in

Το ATHENS SCIENCE FESTIVAL 2017 στην Τεχνόπολη καλύτερο από ποτέ!

Οι οργανωτική ομάδα του ATHENS SCIENCE FESTIVAL έχουν βρει τον τρόπο να εξελίσσονται, να πρωτοπορούν με απώτερο σκοπό να μεταδώσουν γνώσεις και κίνητρο για μάθηση σε μικρούς και μεγάλους, εκπαιδευτικούς και γονείς!

Φέτος, ολόκληρη η επιλογή των δράσεων έδειξε πρωτοτυπία, μεράκι και εμβάθυνση στο χώρο της επιστήμης! Φυσικά, από τη μεγαλύτερη γιορτή της Επιστήμης και της Τεχνολογίας και θα μπορούσαν να λείψουν τόσο αξιόλογοι πανεπιστημιακοί φορείς και ιδρύματα, όπως Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ιδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Εθνικό και Κααποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Κρήτης, Θεσσαλίας, Αιγαίου, όσο και ιδιωτικοί φορείς, όπως Ένωση Ελλήνων Χημικών, Πανελλήνια Ένωση βιοεπιστημόνων, Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, STEM education, EDYMOTIVA.

Και επειδή είναι ωραίο να δίνεις το λόγο και στα παιδιά, στο φεστιβάλ συμμετείχαν και φέτος πλήθος σχολείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ανά την Ελλάδα!

Ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για κάθε δράση βρίσκονταν κατανεμημένες σε όλα τα κτήρια της Τεχνόπολης. Σίγουρα, η Διαδραστική Εκθεση και τα Πειράματα Επίδειξης στο Μηχανουργείο και τους Νέους Φούρνους δεν έμειναν απαρατήρητα από τους επισκέπτες! Εντυπωσιακά πειράματα καθήλωναν και το πιο επιφυλακτικό επισκέπτη!
…και επειδή τα εργαστήρια ήταν πολλά σε αριθμό μετά δυσκολίας επιλέξαμε το εργαστήριο με τίτλο «Γυμναστική της Δημιουργικής Σκέψης» από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας τονώθηκε η αυτοπεποίθησή μας αφού μάθαμε ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται δημιουργικοί , ενώ διδαχθήκαμε με ιδιαίτερα διαδραστικό τρόπο τρόπους ώστε να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητά μας. Ήταν μια παρουσίαση που πολύ εύστοχα απευθυνόταν σε όλες τις ηλικίες.

Ένα άλλο workshop με εμπειρικό χαρακτήρα και δουλεμένο από παιδιά ιδιωτικού σχολείου ήταν και αυτό με τίτλο «Ο Ήχος της Επιστήμης» όπου τα διάφορα αντικείμενα παρήγαγαν συγκεκριμένους ήχους δίνοντας ορισμένες παραμέτρους.
Επίσης, στην ενότητα ATHENS MAKESPACE κατασκευάσαμε με 3D σχεδίαση, παράξαμε μουσική μόνο με τη κίνηση του σώματος και ενημερωθήκαμε για τις λοιπές θεματικές του Εργαστηρίου.

Αγγίξαμε τη ζωή, ενημερωθήκαμε για το DNA των έμβιων όντων και τρομάξαμε με το φυτό που καταβροχθίζει από έντομα μέχρι και φίδια, γνωρίσαμε την ηλικία και τη πορεία της ζωής του δέντρου κοιτώντας απλά το κορμό του και φουσκώσαμε το μπαλόνι μόνο τρίβοντάς το με τα χέρια…

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

16 Comments

Leave a Reply
  1. Είχαμε πάει πριν τρια χρόνια .Είχε αναπαράσταση σεισμικής δόνησης και προβολές για τα ηφαίστεια. Το εντυπωσιακότερο ήταν ο τρισδιάστατος εκτυπωτής που “κατασκεύαζε” ολόκληρες οικοδομές. Ασύλληπτο!

  2. Δυστυχώς φέτος το πρόγραμμά μας ήταν πολύ βαρύ και δεν καταφέραμε να πάμε ούτε για λίγο κι ας είναι πολύ κοντά μας η Τεχνόπολη! Ας είμαστε καλά και θα περιμένουμε την επόμενη χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Βραδινή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Λόφο των Νυμφών

Playmobil …μεγάλη αγάπη για πολλές γενιές