in

Υπέροχη η Αριστέα Κοντραφούρη στον Τομ Τιριτόμ!

Την Κυριακή (15/11) μετά από τον καθιερωμένο αγώνα ποδοσφαίρου ενός από τα καμάρια μας (…τρέμε Μέσι!) βρεθήκαμε στο Θέατρο Βαφείο για να δούμε την Αριστέρα Κοντραφούρη και Τομ Τιριτόμ της!

Η παράσταση εναλλακτική, μια διαφορετική πρόταση στο παιδικό θέατρο. Μια μόνο ηθοποιός, εξαιρετική για την ακρίβεια, τα κάνει όλα. Αφηγείται… κάνει τα παιδιά, την πόλη που κόβεται στα δύο, τους κατοίκους με μοναδική αμεσότητα και ερμηνεία αφοπλιστική. Το σκηνικό φτιαγμένο από την Αριστέα απλά με ανακυκλώσιμα και καθημερινά υλικά και ένας Τομ και η φίλη του η Μαρία φτιαγμένοι επιμελώς από σακούλες σκουπιδιών.

DSC_0029

Η παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη πραγματεύεται τα δεινά μιας πόλης που κόβεται στα δύο όταν οι κάτοικοί της μαλώνουν για έναν ασήμαντο λόγο φυσικά, όπως γίνεται πάντα. Η γέφυρα γκρεμίζεται και τελικά δεν εποικοινωνούν με αποτέλεσμα  να χαλάσουν τα ρολόγια και να μην μπορούν να κάνουν τις δουλείες του και μπερδεύονται. Μα το πιο σημαντικό είναι ότι χάνουν τις φωνές τους και μιλάνε είτε πολύ βραχνά είτε πολύ ψιλά… και όλα αυτά γίνονται για χρόνια πολλά μέχρι που θα γεννηθεί ένα αγόρι ο Τόμ Τιριτιτόμ που μιλάει κανονικά και ξέρει την ώρα! Με ένα μικρό τυμπανάκι θα λέει την ώρα σε όλους τους κατοίκους και θα αρχίσουν σιγά να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η παράσταση διαδραστική με τη συμμετοχή των παιδιών και των γονιών καθ’ όλη τη διάρκεια τη παράσταση. Και όχι απλά … αλλά παίρνοντας ρόλους! Μάλιστα ο Μαριάκος μας επιλέχθηκε να κάνει τον Τομ και με το τύμπανό του έλεγε την ώρα σε όλη την πολιτεία. Η χαρά του φυσικά ήταν πολύ μεγάλη !

Όλοι οι θεατές χαρήκαμε αυτή την παράσταση για τη διαφορετικότητά της, την αμεσότητα, τα μηνύματα που πέρασε (μα γιατί μαλώνουν οι άνθρωποι τελικά;), τα παιδάκια μας βγήκαν χαρούμε που ενώθηκε ξανά η πόλη. Άλλωστε τα παιδιά μπορούν εύκολα να αντιληφθούν ότι μόνο με τη βοήθειά τους μπορεί να λυθεί ένα πρόβλημα, να σωθεί μια πόλη ή τελικά ο κόσμος όλος!

Εσείς τι λέτε, μήπως να δοκιμάσετε να δείτε κάτι διαφορετικό;

Θα σας προτείναμε να το κάνετε!

Γιώργος – Ελευθερία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

8 Comments

Leave a Reply
  1. Είχαμε δει πέρυσι και “το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα μια απλή βελόνα” από την Κυρία Κοντραφούρη και παρόλο που ήταν μόνη της πάνω στη σκηνή μας είχε ενθουσιάσει. Τόσο για τα έξυπνα υλικά που έστησε το σκηνικό όσο και για το αποτέλεσμα πάλι με διαδραστικότητα με τα παιδιά.

  2. Την Αριστέα Κοντραφρούρη την έχουμε δει δύο φορές στο Κορίτσι που Ζήτησε μια Απλή Βελόνα. Είναι πολύ δημιουργική και ταλαντούχα.Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι καταπιάνεται πάλι με τον ίδιο συγγραφέα. Στα βιβλία του ο Μπουλώτης δίνει βάρος σε σύνθετες έννοιες και απευθύνεται σε σκεπτόμενα παιδιά.Πιστεύετε ότι η παράσταση αυτή ενδιαφέρει ένα παιδί έντεκα χρονών;

    • Το είδα με. τον τετράχρονο γιο μου, ο οποίος ενθουσιάστηκε με το τραγουδάκι “Τομ Τιριτόμ” και γενικά με τη διαδραστική αυτή παράσταση. Τα μηνύματα της παράστασης πολλά, οικολογικά, συναισθηματικά, κοινωνικά. Μπράβο στην όλη προσπάθεια από κάθε άποψη!

Αφήστε μια απάντηση

«Μια φορά κι ένα τσουκάλι» από την Ελεύθερη θεατρική σπουδή στο θέατρο Ραντάρ (από 20/11)

Μαγεία……….ο Σανκάρα!