in , ,

“Το 4ο Φεστιβάλ Elamazi” από τη Δήμητρα!

Δεν ήταν δυνατόν να λείψουμε από το 4ο φεστιβάλ στο Άλσος Κηφισιάς την προηγούμενη Κυριακή!! Φορτώσαμε ,λοιπόν, τα σακίδια με τα απαραίτητα, όπως καπέλα, φανελάκια, αντηλιακό, λίγα τοστάκια, παγωμένο νερό, και τρέξαμε στο αυτοκίνητο για τη Κηφισιά!

Τα παιδιά ήταν προετοιμασμένα μιας και θυμόντουσαν τα προηγούμενα φεστιβάλ και τα κέφια ήταν στα ύψη!

Η τοποθεσία θα έλεγα ότι ήταν η πιο βολική, δεδομένου ότι  βρίσκεται τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης χάρη  στη χρήση του Ηλεκτρικού αλλά και τόσο μακριά από το χάος της πόλης ! Αυτή η αίσθηση του να περπατάς και να έχεις γύρω σου δέντρα και λουλούδια είναι κάτι μαγικό! Εμείς, βέβαια, πήραμε το αμάξι, αφού το μικρό elamazistaki  δυσκολεύεται ακόμα στο συνωστισμό του τρένου…

Φτάσαμε από τους πρώτους στο φεστιβάλ για να προλάβουμε όσο γινόταν περισσότερα δρώμενα! Κοντά στην είσοδο βρισκόταν από νωρίς η μπάντα που μας καλωσόρισε ανεβάζοντας τη διάθεση!!!

synaylies imk

Ξεκινήσαμε από τη σκηνή ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ και παρακολουθήσαμε ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ σε αφήγηση της Μαριλένας Καββαδά. Συνδύαζε τόσο διαδραστικότητα όσο και διδακτισμό. Πολύ οργανωμένη η σκηνή και ο χώρος που κάθονται οι θεατές!

IMG_20150614_113908

Έπειτα στον ίδιο χώρο πεταχτήκαμε στο τραπέζι της ομάδας PLASTELINILAND για να κατασκευάσουμε τον αστερία του καλοκαιριού και τον κρατήσαμε μαζί μας για να μας δώσει την πρώτη γεύση καλοκαιριού.

IMG_20150614_114649

Κάναμε grafiti στο εργαστήριο του Παίξε Γέλασε!

IMG_20150614_130322

Στο διπλανό τραπέζι  γνωρίσαμε το κέντρο μελέτης και δημιουργίας ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ και κάναμε πανέμορφες κατασκευές με θέμα τα πλάσματα του βυθού! Πολύ έξυπνες δημιουργίες για όλα τα γούστα!

IMG_20150614_115711

Ολοκληρώσαμε τις κατασκευές με τη ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΠΥΞΙΔΑ όπου η θεματική ήταν πάλι από το καλοκαιράκι!!

Πολύ όμορφη ιδέα να περιλαμβάνουν κοινή θεματική τα τραπέζια των κατασκευών!

…και επειδή μας αρέσει και το εκπαιδευτικό κομμάτι, ξεναγηθήκαμε από τις ομάδες του PLANETPHYSICS  και του ΔΡ.ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΞ  σε εκθέματα οπτικής αντίληψης και πειράματα που μας έκαναν να απορήσουμε και να προβληματιστούμε!!

IMG_20150614_125010

 

IMG_20150614_125412

Αφού περάσαμε από το ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ κάνοντας face painting , σπεύσαμε στα ομαδικά παιχνίδια  των ομάδων  123ΠΑΜΕ και  FUN TASTIC TWO για λίγη ενέργεια και δράση!! Το ταλέντο της δεύτερης ομάδας  έκλεψε την παράσταση με τα αστεία και την ευρηματικότητά της!

IMG_20150614_130532

Στο τέλος όλων και αφού περιμέναμε στην ουρά ,διακτινιστήκαμε στο 4πλο BUNGEE TRAMPOLINO  που δεν μας έστειλε στον ουρανό!! Φυσικά, δεν μας έφτασε μόνο μια φορά, αφού το επαναλάβαμε !!

…και κάπου εδώ ,λίγο άδοξα θα μπορούσε κάποιος να πει, τελειώνει η περιγραφή μας από το 4oφεστιβάλ elamazi. Φεύγοντας με δάκρυα, υπενθυμίζαμε στα παιδιά ότι οφείλουν να παραβρεθούν και σε χορευτικό δρώμενο που με τόσο κόπο ετοίμαζαν τα παιδιά όλη τη χρονιά!

Εγώ θα κρατήσω τα λόγια τους  “μαμά, δεν πειράζει! Ας μην πάμε να χορέψουμε φέτος! Άλλωστε, θα ξαναγίνει και του χρόνου ο χορός!! “

Ένα μεγάλο μπράβο στο Γιώργο και την Ελευθερία, που έτρεξαν πραγματικά τόσο πολύ! Τα λόγια είναι περιττά και δεν νομίζω ότι μπορούν να περιγράψουν τον αγώνα, τη αγωνία και τις ώρες σοβαρής δουλειάς που χρειάστηκαν και να στηθεί όλο αυτό το αποτέλεσμα…

Δήμητρα

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Αφήστε μια απάντηση

«Ο θησαυρός του Κυβερνήτη» από τις εκδόσεις Μίνωας

«Θεατρικά μονοπάτια»: Εκπαιδευτική σειρά από τις εκδόσεις Μένανδρος