in

Υπέροχο μιούζικαλ ο Μολυβένιος Στρατιώτης!

Κυριακή μεσημέρι και μετά από πολλά απρόοπτα και αναβολές, καταφέραμε να δούμε τη φετινή παράσταση της Μαριάννας Τόλη, τον Μολυβένιο Στρατιώτη.

Έχοντας παρακολουθήσει και άλλες της παραστάσεις τα τελευταία χρόνια, ήμασταν αρκετά προετοιμασμένοι για αυτό που θα βλέπαμε αλλά και πάλι μείναμε πολύ ικανοποιημένοι.

Οι υπέροχες μουσικές διασκευές πλημμύρισαν το θέατρο με ροκ, αφού μάλιστα από την αρχή οι ηθοποιοί μας προϊδέασαν και μας προέτρεψαν να ροκάρουμε. Δεν έλειψαν βέβαια και κάποια σημεία από ελληνική μουσική, από μπουζούκι μέχρι και το γνωστό Πωπωπωπω…αλλά μας έκαναν να γελάσουμε πολύ. Οι φωνές και η κίνηση των νεαρών παιδιών εκπληκτικές, ιδιαίτερα της Μπαλαρίνας.
Ο έρωτας του Μολυβένιου Στρατιώτη και της Μπαλαρίνας ήταν στο επίκεντρο αλλά και η σχέση των δύο αδερφών που ζουν στη σημερινή ηλεκτρονική εποχή και είναι αποξενωμένα μέχρι να διδαχτούν από τα παρωχημένα παιγνίδια τους την αγάπη…

Ο Κακός της ιστορίας είναι ένας υπέροχος τραγουδιστής, με σπουδαία φωνή για όπερα, ακόμη κι αυτός όμως στο τέλος μεταφορφώνεται.

Να πούμε ότι το θέατρο ήταν γεμάτο παρότι οι παραστάσεις πλησιάζουν προς το τέλος.
Μπράβο για ακόμη μία φορά στην κα Τόλη και φυσικά ευχαριστούμε για άλλη μία φορά το Έλα Μαζί για την πρόσκληση.

Μοναδική παραφωνία, και πρέπει να το αναφέρουμε, είναι η απαράδεκτη συναίνεση του θεάτρου να τρώνε τα παιδάκια και οι μεγάλοι την ώρα της παράστασης, γεγονός που έκανε την κατάσταση απελπιστική από ηχητικής πλευράς και αισθητικής φυσικά. Αν το έργο δεν ήταν μιούζικαλ, δε θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τους διαλόγους. Πολλοί έτρωγαν στην κυριολεξία όλη την ώρα της παράστασης με διάλειμμα μόνο στο διάλειμμα που πήγαν να ανανεώσουν τις… προμήθειες. Για να μην αναφέρω τη μυρωδιά από το βούτυρο κακίστης ποιότητας του ποπ κορν που είχε κατακλύσει το θέατρο και τα χυμένα ποπ κορν παντού. Κι εμείς ακόμη πρέπει να εξηγούμε στα παιδιά μας τα αυτονόητα όταν βλέπουν όλο αυτό το χάλι εκτεταμένο και να μην μπορείς να πεις και τίποτα γιατί το θέατρο το επιτρέπει!
Σε λίγο θα πρέπει να το σπουδάζουν οι νεαροί ηθοποιοί το πώς δεν θα αποσπάται η προσοχή τους από τα σακούλια και όλα τα άλλα ηχητικά εφέ φαγητού και όχι μόνο.

Ζητάμε συγγνώμη για την γκρίνια αλλά έχει γίνει επιδημία. Άντε, και με πιτόγυρο στην Επίδαυρο μεθαύριο αυτά τα παιδιά!

One Comment

Leave a Reply
  1. Ποσό δίκιο έχετε..!!! Το ίδιο ακριβώς συναντήσαμε χθες που είδαμε «Το δάσος των Γκριμμ»!!! Δυστυχώς τα αυτονόητα, για κάποιους είναι απλά ανήκουστα!!!! Σαν να είναι από άλλον πλανήτη. Τι να πω…

Αφήστε μια απάντηση

“Ένας άνθρωπος επιστρέφει στην πατρίδα του πιστεύοντας ότι θα τον σκοτώσουν και τον σκοτώνουν” στο Θέατρο Τέχνης

Πήγαμε και εμείς ταξίδι στο Κέντρο της Γης…….