πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

9 Comments

Leave a Reply
    • Ναι, θα έχουμε για την επόμενη εβδομάδα 19 και 20/11 αφού όσο “μεγαλώνει” το elamazi, θα κερδίζουμε και εμείς περισσότερο!

      Γι αυτό, συνεχίστε να το συστήνετε σε φίλους και φίλες και να ξέρετε ότι η καλύτερη διαφήμιση γίνεται από εσάς!

Αφήστε μια απάντηση